– Nå lysner det og deltakerantallet har økt en del, spesielt i løpet av lørdagen, sier 7-fjellsgeneral Dan Jørgen Sørheim, hos Bergen og Hordaland Turlag til BA.

Da BA var i kontakt med Sørheim sist, fortalte han at det var 2400 påmeldte, og at interessen for turen har vært synkende de siste årene.

Tallene på hvor mange som er påmeldt i år er ennå ikke klare, men Einar Sæther, fra Bergen og Hordaland Turlag, tør å anslå at det iallfall er 3500 påmeldte i år.

Det gleder Sørheim, som står utplassert ved startstreken i Gravdal på Laksevåg.

– Det er mange som har passert her i Gravdal, så det ser ut som folk er klare for en lang dag i Byfjellet!

– Fare for sol

Hva som regnes som bra vær og ikke, kan alltid diskuteres. Men sett i sammenheng med at det regnet katter store deler av lørdagen, og at vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Dina Stabell, forteller at det vil gjøre det samme på mandag, må man vel si seg fornøyd?

Ni til ti grader, disig, men lite vind og nedbør er meteorologens fasit for søndagen.

– Det er ganske grått på starten av dagen, men vi regner med at det vil lette opp i løpet av ettermiddagen, sier Stabell.

– Vi er både heldige og glade for at været spiller på lag på en sånn stor dag. Det er jo til og med fare for litt sol! Utbryter Sørheim.

Over 100 frivillige

Sørheim går ikke turen selv i år, for noen må alltid organisere.

– Jeg må se til at ting går som det skal. Fylle på med utstyr, materiell og diverse.

Over 100 frivillige er også med å bistå under turen, forteller Sørheim. Noen står på startområdet i Gravdal, noen står stasjonert på toppene, mens andre går bakvakt for å sørge for at deltakerne kommer trykt over de tre, fire eller syv fjellene de har som mål å bestige denne søndagen.

– Det er også stasjoner hvor man kan få vann og bananer, Platou sport deler ut saft på Tindevannet. Fana sparebank deler ut sjokolade på Rundemannen, Fløyen AS deler ut skillingsboller på toppen av Fløyen og BT står på Ulriken med en liten overraskelse.

– Så det er ikke mulighet for at vi får vite hva den overraskelsen er?

– Dessverre.

– Ikke en kjempefin dag

Det er nok mange som ikke har hatt mulighet til å delta på 7-fjellsturen fordi de er bortreist denne pinsehelgen. Meteorolog Stabell har dessverre ikke gode nyheter for den siste dagen i langhelgen, mandag.

– Det ser ikke ut som det blir en kjempefin dag. Det kommer inn et lavtrykk som gir regn, og en grå og våt dag hele mandagen. Vindforholdene vil være rolige, og temperaturen vil ligge på mellom åtte og ni grader, avslutter meteorologen.