Går du 7-fjellsturen eller 4-fjellsturen? Del  bildene på Instagram med emneknagg #ba7fjell, ellerlast opp bildet ditt her.

Litt før klokken 10 søndag formiddag kom de to første deltakerne i mål på knallsterke 4.41. Det er to minutter raskere enn i fjor.

– Fredrik Berentsen og Peter Arnoldsen Fredrik måtte tidlig i mål for å rekke en heimevernsøvelse. Nå stryker de av gårde i høyt tempo tilbake til bilen i Gravdal, sier 7-fjellsgeneral Arne-Kristian Glück-Teigland.

Fredrik Berentsen var også førstemann i mål i fjor.

– Det en fantastisk å løpe 7-fjellsturen. Jeg har gjort det selv, men min generelle anbefaling er å gå 7-fjellsturen, sier Glück-Teigland.

– Ikke sikkert vi er hjemme til leggetid

Bergen viste seg fra sin aller beste side da bergenserne startet sin årlige folkevandring over de syv fjell søndag morgen.

Fuglekvitter og strålende sol møtte deltakerne på Nutec ved Gravdal.

– Vi pleier å gå tur om søndagen, men ellers har vi ikke trent noe særlig til turen, sier 12 år gamle Amalini Hanuren.

Hun skal gå 7-fjellsturen sammen med mamma Shanti, lillesøster Mira og storebror Felix.

– Jeg har med meg seks skiver, vann, Kvikklunsj og litt snop. Jeg tror det skal være nok, sier Mira på vei opp mot Lyderhorn.

Les også: Send oss ditt bilde fra 7-fjellsturen

God start på turen

Jentene sto opp klokken 0530 i dag og startet ved Gravdal om lag 0715.

– Jeg aner ikke hvor lang tid vi kommer til å bruke, men jeg er usikker på om vi når leggetid, sier Amalini.

9 år gamle Benjamin fra Smørås har forberedt seg godt til turen.

– Jeg gikk over Vidden for to uker siden.

– Dessuten har rektor på Apeltun skole lovet å gi fem kroner til våre samarbeidsskoler i Uganda for hver elev som fullfører 4-fjells eller 7-fjellstur. Det inspirerer, sier mamma Benedicte Flygansvær.

Oppfordrer naboer til å legge ut hageslangen

– Vi kunne ikke fått en bedre start. Folk er i strålende humør. De tar selfies her i startområdet før de legger i vei, sier informasjonsleder André Marton Pedersen i Bergen og Hordaland Turlag.

Han forteller om en god og tørr trasé hele veien. I tillegg oppfordrer han deltakerne til å smøre seg godt med solkrem og drikke minst tre liter vann.

– Vi oppfordrer naboer langs ruten om å legge ut hageslangene sine silk at deltakerne kan forsyne seg med vann. Det er utrolig viktig at man får i seg nok drikke, sier 7-fjellsgeneral Arne-Kristian Glück-Teigland.

Ankelbrudd på vei ned Lyderhorn

Da BA snakket med Glück-Teigland klokken 0830 søndag morgen meldte han om en fin start uten de store problemene.

– En kvinne har pådratt seg et ankelbrudd på vei ned fra Lyderhorn, men hjelpemannskap fikk henne trygt ned. Det er slikt vi må regne med da 8000 stiller til start, sier han.

2400 høydemeter

Polske Rafael Niedzielko er også fersk 7-fjellsturdeltaker.

– Jeg gleder meg veldig. Heldigvis viser Bergen seg fra sin beste side. Det blir nok en strålende tur, tror han.

Årets yngste påmeldte til 7-fjellsturen er bare to måneder gammel. Den eldste deltakeren er 77 år gammel.

7-fjellsturen

* 7-fjellsturen og 4-fjellsturen arrangeres for 62. gang. Det første turen ble arrangert i 1948. Den gangen var det 206 deltakere hvor 170 kom i mål. I år er det 8000 som stiller til start.

* Stadig flere bergensere, både store og små, velger å gå 7-fjellsturen. Det vil si 3,5 mil med en total oppstigning på hele 2400 meter.

* Det er Bergen og Hordaland Turlag som arrangerer turen som starter i Gravdal.

* De syv fjellene som skal bestiges er: Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyfjellet, Rundemanen og Sandviksfjellet. Det betyr at på vei opp Ulriken kan du endelig begynne å tenke på at du har gått lenger enn du har igjen.

* Deltakerne kommer i mål i Marken. I år ble 4-fjellturen utsolgt, mens det var mulig å kjøpe startkort til 7-fjellsturen, og man kan gå 4-fjellsturen på samme startkort.