I morgentimene går ytterligere to Norwegian-fly fra Las Palmas til Bergen og Göteborg. Dette er to av de til sammen åtte Norwegian-flyene som har vært strandet, og teknikerne klargjorde dem natt til tirsdag, opplyser pressekontakt Christer Baardsen til NTB.

– Vi venter også å ha klargjort to nye fly før kvelden, og så håper vi at de fire siste er klare senest onsdag morgen, fortsetter han.

1.000 hotellgjester i karantene på Tenerife

Minst ett SAS-fly til Norge

SAS er også i ferd med å hente hjem reisende. Til NTB opplyser Kristoffer Meinert, pressesjef i SAS i Danmark, at tre fly er klare til å dra til Skandinavia tirsdag ettermiddag – hvorav ett til Oslo.

Det gjenstår noen tekniske undersøkelser på tre av selskapets fly som står i Las Palmas, men håpet er å få også dem i lufta tirsdag ettermiddag.

– Det er meningen at to av dem skal til Norge, sier Meinert.

Saken fortsetter under bildet.

Sandstorm

Så langt har det gått to SAS-fly fra Gran Canaria, ett til København og ett til Göteborg. Det var ifølge pressesjefen også norske reisende om bord i disse.

Siden lørdag har det vært store problemer for flytrafikken til og fra Kanariøyene på grunn av værfenomenet calima Kombinasjon av vind og sandstøv fra Sahara har gjort at flyplassene på øygruppa måtte stenge og mange turister ble værfaste.

(©NTB)