Klokken er knapt ti på morgenen når vi møter seks unge menn fra Sotra og Bergen på Karl Johans gate i Oslo. Medlemme i Abscensce Crew er i strålende humør før kveldens finale, selv om «Fingern» fortsatt halter på foten når også han kommer hit til avtalt tid og sted.

De skal ta bilder med BA foran Stortinget, før vi følger dem til siste innspurt med øvinger i TV2s studio i Nydalen.

– Hovedstaden skal hjem!

– Bergen har jo vært hovedstad en gang før, så det er på tide at vi tar makten med oss hjem igjen, konstaterer, Andreas Roksvåg, med signalbygget i ryggen.

– Skjønner du, spør Thomas «Fingern» Gullestad oss lettere oppgitt, og sikter til støynivå og uttalelser fra dansecrewet han kan vinne en halv million kroner sammen med i kveld.

– Å være omringet av bergensere er som å være på fest hele dagen. Det er fryktelig mye lyd, sier den eneste osloenseren i gjengen.

Men han stortrives, hevder han.

– Vi har det utrolig kult, og jeg har lært sykt mye dansing av dem, forteller «Fingern», som også har vært i Bergen en tur og øvd med guttene.

– Ja, vi var til og med ute på byen og testet skilsa i full offentlighet. Det var veldig kjekt.

Heldige med kjendisen

Så bærer det mot t-banens Stortinget-stopp. Derfra skal vi i retning Nydalen. Hele gjengen må bare innom å handle morgenkaffe først.

Absence Crew mener de er veldig heldige som har fått Thomas «Fingern» Gullestad som sin kjendisdanser.

For det er altså konseptet i det direktesendte TV2-showet. Åtte av Norges beste dansecrew fikk hver sin kjendis og i oppgave å gjøre vedkommende til troverdig medlem i en fei.

Hver uke har de laget nye show og opptrådt foran dommere og TV-publikum, som sammen har stemt ett etter ett crew ut og hjem. Til kveldens finale er bare to igjen, komikeren, Lisa Tønne og hennes Juice Crew, og altså «Fingern» og Absence.

– Han er en dødskul type med like dårlig humor som oss, så det er en perfekt match, sier Daniel Grindeland.

– Dessuten trener han sinnssykt hardt, og nekter å la skaden stoppe seg, sier Grindeland, og snakker om «Fingern»'s vonde stortå, som han skadet på trening.

– Det er bare å kjøre på med smertestillende, og når adrenalinet pumper, kjenner jeg ikke så mye til det lenger, påstår kjendisen og halter bortover perrongen.

Fansen dukker opp

Endelig inne i t-banevognen går det ikke mange sekundene før de første fansene gir seg til kjenne. BI-studentene, Iselin Skoglund og Synne Husby forteller at de følger med på TV2-showet hver fredag.

– Ja, det gjør vi. Og så stemmer vi for harde livet på «Fingern» og Absence. De er kjempeflinke, sier jentene, og tar mobilbilder med gjengen, som villig stiller opp.

Guttene, som alle bor i Bergen, med unntak av Roksvåg, innrømmer at TV-opptredene gir dem en del oppmerksomhet i hovedstaden.

– Klart det er kjekt med positiv oppmerksomhet, men de fleste av oss har koner og kjærester, noen til og med barn, hjemme i Bergen, sier Grindeland.

– De skal det bli utrolig godt å komme hjem til nå, sier han, og forteller at Absence-medlemmene stort sett har holdt seg i Oslo de par månedene konkurransen har vart.

Blipp og favorittstempelet

Vel fremme i de enorme studiolokalene i Nydalen, dukker en annen bergenser opp, programleder for «Mitt dansecrew», og tidligere assosiert medlem av nettopp Absence Crew, Stian Blipp.

– Hallaisen, karar, sier Blipp, før han og Piero Issa gir hverandre en karslig omfavnelse, som også omfatter setemusklatur.

Men noen favorisering av sine tidligere medsammensvorne, vil Blipp ikke bidra med.

– I finalen har vi to utrolig dyktige crew. «Fingern» og Absence har kanskje sine styrker i det utaggerende showet, mens Lisa og Juice har en veldig fin kunstnerisk side. Det blir utrolig spennende, sier Blipp, som forteller at også han har fått med seg at Absence er favoritt hos mange på sosiale medier.

Et stempel guttene i Absence selv synes er skummelt.

– Ja, det forstår jeg. Det kan være en kjempeskummel status å få, når den blir så uttalt som nå, sier Blipp.

I verste fall tenker folk at de ikke trenger å stemme på en klar favoritt, fordi de vinner uansett.

– Dessuten er det norske folk er kjent for å stemme på dem som trenger de. De liker underdogs, særlig når underdogen er dyktig, sier Blipp.

Absence håper uansett at de har Bergen i ryggen under kveldens finale.

– Vi skal i hvert fall lage et sinnssykt show, så får vi bare håpe at folk skjønner at vi trenger hver eneste stemme vi kan få, sier de.