Nettavisen: Start og Tromsø møttes til en skikkelig thriller i Kristiansand. Etter å ha spilt i 90 minutter, var stillingen 1-1 etter scoringer av hjemmelagets Emil Grønn Pedersen og Tromsøs januarsignering Vegard Erlien.

Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Da fikk Start-spiller Alagie Sanyang rødt kort etter å ha sparket til Ruben Yttergård Jenssen.

– Der er du smart, Sanyang. Makan til idioti er det faktisk lenge siden vi har sett på Sparebanken Sør Arena, skriver fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Snøballkasting

Men dramatikken skulle ikke stoppe der. Under straffesparkkonkurransen kastet hjemmesupporterne snøballer mot Tromsø-spiller Vegard Erlien.

Da valgte dommer Sivert Amland, som dømmer for Fana, å beordre spillerne til å ta straffer mot det andre målet.

BA har vært i kontakt med Amland som ikke kan kommentere saken på grunn av den varslede protesten.

I motsatt ende bommet Start-spiller Henrik Robstad på den avgjørende straffen, og dermed er Tromsø videre til kvartfinalen. Der møter de Lillestrøm hjemme på Alfheim.

Eller gjør de det? Hjemmelaget vurderer nemlig å legge inn protest.

Mener spiller slapp unna rødt kort

Det opplyste Starts sportssjef Magnis Fannberg til Fædrelandsvennen etter kampen. Fristen for å legge inn protest er 24 timer.

Starts Alagie Sanyang ble utvist i den første ekstraomgangen etter at han sparket Ruben Yttergård Jenssen, som lå nede etter en duell. Etterpå ble Sanyang konfrontert av sinte Tromsø-spillere, og han ble dyttet av Kent-Are Antonsen.

Dommeren ga gult kort til Jostein Gundersen, ikke til Antonsen som hadde gult fra før og ville blitt utvist om han hadde fått ett til.

– Vi fightet hele veien, men vi fikk et rødt kort og veldig lite hjelp fra de som skal sørge for at det skal bli en rettferdig affære. Det føler vi på ingen måte at det ble, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til NRK etter kampen.