Den amerikanske artisten A$AP Rocky sitter varetekstfengslet i Stockholm. Han måtte avlyse en konsert på Kadetten Music Festival i Sandvika på grunn av arrestasjonen. Rapperen er mistenkt for mishandling.

Flere artister har kommet med støtteerklæringer til rapperen. Blant dem, bergenske Alan Walker. I et innlegg på Instagram står det frem at de to musikerne kommer ut med en ny låt om ikke lenge.

Urettferdig behandling

– Jeg kan ikke påstå at Rocky og mitt forhold går langt tilbake, men nylig laget vi en sang sammen som er ment å slippes snart. Jeg så frem til å dele denne låten med verden, spesielt Rockys fans og alle Walkerne der ute, men det er definitivt ikke grunnen til at jeg skriver dette, skriver Walker.

Han hevder i likhet med Justin Bieber og rapperen G-Eazy at A$AP Rocky har blitt behandlet uverdig i det svenske fengselet.

– Siden arrestasjonen, har Rocky blitt plassert i isolasjon døgnet rundt, en av mange umenneskelige forhold han for tiden må leve under, skriver han.

Forsvarer ikke vold

Bergenseren legger til at han ikke forsvarer bruk av vold.

– Etter min mening er behandlingen han må tåle ufortjent, selv om jeg ikke vil spekulere i hvilke grunner eller hvilken agenda svenske myndigheter har for å behandle ham på denne måten. Og jeg snakker definitivt ikke ut for å unnskylde eller støtte noen som helst type uprovosert vold.

Nettstedet TMZ meldte tirsdag morgen at A$AP Rocky er varetektsfengslet under umenneskelige forhold. Kildene TMZ har brukt er anonyme. De hevder artisten «nesten ikke har spist» på flere dager, skriver VG.

Manageren til den fengslede rapperen, John Ehmann, raste etter varetektsfengslingen. Til den svenske avisen Expressen uttalte han at han mener svensk politi har krenket rapperens menneskerettigheter. Blant forholdene manageren reagerer på er mangel på rent drikkevann.

Ehmann er heller ikke fornøyd med saksbehandlingen. A$AP Rocky har ifølge manageren lidd milliontap som en konsekvens av arrestasjonen, da rapperen har blitt tvunget til å avlyse flere konserter.

Rapperen har bedyret sin egen uskyld på Instagram med følgende kommentar:

– JEG ER USKYLDIG