Med enda en kamp i kategorien "solid seier til tross for at vi lenge ikke imponerte og slet med å få hull på byllen", ble det til slutt komfortable og pene 5-0 over den åpenbart velkvalifiserte nedrykkskandidaten Stjørdals-Blink på Stadion.

For vår suverene sesong til tross; vi har mange ganger i år slitt en god stund før det har løsnet:

* Åsane hjemme: Vi scoret ikke før i det 53. minutt.

* Skeid borte: Seiersmålet kom ikke før i det 96. minutt.

* KFUM borte: Vi scoret ikke før i det 53. minutt og ledet ikke før i det 80. minutt - og vant 5-1.

* Blink borte: Vi ledet ikke før i det 84. minutt.

* Stabæk hjemme: Vi fikk ikke utligningen før i det 79. minutt.

* Start hjemme: Seiersmålet kom ikke før i det 57. minutt.

* Stabæk borte: Vi scoret ikke før i det 61. minutt og ledet ikke før i det 71. minutt.

* Ulf borte: Vi scoret ikke før i det 59. minutt - og vant 3-0.

* Blink hjemme: Vi ledet ikke før i det 55. minutt - og vant 5-0.

Første omgang var i likhet med de første 45 minuttene i Sandnes, på ingen måte imponerende. Men så løsnet alt.

84 mål har vi scoret nå. Dermed er ny scoringsrekord for årene med en samlet nasjonal 1. divisjon (f.o.m. 1997) et faktum. Imidlertid hadde også Fredrikstad 84 mål - og det bare på 22 kamper - i 1983 da divisjonen var delt inn i to avdelinger, så vi må altså ha ett mål til for å sette ny scoringsrekord helt uten forbehold for divisjonen.

Og hvilke "all time" sesongrekorder for nivå to kan vi fremdeles sette når det gjenstår fire runder av sesongen 2022? For å ta en gjennomgang av hva vi kan ta - og hva vi ikke kan ta:

Poengrekord: Vi mangler åtte poeng på å slå Aalesunds 79 poeng i 2019 og sette ny rekord for 1.divisjon. Det bør kunne gå over fire kamper!

- Poengrekord hjemme: Aalesund klarte seier i 15 av 15 hjemmekamper i 2019, så den kan vi ikke ta...

- Poengrekord borte: Den rekorden har vi allerede tatt. To bortekamper før slutt har vi nemlig allerede slått den gamle 1.divisjonsrekorden med to poeng.

- Scoringsrekord: Den har vi som sagt allerede tatt for årene med en samlet nasjonal 1.divisjon, men vi mangler én på å slå Fredrikstads rekord fra 1983, som var i den tiden divisjonen var delt inn i to avdelinger.

- Scoringsrekord hjemme: Her mangler vi 13 mål på å slå rekorden til Aalesund (2002) for årene med en samlet 1.divisjon, og det tror jeg nok ikke vi klarer på de siste to hjemmekampene.

- Scoringsrekord borte: For årene med en samlet 1.divisjon har vi allerede passert den gamle rekorden med fire mål.

- Baklengsrekord: For sesonger med 30 kamper i 1. divisjon (2001-2009 og f.o.m. 2011) kan vi tillate oss å slippe inn ni mål til, og likevel få færre baklengs enn Ham-Kams rekord fra i fjor. Den skal vi nok klare!

- Baklengsrekord hjemme: For sesonger i 1. divisjon med 15 hjemmekamper har vi muligheten til å ta denne, for vi setter rekord selv om vi skulle slippe inn to mål til på Stadion.

- Baklengsrekord borte: For sesonger med 15 bortekamper i 1. divisjon har vi muligheten til å ta denne. Men da må vi holde nullen i begge bortekampene som gjenstår.

- Målforskjellrekord: Vi er allerede 22 mål bedre enn den gjeldende rekorden til Aalesund (2002) for 1. divisjonssesonger med 30 kamper, så vi vil altså sette ny rekord selv om vi taper med totalt 21 mål i de fire siste kampene...

- Målforskjellrekord hjemme: Aalesunds rekord fra 2002 for en 1.divisjonssesong med 15 hjemmekamper har vi en mulighet til å slå, men da må vi vinne med totalt syv mål i de to siste hjemmekampene.

- Målforskjellrekord borte: Rekorden for en 1.divisjonssesong med 15 bortekamper slår vi med mindre vi taper de to siste bortekampene med totalt 17 mål eller mer. Det klarer ikke engang vi å rote til!

- Ubeseiret gjennom en 1.divisjonssesong: Vi kan bli det første lag siden Glimt i 1976 - og det første lag i en sesong på mer enn 18 kamper - som går ubeseiret gjennom en sesong på nivå to.

Også klubbrekordene slås en etter en: Vi har aldri tidligere hatt tolv strake serieseire, vi har aldri tidligere hatt 28 strake seriekamper uten tap, vi har aldri tidligere vunnet tre hjemmekamper på rad i serien med totalt så mye som 17 mål, vi har aldri tidligere holdt nullen i syv strake seriekamper - og vi har aldri tatt så mange poeng en sesong. Og ennå er vi ikke ferdige... Det er vel også en slags rekord at vi har scoret utrolige 31 mål i serien siden forrige baklengsmål. (På hjemmebane har vi 25 scoringer siden forrige baklengs). Det er jo helt sinnssykt!

Ja det er mye rekordfokus for tiden, men hva ellers er spennende? Opprykket har jo realiteten vært mer eller mindre klart siden i sommer.

NB! Bård Finne har scoret femten mål på 981 minutter i årets serie. Elleve av dem som innbytter. To hat-trick har han scoret. Begge som innbytter.

Slik setter vi poengrekord - og slik klarer vi 100 mål:


Poengrekord:

100 mål:

Brann nå ->

72 poeng

84 mål

motMjøndalen (b)

1 poeng

3 mål

Skeid (h)

3 poeng

6 mål

Fredrikstad (b)

1 poeng

4 mål

KFUM (h)

3 poeng

3 mål

TOTALT

80 poeng

100 mål


-

Kampen:

Det var for en gangs skyld gjort en endring i startoppstillingen til denne kampen: Den var at Niklas Jensen Wassberg kom inn for Frederik Børsting. Dette var Kniklas sin første start i en seriekamp siden 1-1-kampen mot Stabæk på Stadion i 14. runde.

Vi tok overtaket i kampen med en gang og etter fire minutter bokset bortelagets keeper bort et Felix Horn Myhre-skudd fra skrått hold.

Det ble et stort ballinnehav til Brann, men labert tempo og mye slurv mot en mur av Blink- spillere, gjorde at vi slet med å komme til sjanser. Imidlertid kom Sivert Heltne Nilsen til en heading fra syv-åtte meter på en corner etter atten minutter. Den ble imidlertid for enkel for keeper.

Ved nesten halvspilt omgang fikk bortelagets Mats Lillebo en sjanse da Ruben Kristiansen ikke nådde frem foran Blink-spissen som skjøt i nettveggen fra skrått hold.

Like etter rotet avslutningsvegring bort en relativt stor mulighet, og til slutt ble det bare en middelmådig heading fra Mathias Rasmussen ut av den sjansen.

Det var helst headinger vi kom til, og på en corner etter 25 minutter var det nettopp en slik fra Aune Heggebø som nesten ga oss 1-0, men Lillebo fikk reddet nesten på streken.

Videre hadde David Wolfe et godt skuddforsøk fra minst 25 meter, men som gikk like utenfor. Og etter 33 minutter kom faktisk også bortelaget til en avslutning fra tolv-tretten meters skrått hold, men Ole Kritian Rødahls skudd gikk noen meter til side for mål.

Drøye ti minutter før pause fikk vi vår til da største sjanse da Niklas Castro skjøt like utenfor lengste stolpe fra femmeterhjørnet.

Tre minutter senere forsøkte Svenn Crone seg med et skudd fra tyve meter, men heller ikke det traff mellom stolpene. Sistnevnte hadde dessuten fem minutter før pause et innlegg som Rasmussen omsatte i en heading like utenfor fra ti meter.

Halvminuttet på overtid fikk gjestene en mulighet ved Lillebo, men avslutningen hans fra tretten meter ble for løs og gikk også rett på Dyngeland. Lagene gikk til pause med 0-0 etter et klart spillemessig Brann-overtak som likevel hadde gitt oss få store sjanser. Første omgang hadde på ingen måte vært noen fest. Bortelaget hadde heller ikke vært helt borte. Skulle vi vinne dette, måtte tempoet og presisjonen opp etter pause. Kunne vi risikere å ødelegge for poengrekorden, 100-måls-drømmen - og kanskje til og med ubeseiret-målsetningen?

Til andre omgang kom kampens første Brann-bytte da Felix Horn Myhre måtte vike plass for Kasper Skaanes. Innbytteren kom da også til de første mulighetene i omgangen, men ingen av dem ga oss mål.

Mål og endelig hull på byllen ble det imidlertid etter 54 minutter da Aune Heggebø fra tre meters hold kunne heade tverrligger-returen fra Crone i tomt mål. Endelig 1-0! Dette var Heggebøs tolvte seriemål denne sesongen.

Nå skulle det vel en del til for at vi ødela for ubeseiret-statistikken. Det ville vel også gå mot tre poeng nå. Men vi måtte ha en del flere mål om vi skulle henge med på skjemaet til 100 mål.

Atten minutter ut i omgangen kom våre to neste bytter: Denne gang var det Heggebø og Castro som ble henvist til dusjen. Inn med tørre labber kom Bård Finne og Ole Didrik Blomberg.

De to innbytterne kunne laget 2-0 like etter, men Blomberg ble litt for fiks da han mislyktes i sitt forsøk på å nå umarkerte Finne med et fiffig hælspark.

Men de to skulle likevel stå for en dobling av ledelsen omtrent midtveis i omgangen da Blomberg i stedet for å skyte selv fra ganske skrå vinkel, ga ballen på tvers over til nettopp Finne som med to touch fikk vendt rundt og satt ballen i tomt mål fra femmeteren. 2-0! Brann hadde dermed scoret 100 mål i årets serie og cup.

Med fjorten minutter gjenstående på kampuret var det tid for neste dobbeltbytte: Nå kom Andreas Skovgaard og Frederik Børsting inn for Knudsen og Wassberg.

Like etter fikk vi et pent Brann-angrep som avsluttet med at Finne skjøt rett på keeper.

Elleve minutter før slutt ble det likevel 3-0 ved Finne. Det målet kom da Wolfe la inn fra venstre, Rasmussen headet fra ni meter, keeper reddet og ga retur - før Finne enkelt kunne sette ballen i tomt mål fra en meter eller to. Dermed hadde alle våre tre avslutninger i mål blitt satt på enkelt vis i tomt nett!

Nå manglet vi bare ett mål på å tangere Glimts målrekord for en samlet nasjonal 1.divisjon på 83 mål.

Men ni minutter før slutt var det i stedet Blink som holdt på å score da Lillebo headet i tverrliggeren.

Tangeringen av den nevnte scoringsrekorden kom imidlertid med seks minutter igjen. Da var det Finne som gikk på tvers i feltet og lobbet nydelig ut til Crone som i sin tur sendte ballen ut til Rasmussen. Lyngdølen satte inn 4-0 fra syv meters hold. Dermed hadde han, som ellers spilte en skuffende svak kamp, scoret 15 mål i årets serie.

Tre minutter senere kunne vi satt ny rekord da vi kom tre mot en (pluss keeper), men Blomberg satte ballen rett på mannen i parantesen. Der burde det så absolutt stått 5-0!

Videre hadde både Skaanes og Rasmussen noen skuddforsøk i sluttminuttene, dog uten tellende resultat. Men tellende resultat og dermed ny scoringsrekord for en samlet nasjonal 1.divisjon skulle vi likevel få. Det skjedde to minutter og 33 sekunder på overtid da Finne fra femten meter satte inn sitt tredje mål på den halvtimen han hadde spilt. 5-0! Superinnbytteren vår står dermed i likhet med Rasmussen også med femten mål denne seriesesongen. Og nå hadde vi fremdeles også en viss mulighet til å kunne nå målet om 100 scoringer i årets serie.

Fire minutter på overtid hadde bortelaget en heading like utenfor på corner, men det endte 5-0 til Brann over Blink.

-

Publikum: 8131 solgte billetter er årsverste i serien for Branns hjemmekamper. Den gamle bunnrekorden for oss i år var 8243 mot Fredrikstad. Det reelle oppmøtet var nok også et par tusen lavere enn det antall solgte som ble oppgitt. Avspark klokken 14 og regnvær får være to av unnskyldningene. Dessuten er det nok ikke alle som synes rekordjakter i 1. divisjon er så ellevilt spennende. Sammenlignet med OBOS-sesongen 2015 er imidlertid ikke 8131 solgte så ille. Seks av hjemmekampene våre den sesongen hadde nemlig enda dårligere salg.

Tilskuersnittet vårt til nå i år er på 10488. Skal vi klare 10000 for hele sesongen, mangler vi bare 13655 totalt - altså 6828 per kamp i de to siste. Skal vi klare å slå OBOS-snittet vårt i 2015 (10124) med én tilskuer per kamp, trenger vi 7765 i snitt på de to siste. Det skal vi klare!

Det var ikke bare antall solgte og reelt oppmøte som var årsverste for vår del. Også stemningen var slapp og kanskje det dårligste vi har prestert i 2022. På Store Stå ble det riktignok sunget det meste av kampen, men det var halvhjertet og ble aldri noe bra trøkk. Det var for såvidt glissent også på det feltet.

--

Poesi:

veien mot rekorder

var jo denne her et must

Vi burde vinne mye her,

men Brann var full av rust

Vi hadde ikke tempoet,

og dårlig presisjon

Da blir det ikke enkelt,

selv i første divisjon

*

Hvis Brann var "bra i første",

er vi faktisk ganske rause

Men som så ofte før,

så ble det bedre etter pause

For etter rundt om timen

tar vi ofte kjapt farvel

Når motstanden er sliten,

tar de gjerne tidlig kveld

*

For endelig så løsnet det,

1-0; Heggebø

Og ketchupen kom ut av flasken,

fargen den var rød:

Finne, som var innbytter,

han satte enda to

Og Rasmussen fikk også ett

Vi begynte å få tro...

*

.... på ny rekord i scoringer

vi trengte bare ett

Og to minutt på overtid,

fikk Finne rett og slett

sitt tredje mål for kvelden

og Brann sitt nummer fem

Rekorden var et faktum

Det var nok en storeslem!

*

Og kanskje får vi hundre mål

før året er passert

Det vil i så fall være

helt utrolig sterkt prestert

Poengrekorden mangler vi

kun åtte på å få

Når fire kamper gjenstår

bør det faktisk kunne gå!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå tolv seire på rad i serien. Dette er forbedring av klubbrekorden. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Den gamle klubbrekorden var fra de ni kampene før den. Vi har dermed vunnet 21 av de siste 22 seriekampene (21-1-0).

* Hjemme: På Stadion har vi seks seire på rad. Sist vi ikke vant en hjemmekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Vi har vunnet ti av de siste elleve hjemmekampene i serien (10-1-0). Forrige gang vi vant seks hjemmekamper på rad i serien var fra april til august 2016 da vi vant åtte hjemme på rad.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 28. strake seriekamp uten tap (24-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. 28 strake seriekamper uten tap er enda en forbedring av klubbrekorden. Den gamle var fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Hjemme: Dette var vår 14. strake hjemmekamp i serien uten tap (11-3-0). Sist vi tapte hjemme var da Molde slo oss 1-0 28. november. Forrige gang vi gikk så mange hjemmekamper i serien uten tap var fra oktober 2006 til mai 2008 da vi hadde 18 strake hjemmekamper i serien uten tap (15-3-0).

* Dette var vår 29. strake obligatoriske kamp uten tap (26-3-0). Dette er enda en forbedring av den gamle klubbrekorden fra oktober 1981 til august 1982 på 21 strake (17-4-0). Heller ikke den gang var noen av kampene på øverste nivå, men én var i kvaliken. Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen.

* Hjemme: Dette var vår 15. strake obligatoriske hjemmekamp uten tap (12-3-0). Sist vi tapte en tellende kamp hjemme var da vi tapte 0-1 for Molde 28. november. Forrige gang vi hadde så mange tellende hjemmekamper på rad uten tap var fra oktober 2006 til september 2007 da vi spilte 16 obligatoriske hjemmekamper på rad uten tap (12-4-0).

* Dette var vår 26. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen (23-3-0). Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det har aldri hendt tidligere på nivå to i Norge at et lag har vært ubeseiret etter 26 kamper. (Det har vært spilt minst 26 runder i alle sesongene siden 1997).

Scoringer:

* Vi har nå 28 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake, som er klubbrekorden. Med andre ord tangerer vi den med scoring i Mjøndalen neste helg.

* Vi har nå scoret i 29 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Hjemme: Vi har nå scoret i 15 strake obligatoriske kamper hjemme (fjorten i serien og en i cupen). Sist vi ikke scoret hjemme var da Molde slo oss 1-0 28. november. Forrige gang vi scoret i 14 strake hjemmekamper i serien var da vi gjorde det i 14 fra september 2008 til august 2009. Forrige gang vi scoret i 15 strake obligatoriske hjemmekamper var da vi scoret i 16 strake fra september 2008 til august 2009.

* Brann har en samlet seiersmargin på 15 mål over de tre siste seriekampene. Det har vi ikke klart siden mai 1957 da vi vant med totalt 16 mål over Hardy (3-1), Baune (7-0) og Nymark (7-0).

* Over de tre siste hjemmekampene har Brann en samlet seiersmargin på 17 mål. Det har vi aldri klart i serien før.

Baklengsmål:

* Vi har holdt nullen i syv strake seriekamper. Sist vi slapp inn mål var da vi slo Stabæk 2-1 i Bærum 7. august. Brann har aldri tidligere holdt nullen i mer enn fem strake kamper i nasjonal serie. Vi har for øvrig holdt nullen i 16 av årets 26 seriekamper.

* Hjemme: Vi har nå holdt nullen i seks hjemmekamper på rad. Sist vi slapp inn mål hjemme var da vi spilte 1-1 mot Stabæk 10. juli. Forrige gang vi holdt nullen i seks hjemmekamper på rad var i de seks første i 2016.

-

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 1995 at Brann har spilt 26 seriekamper eller mer. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon som helhet har hatt minst 26 kamper siden 1997).

* Poeng:

- Vi har nå 72 poeng. Det er ny klubbrekord etter 26 kamper. Det meste vi tidligere har hatt etter 26 kamper (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) er 55 i gullsesongen 1961/62. 72 poeng er også det meste noe lag har hatt etter 26 kamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var Aalesunds 67 i 2019. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Skal vi slå den rekorden trenger vi åtte poeng til. Altså kan vi koste på oss enten ett tap eller to uavgjorte de fire siste. Matematisk ligger vi an til 83,1 poeng i år.

- Hjemme: Vi har tatt 33 poeng på hjemmebane i år. Det er det meste vi har hatt etter 13 hjemmekamper siden vi hadde 35 i 2007. I 1. divisjon ble 33 poeng etter 13 hjemmekamper slått så sent som i 2019 da Aalesund hadde 39 og full pott. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden 45 poeng. Den tilhører Aalesund og er fra 2019. Vi kan maksimalt få 39 hjemmepoeng. Matematisk ligger vi an til 38,1.

* Scoringer:

- Vi har scoret 84 mål i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 26 kamper. Det meste vi tidligere har hatt etter 26 kamper er 78 i 1961/62. 84 mål er også det meste noe lag har hatt etter 26 kamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var Sogndals 73 i 2000. Det meste noe lag tidligere har scoret på en hel 1.divisjonssesong i årene der divisjonen har vært samlet i én nasjonal avdeling (f.o.m. 1997) var Glimt med 83 mål i 2017. Det har vi altså allerede slått. Imidlertid klarte Fredrikstad 84 mål på de 22 rundene i 1983, men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger. Matematisk ligger vi an til 96,9 mål i årets serie.

- Hjemme: Vi har scoret 42 mål på hjemmebane i årets serie. Det er tangering av klubbrekorden etter 13 hjemmekamper som ble satt i 1961/62. I 1. divisjon ble 42 mål etter 13 hjemmekamper sist klart av Start i 2012. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden Aalesunds 54 mål i 2002. Vi ligger matematisk an til 48,5 hjemmemål i år. Scorer vi 13 på de siste to, setter vi ny scoringsrekord for hjemmekamper. Det blir nok kanskje litt for mye forlangt…

* Baklengs:

- Vi har sluppet inn elleve mål i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 26 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 26 kamper var 22 i 2016. I 1. divisjon har aldri noe lag tidligere hatt færre enn 18 baklengs etter 26 kamper. Det klarte Odd i 1998 og Mjøndalen i 2018. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi kan altså sette ny rekord selv med ni baklengs på de siste fire kampene. Matematisk ligger vi an til 12,7 baklengs i år.

- Hjemme: På Stadion har vi kun sluppet inn fire mål i årets serie. Det er det minste vi har hatt etter 13 hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2016. I 1. divisjon er 4 baklengs det minste noen har hatt etter 13 hjemmekamper siden Odd hadde det samme i 1998. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden på syv. Det klarte Sandefjord i 2014 og Glimt i 2013. Matematisk ligger vi an til 4,6 hjemmebaklengs i år.

* Målforskjell:

- Vi har 73 plussmål i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 26 kamper. Vi har aldri tidligere hatt mer enn 38 plussmål etter 26 kamper, som vi hadde i 1961/62. I 1. divisjon har aldri noe lag hatt mer enn 49 plussmål etter 26 kamper. Det hadde nemlig Vålerengen i 1997. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år. Matematisk ligger vi an til en målforskjell på 84,2 plussmål ved endt serie.

- Hjemme: På Stadion er målforskjellen +38 i årets serie. Det er ny klubbrekord etter 13 hjemmekamper. Den gamle klubbrekorden etter 13 hjemmekamper var på +27 i 1961/62. I 1. divisjon var sist noen slo dette i 1997 da Vålerengen hadde +39 etter 13 hjemmekamper. Rekorden for en hel sesong i 1. divisjon med 15 hjemmekamper er Aalesunds 44 plussmål i 2002. Matematisk ligger vi an til 43,8 plussmål på hjemmebane i år. Vinner vi med totalt syv mål i de to siste hjemmekampene, setter vi ny målforskjellrekord for hjemmekamper.

* Serieledelse:

(Oppdatert etter mandagens kamper)

Brann leder serien med 22 poeng. Ingen lag har ledet med mer enn 13 poeng på nummer to etter 26 runder i 1. divisjon tidligere. Det klarte nemlig Glimt å ha i 2017. Avstanden ned til 3. plass er 27 poeng. Ingen serieleder i 1. divisjon etter 26 runder har tidligere hatt mer enn 20 poeng ned til nummer tre. Det hadde Vålerengen i 1997.

Brann i OBOS 2022 vs OBOS 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 26 kamper

84-11

+73

72

Brann 2015

Etter 26 kamper

40-29

+11

49

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 13 hjemmekamper

42-4

+38

33

Brann 2015

Etter 13 hjemmekamper

27-13

+14

30

Brann 2015

Etter 15 hjemmekamper

30-17

+13

31

-

Hendelsene:

03:47 - Brann: Mathias Rasmussen sender ballen fra dødlinjen og til Felix Horn Myhre som skyter fra vel ti meters skrått hold. Keeper Tor Erik Larsen bokser vekk. Så får etter hvert Niklas Castro ballen og skyter fra 14 meter, men det blir blokkert umiddelbart. Helt til slutt header Sivert Heltne Nilsen fire meter utenfor fra elleve meter.

04:42 - Blink: Ole Kristian Rødahl skyter fra 21 meter, men det blir en enkel markkryper inn til Mathias Dyngeland.

05:46 - Brann: David Wolfe sleiver til fra tyve meters skrått hold. Det går veldig langt utenfor.

14:00 - Brann: Aune Heggebø på åtte-ni meters hold når nesten frem på et Castro-innlegg fra venstre.

17:59 - Brann: Sivert vinner på hodet når Rasmussen slår en corner inn fra venstre, men headingen fra syv-åtte meter blir enkel å ta for keeper Larsen.

21:44 - Blink: Ruben Kristiansen får ikke nådd frem i eget felt og Mats Lillebo stjeler ballen foran ham tolv meter fra mål og skyter fra bortimot ti meters skrått hold. Skuddet går en meter utenfor nærmeste stolpe.

22:32 - Brann: Castro er nesten alene igjennom på venstresiden av feltet, men velger å dra innover i stedet for å skyte, sender videre til Felix som trekker ut på høyresiden og den største scoringsmuligheten renner ut i sanden. Etter hvert legger Svenn Crone inn fra høyre og Rasmussen får til en heading fra syv-åtte meter. Den går tre meter utenfor.

24:22 - Brann: Rasmussen slår inn fra venstre mot bakerste hvor han finner Sivert som header fra åtte meters skrått hold. Martin Lundal header til corner.

24:59 - Brann: En Rasmussen-corner slås mot nærmeste hvor Heggebø løper frem og header fra tre-fire meters skrått hold. Lillebo får headet ballen vekk en meter fra streken.

27:36 - Brann: Wolfe avanserer og skyter fra minst 25 meter. Det går en halvmeter til side for mål.

29:48 - Brann: Niklas Jensen Wassberg er nære på å finne frem til Heggebø som er like utenfor femmeteren, men en blåkledd får klarert.

32:59 - Blink: Rødahl skyter fra tolv-tretten meters ganske skrått hold. Det går noen meter utenfor lengste stolpe.

34:29 - Brann: Wolfe gir til Castro som skyter fra like utenfor femmeterhjørnet. Ballen går like utenfor lengste stolpe.

35:36 - Brann: Rasmussen slår frem mot Sivert som går på løp, men sistnevnte når ikke ballen.

37:26 - Brann: Crone går innover på tvers utenfor sekstenmeteren og skyter fra tyve meter. Det går like utenfor.

39:25 - Brann: Felix samspiller med Castro, skjærer innover i feltet og forsøker å spille igjennom til Heggebø, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen.

39:44 - Brann: Rasmussen header like utenfor fra ti meter når Crone legger inn fra høyre.

40:56 - Blink: Jørgen Solli slår et frispark høyt inn i feltet, Martin Lundal header i feltet ut til venstre og til Lillebo som fyrer løs på direkten fra åtte meter, men Crone blokkerer på femmeteren.

41:15 - gult kort, Blink: Sander Werni når han legger Rasmussen i bakken.

45:00 + 0:28 - Blink: Ruben mislykkes med en klarering på en Blink-kontring og trønderne vinner tilbake ballen som ender ute hos Lillebo på deres høyreside av vårt felt. Han trekker innover og skyter fra tretten meter. Det blir for løst og rett på Dyngeland.

45:00 + 1:07: Pause. 0-0 etter 7-4 til Brann i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Felix Horn Myhre.

47:06 - Brann: Keeper Larsen plukker ned et Crone-innlegg mot Heggebø på bakerste.

51:59 - Brann: Etter en corner skyter Skaanes fra ti meters spiss vinkel. Det blokkeres av en trønder.

53:39 - Brann: Wolfe legger høyt inn til Heggebø som ikke får skikkelig treff med hodet fra åtte-ni meter, så ballen går bare rett opp i luften. Han forsøker så å skyte fra tretten meter, men Rødahl får ballen vekk slik at Heggebø bommer på den. Så legger Crone inn mot bakerste hvor Skaanes bare får et løst hodetreff fra syv meters skrått hold. Ballen spretter inn til keeper.

54:23 - 1-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Vi vinner ballen på midten etter et keeperutspark fra bortelaget. Etter hvert stormer Wassberg fremover og gir ut til Crone på høyresiden. Dansken skyter fra utenfor siden av femmeteren, ballen treffer tverrliggeren og lander hos Heggebø som kan heade ballen i tomt mål fra tre meter.

62:28 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Aune Heggebø.

62:40 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Castro.

64:16 - Brann: Wassberg gir til Blomberg som mislykkes i sitt forsøk på å hælsparke videre til Finne som står alene på åtte meters hold.

67:18 - 2-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: De blå mister ballen til Finne 15-20 meter inne på deres egen halvdel. Finne sender til Blomberg som kommer seg inn på høyresiden av feltet og kommer i skuddposisjon fra ti meters skrått hold. Men i stedet for å avslutte selv, gir han på tvers til Finne som med to touch får vendt seg rundt og avsluttet i tomt mål fra femmeteren.

68:11 -> bytte Blink: Andreas Pettersen inn for Sander Werni.

70:36 - Brann: Finne skyter fra 23-24 meter, men et par meter over.

75:16 - Brann: Wassberg trekker innover og skyter fra vel femten meters skrått hold, men det går mange meter utenfor krysset.

75:44 -> bytte Brann: Andreas Skovgaard inn for Fredrik Pallesen Knudsen.

75:55 -> bytte Brann: Frederik Børsting inn for Niklas Jensen Wassberg.

77:25 - Brann: Pent samspill mellom Nilsen, Børsting, Rasmussen og Finne, der sistnevnte kommer til avslutning fra tretten meter, men dessverre rett på Larsen i Blink-målet.

78:35 - 3-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Vi vinner ballen to ganger tilbake innenfor 22 meter fra Blinks mål. Sivert sender ut til Wolfe som legger inn fra venstresiden av feltet. Rasmussen kommer til heading fra ni meter, keeper redder og gir retur - og Finne kan sette ballen i tomt mål fra en meter eller to.

79:42 -> bytte Blink: Karl Martin Rolstad inn for Ole Kristian Rødahl.

80:51 - Blink: Lillebo kommer til heading fra syv-åtte meter på et høyt innlegg fra deres høyreside. Han header i tverrligger og over.

81:48 - Brann: Rasmussen skyter fra 22 meter, men Fredrik Vinje blokkerer umiddelbart.

84:11 - 4-0, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Vi vinner ballen tilbake helt oppe ved Blinks felt. Sivert sender inn i feltet til en feilvendt Finne som går på tvers og lobber nydelig til Crone som får ballen utenfor siden av femmeteren. Dansken slår på direkten ut til syv meter hvor han finner Rasmussen som setter 4-0 inn omtrent midt i målet.

85:57 - Brann: Blomberg skyter fra ti meters noe skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

87:22 - Brann: Vi kommer tre mot en og Finne gir på tvers over til Blomberg som skyter fra tolv meter, men rett på Larsen som slår til corner.

87:45 -> bytte Blink: Jakob Rømo Skille inn for Sjur Lothe.

87:55 -> bytte Blink: Jesper Talmo Tromsdal inn for Lars Ramstad.

88:22 - Brann: Skaanes skyter fra 14 meters ganske skrått hold. Rett på keeper.

90:00 + 0:49 - Brann: Rasmussen skyter utenfor fra tyve meter.

90:00 + 2:33 - 5-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: I etterkant av en corner havner ballen hos Sivert som feilvendt i feltet sender til Finne. Bergenseren skyter fra femten meter - og inn nede i det høyre hjørnet!

90:00 + 4:08 - Blink: En corner fra Vinje ender med en heading fra fire meter, men går like utenfor.

90:00 + 4:11: Kampen er slutt. Vi vinner 5-0 etter 19-6 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann - Stjørdals-Blink 5-0 (0-0)

1. divisjon fotball menn. Stadion. 8131 tilskuere.

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Sander Werni, Stjørdals-Blink.

Mål: 1-0 Aune Heggebø (54:23), 2-0 Bård Finne (67:18), 3-0 Finne (78:35), 4-0 Mathias Rasmussen (84:11), 5-0 Finne (90:00+2:33).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (Andreas Skovgaard fra 76.), Ruben Kristiansen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre (Kasper Skaanes fra 46.) – Niklas Jensen Wassberg (Frederik Børsting fra 76.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 63.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 63.).

Stjørdals-Blink (4-4-2): Tor Erik Larsen – Lars Ramstad (Jesper Talmo Tromsdal fra 89.), Lars Valderhaug, Martin Lundal, Jørgen Solli – Sander Werni (Andreas Pettersen fra 69.), Fredrik Vinje, Sjur Lothe (Jakob Rømo Skille fra 88.), Ole Kristian Rødahl (Karl Martin Rolstad fra 80.) – Ivar Sollie Rønning, Mats Lillebo.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 25-6 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 14-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 19-6 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-4 til Brann. 2. omg.: 12-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*


612

22

2

4

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*


1740

25

23

4

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62


1901

25

23

8
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2270

25

26

1

1Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2340

25

26


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*


981

24

11

15

1Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62


1707

25

19

12

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*


41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75


1299

21

15

3

2Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2340

25

26


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*239

12

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45


1254

23

13

5
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90


2244

25

26

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90


2008

24

25

15

3

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*

28*


45*


763

16

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

4245*

8*

15*


1539

19

17

1

1Torsvik
2*

6*

19*


27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


45*

19*

75


607

13

7

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90


1805

21

20


2-

Mediene om kampen:

BA

BA-børsen

NTB Live

BT

TV2

brann.no

-