Søndag kunne vi se Aleksander Sæterstøl fra Hordvik kjempe seg gjennom øksekast-konkurranse mot Espen Lervaag.

Bergenseren gikk videre etter den første uken av «Farmen Kjendis», og blir dermed å se når det er klart for en ny uke og ny storbonde.

Espen hadde på forhånd avtalt at han skulle velge Alexander som storbonde, og slik ble det også.

– Jeg har aldri vært leder for noen ting før. Jeg tar det ikke så seriøst, men litt som det kommer, sier en smilende Sæterstøl.

– Ingen sykemelding

Når vi snakker med ham noen måneder etter innspillingen, forteller han at han ikke husker så mye fra da han var storbonde.

Har han fortrengt det hele?

– Det var slitsomt. Du skulle ha ansvar og kontroll, men akkurat den biten likte jeg, sier han til BA.

Det var et massivt ukesoppdrag for storbonden å lede. Gjengen skulle både lage sveitserost, etablere en åker med 2000 kålplanter, og bygge et vaskehus og en halvautomatisk vaskemaskin i tre.

– Ukesoppdraget var helt jævlig. Det var mye på syv dager, en helvetes jobb. Det var helt sykt. Heldigvis var det noen som var superengasjerte, sier han.

Bergenseren forteller at han måtte ta med seg sin erfaring fra arbeidslivet inn i rollen som storbonde.

– Det som er sikkert og visst er at du ikke må bli utbrent. Det var mye å gjøre og mye nytt den første uken. Den andre uken var det enda mer å gjøre, og lite mat. Derfor bestemte jeg at vi skulle innføre middagslur, forteller han, og utdyper:

– Du kan ikke bli sykemeldt i 1920. Jeg var redd de andre skulle bli slitne, så jeg innførte at alle skulle samle energi. Jeg ville heller at folk skulle være blide og ha et ønske om å jobbe, fremfor å være sure og slitne.

Navnerot

Sætestøl gikk inn i konkurransen med et åpent sinn. Etter å ha kommet over kneiken den første uken, som han omtaler som avrusning både digitalt og med tanke på matvarer som sukker, var han giret på å gjøre sitt beste på gården.

Tidlig i episoden tirsdag kommer det frem at han er en smule bitter på at den tidligere storbonden Ørnulf Høyer valgte ham til å bli førstekjempe den første uken.

– Jeg skal ta hevn på Uglleulf, Ugluff, Ulføy, Øyulf, hva het han igjen? Navnet er så vanskelig, det er ingen som heter det. Øyluff eller Uggulf? Jeg tror ikke det er lov å kalle barna sine faktisk, sier Sætestøl, som da egentlig mener Ørnulf Høyer.

Da BA minner ham på dette, ler han godt, og legger til at han klarte å lære seg navnet til slutt.

Utover i episoden kan vi se at storbondens litt slappe lederstil fører til at flere av deltakerne blir redd for ikke å klare ukesoppdraget.

Om bergenseren klarer oppdraget eller ei, gjenstår å se på søndag.