Regjeringen har ikke fjernet kravet om å holde meteren og flere av byens dansegulv samler fortsatt lodotter.

Men på Fana Kulturhus ble det både hett og tett da Bergen Streetdance Org. inviterte alle konkurranse- og danseinteresserte i byen til «The Battle of Bergen 2022».

– «Ye, ye, ye kosar dokkar dokkar?» lyder det fra høyttaleren. Det ser unektelig slik ut når du skuer mot scenen.


Der snurrer, hopper, og gynger føttene til rundt 60 mennesker i ulik alder, høyt og lavt i takt med de basstunge tonene som sprer seg utover dansegulvet.

Foreldre og andre i publikum som valgte ikke å gå inn i danseringen, passet på å ta bilder, og vippe småstivt med foten. En av dem som har noen heftige breakdance-moves på lager og viser dem frem, er Aksel Stuhr (8).

– Jeg har danset i tre år. Det gøyeste er at du kan gjøre så mye forskjellig, sier han og trekker luen på plass.


Kom som du er

– Dette er en lavterskel battle hvor alle som vil danse er velkommen. Jeg vet at alle er veldig hypp på en dansefest nå, forteller lederen i Bergen Streetdance org., Liv Holmelid (20).

Holmelid er profesjonell danser og har på eget initiativ startet den frivillige organisasjonen.

Den tilbyr dansekurs i hipp-hop for barn fra 10 år og oppover, arrangerer dansesamlinger og for aller første gang: Dansekonkurranse.

– Dette er min vei. Jeg ønsket å lage en plattform som vil skape en trygg møteplass for barn og unge, der du kan komme uansett kjønn, alder, bakgrunn. Her kan du komme som du er, og som vi ser i dag har danseglade mennesker fra hele byen strømmet til.

Elsker hiphop

Fortsatt gjenstår flere timer av konkurransen før tre dommere skal velge ut hvem som er byens beste danser. Først ut i en-til-en battle, er blant annet Jenny Issa (6).

Med bestemte og energiske bevegelser høster hun stor applaus.

– Vi har ikke helt funnet ut hvilken stil hun danser ennå, men hun elsker hiphop, forteller pappa og danser, Piero Issa.