– Alle har noe de synes er vanskelig

Vide Tuv møter kjentfolk på sin daglige tur. Ellers ser hun på denne tiden som en legitimering av et sparsomt sosialt liv. Foto: Privat

Vide Tuv møter kjentfolk på sin daglige tur. Ellers ser hun på denne tiden som en legitimering av et sparsomt sosialt liv. Foto: Privat

Musiker Vilde Tuv (32) håper de som trenger det ber om hjelp. Selv får hun dagene til å gå med å høre på mindfulness og hekle klut.

DEL

Hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg føler meg tilfreds og håpefull.

Hvordan har hverdagen din forandret seg?

–Den har blitt roligere. Jeg er hjemme og jobber med innspilling og komponering til ulike prosjekter. Nå som samfunnet er satt på pause synes jeg det har blitt enklere å finne sitt eget behagelige tempo.

Hvilke tanker har du gjort deg om situasjonen de siste ukene?

– Her i Norden er det en uvurderlig erfaring for oss som samfunn å se hvor mye av vårt vanlige forbruk vi kan klare oss uten. Nordmenns vanlige overforbruk, inkludert mitt eget, er respektløst ovenfor andre mennesker og andre arter. Personlig synes jeg det er befriende at konkurranseelementet er satt på pause og medmenneskeligheten står sterkt.

Hjemme hos:

Navn: Vilde Eriksen Tuv

Alder: 32 år

Sivil status: Samboer

Yrke: Artist

Jobbstatus: Hjemmestudio

Hva er ditt beste hjemmetid-tips?

– Spør andre om hjelp hvis det er noe du synes er vanskelig. Ingen spørsmål er for dumme. Kanskje du synes det er vanskelig å åpne brev, svare på e-post eller vaske opp? Alle har noe de synes er vanskelig.

Serie, film, bok og musikk-tips?

– Min favoritt tidssyssel er nå å lytte til mindfulness-lærere på YouTube samtidig som jeg spiller et spill eller hekler en klut. Den beste læreren er den vietnamesiske munken Thich Nhat Hanh. Av spill kan jeg anbefale «Mario Odyssey». Favorittboken min er skrevet av John Fahey og heter «How bluegrass music destroyed my life».

Hvor får du dine kulturimpulser fra nå?

–Hjemme gjør vi en kulturaktivitet i en time hver morgen. Forrige uke malte vi, denne uken lager vi melodier. Ellers blir jeg veldig glad når livekonserter popper opp på nettet, der jeg får de fleste kulturelle impulser fra, eller jeg får de fra meg selv når jeg går tur.

Hvordan er du sosial for tiden?

– Jeg ser på denne tiden som en legitimering av et spartansk sosialt liv, men jeg holder kontakt med mine nærmeste, og møter kjentfolk når jeg går min daglige tur.

Hva gleder du deg mest til å gjøre igjen?

– Spille online-konsert.

LES MER: – Er interessant å bli en naver

LES MER: – Mennesker trenger mennesker

LES MER: – Har begynt å gå litt på veggene

Artikkeltags