Både båteiere og museumsfolk stråler.

Nå ser alle frem til oppstarten rundt 17. mai, etter at  både Akvariet, Norges Fiskerimuseum og Bymuseet (Gamle Bergen museum) har lagt penger i potten.

Jubel over hele linjen

– Nå skal vi sette oss ned og sette våre navn på en intensjonsavtale, så kan vi alle begynne forberedelsene mot sommeren.

Terje Johan Skjelbred, eier av Vågen Færgeselskap, er strålende fornøyd.

Dette er noe han har tenkt på i mange år, men først nå har tilfeldigheter ført både eiere og interesserte museumsfolk inn på samme kurs.

Nå gjenstår bare noe papirarbeid, så ...

– Dette er jo helt topp!

Skjelbred håper nå at bergensere og byens gjester til sommeren velger bort bussen til Sandvikens to godbiter.

 

– Nå bør en ta sjøveien fatt til Norges Fiskerimuseum og litt lenger nord i Sandviksbukten, Gamle Bergen museum.

Egil Sunde i Bergen kommunale kystkultursenter/Fiskerimuseet har i lang tid jobbet for en forlengelse av «Sandviksruten» – helt til Gamle Bergen.

På et møte i forrige uke mellom Sunde og Trond Breidmyr, som nå drifter «GamleBeffen» gjennom sitt selskap Breidmyr transport og fergedrift AS, diskuterte en seg frem til «Sommerruten til Sandviken».

– Eksakt hvordan opplegget blir, er pr. i dag ikke klart. Til det skal vi diskutere oss frem til. Men jeg kan si så mye at tanken er at MF «Vågen» starter fra Gamle Bergen museum samtidig som MF «GamleBeffen» starter fra hopen ved Rundetårn, forteller en oppglødd Trond Breidmyr.

Når den første avgangen blir i den nye ruten, er altså ikke klart. Dette må samordnes med museenes åpningstider.

Det er Egil Sunde som har hatt kontaktene med Bymuseets ledelse om å seile til Gamle Bergen museum.

 

Fornøyd Bymuseum-sjef

– Når nå dette ser ut til å realisere seg til kommende sommer, er vi glade. Fantastisk å få til noe slikt, sier en jublende glad Marianne L. Nielsen.

Direktøren for Bymuseet peker på at det å få koblet det gamle maritime Bergen opp mot museet har vært en drøm i lang tid.

– Sommeren som kommer, vil bli en prøve på dette. Jeg ser på det som vinn-vinn for alle og en attraksjon for byen. Vi holder jo på å løfte frem området vårt nede ved sjøen, og at «beffene» nå vil seile inn her, er bare topp. Tommelen opp!

Når «Vågen» til sommeren flytter til hopen ved Rundetårn, vil den kunne bruke «Beffens» brygge.

– Og da sleper vi vår fra Torgutstikkeren til Gamle Bergen, så er alt på plass, sier Terje Johan Skjelbred.