Tviberg «roet seg ned» med en 14.-plass

Lysforholdene ødela mye i utfordelen, men etter en knall-slalåm kunne Maria Tviberg likevel smile fredag ettermiddag. Åsane-jenten, som kjører for Geilo, endte til slutt på en oppløftende 14.-plass.

Lysforholdene ødela mye i utfordelen, men etter en knall-slalåm kunne Maria Tviberg likevel smile fredag ettermiddag. Åsane-jenten, som kjører for Geilo, endte til slutt på en oppløftende 14.-plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Topp 15 var målet, og jeg kjenner at når jeg klarte det, så kan jeg senke skuldrene. Det roet meg ned, sier Maria Tviberg (22) til BA.

DEL

Åsane-jenten var blid og glad da hun snakket med BA fredag ettermiddag, etter at de to delene av kombinasjonen var unnagjort, og hun hadde fordøyd resultatet. Som ble en i høyeste grad godkjent 14.-plass.

Men det var det få som hadde sett for fredag morgen. For etter at de første alpinistene i VM-kombien på damesiden hadde fått sol og gode forhold, kom skyene og la sitt slør over landskapet i St. Moritz. Lyset ble dårlig, noen som gjør det vanskelig å se konturene i bakken. Det var lett å se at dette påvirket alle fra rundt startnummer ti og utover. Og Tviberg klarte heller ikke å skjule sin frustrasjon da hun ble intervjuet av NRK i målområdet.

For planen til fartskjøreren fra Åsane var å legge grunnlaget for en god plassering i utfordelen. Det gikk altså skeis.

Fantastisk slalåm

Men med alt å vinne, kjørte Tviberg en fantastisk slalåm fredag ettermiddag. Der var hun best av de norske, og sikret med det en 14.-plass. Det er karrierebeste i selskap med de beste, inkludert verdenscupen.

– Det er klart jeg var irritert da jeg så at de antatt beste fikk bedre forhold enn oss andre i utforen. Men jeg mannet meg opp foran slalåmen, og fikk til en skikkelig bra runde der. Så da ble det en god dag likevel!

Men hvordan klarer en å snu om når forholdene mer eller mindre ødelegger en VM-start?

– Jeg hadde ikke vært den alpinisten jeg er om jeg hadde gått og mulket for lenge over forholdene. Dette er en utendørsidrett, så en må bare legge slikt bak seg. Det klarte jeg, og når jeg da klarte å kjøre bra slalåm – og kom innenfor målet om topp 15 – så ble dette en opptur, svarer hun.

Jansrud stiller i utfor

Maria Tviberg får en hviledag lørdag, før hennes siste VM-konkurranse søndag.

– Ja, det er meldt litt snø. Da prioriterer arrangøren ressursene på herrenes utforrenn lørdag, og avlyser vår trening. Det er fullt forståelig, sier Tviberg. Hun gleder ser uansett stort til utforrennet søndag.

– Ja, der går jeg inn med lave skuldre. Nå har jeg prestert, og kan bare slippe meg løs i utforen. Det skal bli gøy, sier hun.

Best av de norske jentene ble Raghild Mowinckel på 10.-plass.

Herrenes utfor går kl. 1200 lørdag, og Kjetil Jansrud garanterte fredag kveld at han trosser forkjølelse og sykdom, og stiller til start.

Artikkeltags