De rundt 20 ferieleilighetene på Nautnes fiskevær var egentlig fullbooket av utenlandske fisketurister hele sommersesongen 2020. Så kom koronakrisen. For andre år på rad ser det mørkt ut.

Nå selges deler av fiskeværet, melder Vestnytt.

Eier Ove Forstrønen bekrefter salget overfor BA og begrunner hvorfor:

– Vi har lite gjester på grunn av korona og regner ikke med at det vil ta seg opp før i 2022. Derfor selger vi unna seks sjøhus som ligger på naboeiendommen. Selve fiskeværet og utleiedelen er ikke til salgs nå. Målet er å drive dette videre, sier Forstrønen.

– Et lokalt Lofoten

Ifølge eiendomsmeglerbransjen er det selgers marked for hytter og sjøeiendommer, noe BA nylig har omtalt.

Kaland & Partners solgte en hytte på Harkestad, som ligger rett sør, til 8,5 millioner kroner. Dette var 2,5 millioner over prisantydning.

Objektene som straks legges ut for salg på Nautnes består av eldre bolighus, sjøhus og tilhørende kai.

Megler Thomas K. Johansen i Privatmegleren omtaler Nautnes som «Lofoten en time fra Bergen». Her kan man dra rett ut på storhavet for å fiske, eller legge seg til med fiskestangen inne i fjorden om værgudene ikke er helt på lag.

– Dette er et område med stort potensial og høy interesse. Kjøperne ønsker nærhet til sjøen. Alle har en drøm om å sitte på sin egen brygge. Under koronapandemien tror jeg folk har innsett at vi er sårbare og ikke alltid kan reise til sørligere strøk. Da er det gull verdt å kunne hive seg i bilen og kjøre til sin egen eiendom, sier Johansen.

Pusser opp

Nautnes er et gammelt handelssted hvor det lå butikk i hovedhuset. På kaien var det fiskemottak, sildesalting og salg av bunkersolje. Både lokalbefolkning og fiskere kom innom for å proviantere.

Nå er det rorbusenter som er hovednæringen. Nautnes Fiskevær AS er i gang med å pusse opp de 20 leilighetene på kaien. Man skal også oppgradere båtparken, som brukes til turistutleie.

– Vi forventer en mellomsesong i år, der markedet kanskje vil ta seg litt opp utpå høsten. Vi har hatt to år med halvstopp og syv-åtte millioner i tapt omsetning. Derfor kvitter vi oss med sideprosjektene for å kunne konsentrere oss fullt om driften på fiskeværet og gi full gass neste år. Jeg håper å selge til en bra pris, sier Forstrønen til BA.

Og legger til:

– Hovedfiskeværet er i utgangspunktet ikke til salgs, men alt kan selges dersom budet er riktig!