Gå til sidens hovedinnhold

Alt jeg ønsker er å treffe kjente og nære

Korona ødelegger livet og helsen til folk og skaper en slik kvelende angst. Å savne og å frykte på samme tid er kvelende.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Glasset er halvtomt akkurat nå. Halvfullt om de hadde vært her. Det er tungt å sitte der en viktig dag uten de personene du verdsetter mest. Man får lyst å bryte alt av koronaregler, bare for disse øyeblikkene, men det går ikke. Vi kan ikke ta sjansen. Dagene går og dette kaoset virker til å aldri ta slutt. Korona tar knekken på oss alle.

Savn. Det å savne noen. Ikke bare ødelegger korona livet og helsen til folk, men det skaper en slik kvelende angst. Å savne og å frykte på samme tid er kvelende.

Når bestemor ringer en gang i blant blir jeg lykkelig. Det er som om hun er her, og det er så fint å høre stemmen hennes igjen, men det er hjerteskjærende å høre henne si at hun savner oss og ville gjort alt hun kunne for å få treffe oss. Det å treffe kjente og nære igjen normalt er alt jeg ønsker meg. Det å savne noen er vanskelig uansett, men spesielt vanskelig er det når det er et år siden vi har kunnet gi de vi elsker mest en klem, og når frykten for at de man bryr seg om skal få korona, er tett på. Å konstant gå rundt med bekymring tærer på oss alle.

Savn er hjernen vår sin måte å fortelle oss at noen har vært viktige for oss.

Om man ser på det slik er det fint, men det er også en utrolig vond følelse. Å ikke komme til på det man elsker er så vondt.

Til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å ikke ta hverandre for gitt. Man vet aldri når man havner i en slik situasjon igjen. Hadde vi alle visst om for et år siden at livene våre ville bli fylt med karantene, frykt, sykdom og savn, ville vi kanskje tatt litt ekstra tid til familie og nære venner. Det er altfor lett å ta hverandre for gitt. Det vi får av kjærlighet og omsorg fra andre mennesker må vi sette så enormt stor pris på.

Ta en telefon til en du savner og fortell at du tenker på dem. Gå en tur på fjellet med en kjær venn. Vi alle håper at dette korona-marerittet snart vil ende, og så lenge vi følger regler og stoler på regjeringen vår vil vi nok bli kvitt det. Bli kvitt den bobla vi lever i.

Selv om det er tungt å savne, må vi alltid huske på at «alt blir bra».

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.noLes også

Jeg må sette mer pris på den vanlige hverdagen

Kommentarer til denne saken