En fantastisk Brann-sesong er over. Herrelaget knuste all motstand på nivå to, ble suveren divisjonsvinner med ny poengrekord, og opprykket ble mye enklere enn vi - i hvert fall alle andre enn tidligere Brann-styreleder Birger Grevstad - hadde trodd på forhånd. Vi fikk satt et stort antall 1. divisjonsrekorder og et enda større antall klubbrekorder.

Slik var sesongen:

Det var store endringer i stallen etter nedrykket:

Spillere vi brukte i 2021 og som ikke var i klubben i 2022 var Lennart Grill, Vegard Forren, Ole Martin Kolskogen (utleie), Filip Delaveris (utleie), Thomas Grøgaard, Lars Gerson, Jon-Helge Tveita, Vieux Sané, Japhet Sery Larsen, Vajebah Sakor, Petter Strand, Moonga Simba, Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen, Daouda Bamba og Robert Taylor.

Spillere som ble brukt i 2022, som ikke spilte i 2021 var Frederik Børsting, Niklas Castro, Svenn Crone, Mathias Dyngeland, Isak Hjorteseth, Vegard Leikvoll Moberg, Andreas Skovgaard og Jonas Torsvik.

Oppkjøringen til sesongen var, som vanlig nær sagt, ikke spesielt tillitvekkende. Blant annet uavgjort mot Åsane og et tomålstap mot Start som kunne blitt enda større.

Den offisielle delen av sesongen startet 12. mars med en forferdelig svak kamp på Intility Arena hvor vi tapte 0-1 for divisjonsrival KFUM i cupen som ikke ble avsluttet i 2021. Utslått i 4. runde, omtrent som vi pleier. Og den elendige forestillingen gjorde veldig mange Brann-supportere meget bekymret. Å prestere så dårlig mot et lag ingen forventet som noen av de ypperste opprykksutfordrerne, tegnet virkelig ikke bra. Men mulig "long covid" preget laget på den tiden.

Etter noen mer lovende treningskampseire mot Aalesund og Sogndal startet, cupfadesen til tross, likevel serien med et brak og 4-0 borte over opprykksutfordrer Ranheim. Kanskje "Biggen" ville få rett og at det ville bli lett? Men neida, allerede i neste runde ble det kun 1-1 mot lokalrivalen Åsane. Hjelpe meg, dette var 2015 om igjen... En knepen 3-2-seier over bunnkandidat Skeid borte, med seiersmål langt på overtid, var selvsagt ekstatisk i øyeblikket. Men spesielt overbevisende var det jo ikke. Og nok en 1-1 på Stadion, denne gang mot Sogndal, roet ikke uroen. Vi lå etter fire runder på tredjeplass fire poeng bak Ulf som med fire strake seire i starten så ut til å bli en noe uventet konkurrent om topplasseringen.

Så kom vi da også under 0-1 borte mot KFUM før pause. Gud bedre, dette ville bli en lang og slitsom sesong. Og sikkert minst like vanskelig som 2015. Jeg lurte i dette øyeblikket på om Eirik Horneland egentlig hadde tilført noe som helst?

Det var da det snudde... Svenn Crone scoret etter en keepertabbe. 1-1! Så fikk KFUM en mann utvist. Og da rant det inn. Fire mål de siste tolv minuttene pluss tillegg. 5-1 til Brann!

Vi lå fremdeles på tredjeplass og det var fem poeng opp til Mjøndalen som riktignok hadde en kamp mer spilt. Men nå var vi i gang...

Og det kom nå ytterligere åtte strake seire på rappen: Først 3-0 over serietoer Ulf på Stadion 16. mai og vi var endelig på opprykksplass. For godt skulle det vise seg.

Dagen etter 17. mai var det cup på Voss. Der vant vi 7-0.

Så var det tilbake til serie og 3-0 over Fredrikstad i Bergen før vi slo Kongsvinger 3-1 borte. Og denne dagen skjedde noe som snudde sesongen for en annen klubb: Serieleder Mjøndalen tapte overraskende 1-2 hjemme for Ranheim etter å ha åpnet sesongen med 7-1-0. Nå var vi fem poeng foran 3. plass og bare to poeng bak de nevnte bruntrøyene som fortsatt hadde en kamp mer spilt.

Det var da nettopp Mjøndalen kom på besøk. Toppoppgjør mot laget vi ikke hadde slått siden 1992. Og vi knuste dem utrolige 7-0! Serieledelsen var overtatt med en kamp mindre spilt.

Vi fulgte opp etter "sommerpausen" med to knepne borteseire over Blink (2-1) og Grorud (2-0). Nå var det blitt syv poeng ned til tredjeplass. Dette begynte virkelig å gå veien!

Mellom de to nevnte bortekampene spilte vi også en ny cuprunde. Denne gang på Os hvor vi vant 6-1. Og etter Grorud-kampen fikk vi for første gang på syv år noe så sensasjonelt som hjemmekamp i cupen! Vi fikk nemlig besøk av divisjonsrival Fredrikstad som ble feid av banen med 6-0!

Så var det Bryne som ble slått med knappe sifre på Stadion (2-1) og det var blitt ni poengs forsprang ned til Stabæk på den øverste plasseringen som ikke ga direkte opprykk.

Men nå skulle vi møte skumle Start i Kristiansand. Og dette var den første kampen til nå der vi ikke hadde dominert i banespillet. Likevel klarte vi å ro det hele i land til en 2-0-seier. En ny stor utfordring ventet så med Stabæk på besøk i Bergen. Det var jo nettopp disse som lå på den fryktede tredjeplassen. Her kunne vi parkere dem en gang for alle. Vi klarte å få en uavgjort (1-1) og det var fortsatt ni poeng ned til den nevnte plasseringen. Men poengrekorden skulle nok bli vanskelig å ta når vi nå måtte ta minst 44 poeng av 48 mulige på de siste 16 kampene.

Kampen mot Stabæk var det første poengtapet etter ni strake seire, som var ny klubbrekord. Det skulle også bli det eneste avbruddet fra seire over en 22 kampers periode, for nå fulgte nemlig tolv nye seire: Først imponerende 5-0 borte over Raufoss som hadde fem strake seire i forkant. Dette var vår største borteseier i serien på 26 år! Avstanden til nummer to og tre var nå økt til elleve poeng halvveis. Dette kunne vi vel ikke klare å rote vekk?

Så kom 3-0 hjemme over Kongsvinger og 5-1 borte over Bryne. 13 poeng ned til tredjeplass nå - med like mange kamper igjen. Dette gikk veien!

Men for all del; tapte vi nå mot både Start hjemme og Stabæk borte kunne det fort være nede i bare syv. Dette var tross alt to av lagene vi hadde slitt mest med i vårsesongen; den ene (Start) slet vi med å få tak på i spillet, den andre (Stabæk) var et lag vi ikke klarte å slå på Stadion.

Så vi tok like godt og slo begge to: Først 1-0 over sørlendingene i en sliteseier som ga 14 poeng ned til Stabæk på tredjeplass. Og så slo vi Stabæk 2-1 borte etter å ha ligget under. Da runden var ferdigspilt hadde vi opprykksplass med 15 poengs margin. Det var elleve kamper igjen.

Deretter fulgte 3-0 hjemme over Raufoss som ga 18 poeng til 3.plass, og så resultat-revansje i Sogndal fra 0-4-tapet mot dem på Stadion i 2015. Med 19 poeng ned til opprykkskvalik begynte det å nærme seg tidspunktet for et definitivt opprykk. I hvilken runde ville det komme? Teorier ble lansert og man begynte å telle dager.

Først slo vi Ranheim 5-0 på Stadion og det økte forspranget med enda ett poeng.

Så skulle vi møte Åsane. Det hadde jo vært "typisk oss" om det var bittelillebror som ødela ubeseiret-rekken. Men neida, vi slo dem også. 2-0. I teorien kunne opprykket avgjøres denne runden hvis Grorud, som stod uten seier etter 22 kamper, slo til med et overraskende poeng mot Ranheim. Noe som heller ikke så ut til å gå veien da trønderne ledet 1-0 i Oslo. Men i det 86. minutt utlignet øtkantklubben, og i det 88. tok de pinadø ledelsen også. Ranheim tapte 1-2 mot laget som fikk årets første serieseier. Ingen ellevill teori i verden kunne nå frata oss opprykket. Vi var klare for Eliteserien 2023!

Brann stoppet likevel ikke opp. Vi hadde jo rekorder å tenke på. Opprykket ble feiret med 7-0 hjemme over Grorud, etter hele 6-0 ved halv tid. Så kom en av de store hinderne mot poengrekord og ubeseiret sesong, men bortekampen mot Ulf endte med 3-0-seier. Blink ble som ventet lett match med 5-0 på Stadion. Og med 84 mål hadde vi fire runder før slutt allerede satt ny scoringsrekord.

Men..... så kom smellen! Nå som vi var så nære å gå gjennom en hel sesong ubeseiret. En mulighet vi nok neppe får igjen så sent i sesongen. Også nå som de på papiret vanskeligste kampene var unnagjort og alt! Da ble det selvfølgelig tap mot laget vi hadde slått 7-0 for noen måneder siden...

Vi var ikke lenger ubeseiret og vår nye klubbrekord på tolv strake serieseire hadde stoppet. Og vi har fremdeles ikke vunnet i Mjøndalen siden 1975....

Dette var en enorm nedtur. Ville poengrekorden ryke også nå? Vi tålte ikke et eneste poengtap resten av sesongen for å ta den. Men det fikk vi da heller ikke: Det ble 3-0 hjemme over Skeid, 3-1 i Fredrikstad - og så 4-1 over KFUM da opprykket skulle feires nok en gang og pokalen deles ut. Det ble dermed poengrekord.

En utrolig sesong var over!

PS! Vi fikk for øvrig Aslak Sverdrup som ny styreleder i mars og Christian Kalvenes ble presentert som ny daglig leder i april.

Serieevaluering: Branns innsats i serien overgikk absolutt alle forventninger og drømmer. Mange var før sesongen skeptiske til om vi ville rykke opp igjen på første forsøk. Andre trodde vi ville dra det i land, men at det ville bli tett og spennende. Noen dristet seg til å si at vi kom til å rykke opp så tidlig om tre-fire runder før slutt.

Men Eirik Hornelands menn rykket opp da syv runder gjenstod...

Hele sesongen ble en orgie i 1. divisjonsrekorder og klubbrekorder. Man har knapt, og i hvert fall ikke på mange tiår, sett et så suverent lag i denne divisjonen.

Det ble soleklar 1. plass, opprykk syv runder før slutt, vi ble tidenes største avstand mellom nummer en og to i divisjonen, det ble ny poengrekord, klar ny scoringsrekord og fullstendig utklassing av den gamle målforskjellrekorden for 1. divisjon. Det eneste skåret i gleden var at vi ikke gikk ubeseiret gjennom serien når vi var så nære på å klare det, og så hadde det jo vært litt tøft om vi klarte 100 mål.

Rekordene blir spesielt imponerende med tanke på at vi nok er den mest attraktive motstanderen som innimellom kommer på besøk i denne divisjonen. Ergo er det "årets kamper" og for mange lag også "tidenes kamper" å møte oss. Legg også til at vi klarte å opprettholde de gode resultatene også etter at spenningen rundt opprykk var over. Vi spilte jo store deler av sesongen strengt tatt uten noe særlig å spille for!

Å sette klubbrekorder på nivå to, kan man kanskje hevde ikke er kjempeimponerende av en stor klubb som Brann og når vi historisk som regel har spilt på et høyere nivå. Men samtidig må man huske på at vi tross alt har vært i denne divisjonen tolv ganger før - og at mange av klubbrekordene altså også er rekorder for hele 1. divisjon i årene med 30 kamper, og også i snitt pr kamp de beste i divisjonen på rundt 40-45 år.. Det har jo vært noen andre storklubber innom 1. divisjon de siste årene. Og både de og Brann i 2015 erfarte at OBOS-ligaen på ingen måte er en "walk in the park".

Men akkurat Branns lag i 2022 viste seg å være for gode for dette nivået. Ikke minst takket være en voldsom bredde og jevnhet i stallen. Der andre lag har måttet bytte inn svakere spillere på slutten av kampene, har Brann kunne byttet inn spillere som gjerne har vært like gode som dem som ble byttet ut. Super-innbytter Bård Finne, som ble toppscorer i divisjonen med 16 mål til tross for bare tolv starter (17 innbytter), er et eksempel på det. Dessuten har Horneland fått laget til å prestere sammen som et lag.

Brann har malt og malt på i kampene. Nesten alle dominerte vi klart i spill og sjanser. I en del av kampene klarte riktignok motstanderne å holde resultatmessig følge i en time tid. Men så var det som regel slutt for deres del og vi bøttet inn mål den siste halvtimen eller siste kvarteret. Vi har heller ikke sluttet å spille fotball når vi har ledet.

Hvem hadde trodd at 1. divisjon kunne være så gøy? Jo da, det er selvsagt en skam at Brann var i denne divisjonen. At en av Norges største klubber fra Norges nest største by ikke var kvalifisert til å være med blant de 16 beste i landet, er selvsagt ikke annet enn flaut.

Men.... akkurat selve kampopplevelsene trenger ikke nødvendigvis være dårligere. Selvsagt er det gøyere å vinne kamper i eliteserien enn i 1. divisjon. Selvsagt er det gøyere å kjempe om seriegull enn opprykk. Men hva når dette ikke er det realistiske alternativet? For det er gøyere å vinne og vinne stort og dominere totalt, enn å tape. Og det er gøyere å rykke opp enn å rykke ned eller være i nedrykkstriden.

Med en slik sesong som i år, etter den vi hadde i fjor, trenger ikke 1 .divisjonsopplevelsen bli så ille likevel. Nei, noen garanti for det har man ikke. 2015-opprykket var et slit. Det var strengt tatt en svak sesong den gangen, men vi dro det i land. Og noen gøy sesong var det ikke, bortsett fra at vi til slutt kunne feire opprykk.

Men 2022 var en kjempeartig sesong!

Hvor dette laget hadde havnet i Eliteserien 2022, er ikke godt å si. Det er ikke sikkert vi hadde spilt på oss den selvtilliten vi har hvis vi spilte i den divisjonen. Men prestasjonsmessig og med den selvtilliten vi har, tror jeg faktisk vi kunne endt topp fem i den divisjonen.

Det er vanskelig å sette en rettferdig karakter på serieinnsatsen. Isolert må man jo gi terningkast seks for det som kanskje er tidenes mest imponerende 1. divisjonsvinner. Vi var best på alt! Men så kommer jo spørsmålet om hvor skalaens toppunkt skal ligge: Hvis et suverent seriegull i eliten er terningkast seks, så kan man jo ikke gi det på nivå to...

Men vi kunne jo ikke bli bedre enn Norges nummer 17 denne sesongen, uansett hvor gode vi var. Og sesongen var som sagt langt over alle forventninger når det kom til dominans i ligaen. Da får det nesten bli terningkast seks da!

Cupevaluering 2021/22: Sommeren 2021 slo vi Bjarg 5-0, Fana 3-0 og Harstad 5-0. Alle på bortebane. Akkurat slik det skal være. Verken mer eller mindre. Men i mars 2022 ble det stopp og 0-1-tap i 4. runde etter en elendig kamp borte (selvsagt) mot høyst overkommelige KFUM. Dette var fjerde cupturnering på rad der vi røk ut i 4. runde. Og lenger enn det har vi ikke kommet siden 2014! Terningkast to!

Cupevaluering 2022/23: Denne turneringen er altså ikke ferdigspilt og det er dermed ikke noe poeng i å gi terningkast ennå. Men 7-0 borte over Voss, 6-1 borte over Os og ikke minst 6-0 hjemme over divisjonskollega Fredrikstad er absolutt innenfor hva vi kan like. Turneringen fortsetter i mars 2023 med hjemmekamp mot overkommelige Haugesund, så kanskje vi for første gang på åtte og et halvt år skal få oppleve en kvartfinale?

Totalt: Det er litt vanskelig å sette en total karakter for hele sesongen (både serie og cup) når ingen av cupsesongene som har vært involert i kalenderåret 2022 har vært spilt i sin helhet da. Skal man dra med de tre første kampene fra 2021/22 som tross alt ble spilt i fjor og med et helt annet lag? Skal man ta med en turnering som ikke er kommet halvveis engang? Hvor mye skal man vektlegge kun fire cupkamper i 2022 (fordelt på to sesonger) opp mot 30 seriekamper? Men status for kalenderåret 2022 var i hvert fall en svak cup-exit i mars og tre ok til bra cupkamper i sommer. Cup-exiten i mars gjør at man ikke kan gi den samlede sesongen i obligatoriske kamper terningkast seks. Så da blir det vel fem da.

-

Rekordene vi satte i 2022:

Her må det først presiseres at 30-kampers sesonger i 1. divisjon har vært spilt f.o.m. 2001 (med unntak av 2010 da Lyns resultater på strøket og man dermed bare hadde 28). For Branns del har det vært 30 kamper i sesongene 1961/62 og f.o.m. 2009. Eneste 1. divisjonssesonger med 30 kamper for vår del var altså 2015 og 2022.

* Poeng for 30-kampers sesong: Våre 81 var rekord for hele 1. divisjon totalt (den gamle 79) og våre 42 var rekord på bortbane (den gamle var 37). 81 var klubbrekord totalt (den gamle var 67), 39 poeng var klubbrekord hjemme (den gamle var 38) og 42 poeng var klubbrekord borte (den gamle var 29). Poengene selvsagt regnet som tre poeng for seier alle sesonger.

* Seire i 30 kampers-sesong: våre 26 var rekord for hele 1. divisjon totalt (den gamle var 25) og våre 14 var rekord for bortekamper (den gamle var 12). 26 var klubbrekord totalt (den gamle var 21) og 14 seire var klubbrekord borte (den gamle var 9) og 12 var tangering hjemme.

* Tap (lavest antall) i 30 kampers-sesong: Det ble tangering av rekorden for hele 1. divisjon totalt (1) og på hjemmebane (0). Det ble også klubbrekord totalt (1, den gamle var 5), på hjemmebane (0, den gamle var 1) og bortebane (1, den gamle var 3).

* Scoringer for 30 kampers-sesong: Det ble rekord for hele 1. divisjon totalt (95, den gamle var 83) og 46 mål borte er rekord (den gamle var 38). 95 er klubbrekord totalt (den gamle var 94) og 46 er klubbrekord borte (den gamle var 45), mens 49 var tangering av klubbrekord hjemme .

* Baklengsmål (lavest antall) for 30 kampers-sesong. våre 16 er rekord for hele 1. divisjon totalt (den gamle var 21) og 5 er rekord for hjemmekamper (den gamle var 7). 16 er klubbrekord totalt (den gamle var 27), 5 er klubbrekord hjemme (den gamle var 6) og 11 er klubbrekord borte (den gamle var 18).

* Målforskjell for 30 kampers-sesong: 79 plussmål er rekord for hele 1. divisjon totalt (den gamle var 51) og 35 plussmål er ny rekord for 1. divisjon på bortebane (den gamle var 18), mens 44 plussmål er tangering av rekorden for hjemmekamper (+44) . 79 pluss er klubbrekord totalt (den gamle var 50) , 44 pluss er ny klubbrekord hjemme (den gamle var 33) og 35 pluss er ny klubbrekord borte (den gamle var 17).

* 23 poeng er ny rekord for hele 1. divisjon når det kommer til seiersmargin mellom nr. 1 og 2 over 30 kamper. Den gamle var 16.

* 27 poeng er ny rekord for hele 1. divisjon når det kommer til avstand mellom nr. 1 og 3 over 30 kamper. Den gamle var 21.

* Opprykk syv runder før slutt er rekord for hele 1. divisjon i 30-kampers-årene. Den gamle var fem runder før slutt.

* Seire på rad i serien: Med hhv 9 og 12 strake seire satte vi klubbrekord to ganger totalt. (Den gamle var 7). På bortebane satte vi også klubbrekord med 13. (Den gamle var 8).

* Kamper på rad uten tap i serien: Vi satte klubbrekord totalt (28, den gamle var 21) og borte (15, den gamle var 11).

* Seire på rad i obligatoriske kamper: Vi satte klubbrekord totalt (12, den gamle var 11 hvis vi ikke teller med kretskamper fra før krigen) og borte (15, den gamle var 8).

* Kamper på rad uten tap i obligatoriske kamper: Vi satte klubbrekord totalt (29, den gamle var 21) og borte (15, den gamle var 11), samt tangering av klubbrekorden hjemme (17), men denne er fremdeles pågående.

* Kamper på rad med scoring i serien: Vi satte klubbrekord totalt (32 - fortsatt pågående, den gamle var 29) og i bortekamper (17 - fortsatt pågående, den gamle var 16).

* Kamper på rad med scoring i obligatoriske kamper: Vi tangerte klubbrekorden (33), men rekken pågår ennå.

* Kamper på rad uten baklengs i serien: Vi satte klubbrekord totalt (7, den gamle var 5) og i hjemmekamper (7, den gamle var 6).

For øvrig:

* Brann tok 2,7 poeng pr kamp. Sist noen, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, tok så mange poeng pr kamp på nivå to var Glimt som hadde 2,86 i 1976,

* Brann scoret 3,17 mål pr kamp. Sist noen scoret så mange poeng pr kamp på nivå to var Fredrikstad som hadde 3,82 i 1983.

* Brann hadde 0,53 baklengsmål pr kamp. Sist noen hadde så få baklengs pr kamp på nivå to var Ham-Kam som hadde 0,45 i 1980.

* Brann hadde 2,63 plussmål pr kamp. Sist noen hadde så god målforskjell pr kamp på nivå to var Fredrikstad som hadde +2,73 i 1983.

Årets Brann-seriesesong mot våre tidligere sesonger på nivå 2:

Statistikken under viser snittet pr kamp i scoringer, baklengs og poeng - alt sammen både totalt, hjemme og borte.

Legg merke til den enorme forskjellen på årets OBOS-sesong og den vi hadde i 2015!



Totalt

Totalt

Totalt

|

Hjem

Hjem

Hjem

|

Bort

Bort

Bort

Ses.

Plass

Mål

Bakl.

Poeng

|

Mål

Bakl.

Poeng

|

Mål

Bakl.

Poeng

49/50

1

3,90

1,40

2,40

|

3,40

2,00

1,80

|

4,40

0,80

3,00

53/54

1

3,33

0,67

2,50

|

3,50

0,33

2,67

|

3,17

1,00

2,33

56/57

1

3,33

0,83

2,33

|

3,50

0,67

2,17

|

3,17

1,00

2,50

60/61

1

3,75

0,75

2,50

|

4,83

0,67

2,67

|

2,67

0,83

2,33

1965

3

1,79

1,36

1,86

|

1,86

1,29

2,00

|

1,71

1,43

1,71

1966

3

1,36

0,93

1,64

|

2,14

0,57

2,29

|

0,57

1,29

1,00

1967

1

2,79

1,29

2,07

|

3,71

1,14

2,57

|

1,86

1,43

1,57

1980

1

1,82

0,95

2,18

|

1,91

0,91

2,36

|

1,73

1,00

2,00

1982

1

2,00

0,95

2,05

|

1,55

0,91

1,91

|

2,45

1,00

2,18

1984

1

2,77

1,27

2,09

|

3,09

1,18

2,18

|

2,45

1,36

2,00

1986

1

2,09

0,59

2,27

|

2,27

0,55

2,36

|

1,91

0,64

2,18

2015

2

1,53

1,17

1,77

|

2,00

1,13

2,07

|

1,07

1,20

1,47

2022

1

3,17

0,53

2,70

|

3,27

0,33

2,60

|

3,07

0,73

2,80

Poengsnitt: Årets var vårt beste på nivå to.

- hjemme: Kun 53/54 og 60/61 var bedre.

- borte: Kun 49/50 var bedre.

Scoringssnitt: Våre fire første sesonger på nivå to var bedre.

- hjemme: Fem av sesongene var bedre.

- borte: De tre første sesongene var bedre.

Baklengssnitt: Årets var det beste.

- hjemme: Vårt beste sammen med 53/54.

- borte: Det var bedre i 1986.

Det er grunn til å merke seg at det ble spilt en del færre kamper i alle de nevnte sesongene over 2015. I de årene var det også delt inn i minst to forskjellige avdelinger. På 50-tallet var avdelingene lokale og det var 7-11 av dem, slik at det var 54 - 83 lag totalt på nivå to på den tiden. Med andre ord et lavere generelt nivå enn nå som det er 16 lag på et riksdekkende nivå to.

Årets OBOS-sesong sammenlignet med 2015 i OBOS:



Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 30 kamper

95-16

+79

81

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53






Brann 2022

Etter 15 hjemmekamper

49-5

+44

39

Brann 2015

Etter 15 hjemmekamper

30-17

+13

31






Brann 2022 Etter 15 bortekamper 46-11 +35 42
Brann 2015 Etter 15 bortekamper 16-18 -2 22

.

Seriekampene i 2022:

Tabellen viser resultatene i serien, målscorere, tabellplassering og avstand til 1., 2. og 3. plass etter serierunden. Minus foran avstand til plassering viser at vi lå bak. Positive tall viser at vi lå foran. Stjerne bak betyr at vi hadde en kamp mindre spilt enn laget på den plasseringen.

Dato Motst.
Res. Målscorere Pl. Til 1.pl. Til 2.pl. Til 3.pl.
3/4 Ranh. b S 4-0 Rasm., selvm., Hegge., Wass. 2 0 p
0 p
9/4 Åsane h U 1-1 Nilsen 3 -2 p 0 p
19/4 Skeid b S 3-2 Palle, Rasmussen, Moberg 2 -2 p
0 p
23/4 Sogn. h U 1-1 Moberg 3 -4 p -2 p
9/5 KFUM b S 5-1 Crone, Hegg., Castro, Castro, Wass. 3 -5 p * -1 p
16/5 Ulf h S 3-0 Børsting, Rasmussen, Castro 2 -5 p *
1 p
21/5 FFK h S 3-0 Nilsen, Rasmussen, Castro 2 -5 p *
3 p
26/5 KIL b S 3-1 Wassberg, Børsting, Finne 2 -2 p *
5 p
30/5 Mjøn. h S 7-0 Skov., Skaa., Rasm., Finne, Finne, Finne, Blom. 1
1 p * 5 p
19/6 Blink b S 2-1 Nilsen, Rasmussen 1
4 p 6 p
27/6 Grorud b S 2-0 Heggebø, Nilsen 1
6 p 7 p
4/7 Bryne h S 2-1 Rasmussen, Skaanes 1
8 p 9 p
7/7 Start b S 2-0 Rasmussen, Castro 1
8 p 9 p
10/7 Stabæk h U 1-1 Finne 1
9 p 9 p
18/7 Rauf. b S 5-0 Finne, Skaa., Finne, Hegge., Moberg. 1
11 p 11 p
25/7 KIL h S 3-0 Finne, Rasmussen, Myhre 1
11 p 11 p
31/7 Bryne b S 5-1 Rasm., Skaa., Finne, Skaa., Blom. 1
11 p 13 p
4/8 Start h S 1-0 Myhre 1
13 p 14 p
7/8 Stab. b S 2-1 Castro, Blomberg 1
14 p 15 p
14/8 Rauf. h S 3-0 Pallesen, Heggebø, Heggebø 1
16 p 18 p
20/8 Sogn. b S 4-0 Rasm., Hegge., Myhre, Finne 1
18 p 19 p
29/8 Ranh. h S 5-0 Hegg., Castro, Hegg., Myhre, Finne 1
19 p 20 p
3/9 Åsane b S 2-0 Hegg., Blomberg 1
19 p 22 p
12/9 Grorud h S 7-0 Børst., Castro, Palle., Rasm., Børst., Rasm., Finne 1
22 p 22 p
17/9 Ulf b S 3-0 Myhre, Hegge., Rasm. 1
22 p 24 p
2/10 Blink h S 5-0 Hegg., Finne, Finne, Rasm., Finne 1
22 p 27 p
8/10 Mjøn. b T 1-3 Crone 1
21 p 26 p
17/10 Skeid h S 3-0 Castro, Heggebø, Castro 1
21 p 26 p
22/10 FFK b S 3-1 Blomberg, Nilsen, Hjorteseth 1
23 p 26 p
29/10 KFUM h S 4-1 Myhre, Myhre, Castro, Finne 1
23 p 27 p

Cupkampene i 2022:

NM 21/22 Motst.
Res. Målscorere
12/3 (4.r.) KFUM b T 0-1
NM 22/23 Motst.
Res. Målscorere
18/5 (1.r.) Voss b S 7-0 Finne, Finne, Blomberg, Finne, Trengereid, Haaland, Trengereid
22/6 (2.r.) Os b S 6-1 Finne, Finne, selvmål, Finne, Finne, selvmål.
30/6 (3.r.) FFK h S 6-0 Castro, Castro, Myhre, Myhre, Heggebø, Wassberg

-

ÅRETS DITT OG DATT:

Årets høydepunkt: Det har vært så mange at det er vanskelig å velge. Men at vi overtok tabell-ledelsen fra Mjøndalen med 7-0 mot nettopp Mjøndalen - som vi ikke hadde slått siden 1992, var vel kanskje det aller største. Det aller største scoringsøyeblikket var nok da Vegard Leikvoll Moberg ga oss 3-2-seieren nesten seks minutter på overtid borte mot Skeid i 3. runde.

Årets nedtur: Selvsagt 1-3 tapet borte mot det evige marerittet Mjøndalen, som dermed i fjerde siste runde ødela for muligheten til å gå gjennom serien ubeseiret.

Årets spiller: Mange snakker om Mathias Rasmussen, men jeg tror jeg velger Ruben Kristiansen. Sivert Heltne Nilsen er også en veldig viktig spiller i form av sine lederegenskaper, selv om han gjerne ikke er den som briljerer mest med ballen. Og så må man jo selvsagt nevne Bård Finne som ble toppscorer i ligaen selv om han stor sett var reserve.

Årets spiller-overraskelse: Jeg tror jeg vil si David Wolfe. Han presterte bedre enn jeg forventet.

Årets spiller-skuffelse: Runar Hove. Spilte ikke et eneste minutt i serien. 65 minutter i cupen mot Voss.

Årets scoring i serien: Jeg tror jeg går for Niklas Castros 3-1-mål borte mot KFUM. Det var et skudd fra skrått hold, noen meter utenfor feltet, som gikk i en fin bue over keeper og nesten oppe i motsatt kryss.

--

Publikum: Vi endte opp med 10429 i snitt. Det kan vi med meget stor sikkerhet si er ny norsk rekord for 1. divisjon. (Et lite forbehold fordi det er vanskelig å finne tilskuertall for nivå 2 fra gamle dager). Snittet vårt sist vi var nede var 10124. Mediantilskuertallet i år var 9792. I 2015 var det 8852. Vårt laveste i årets serie var 7224, mens det i 2015 var 6827. I år hadde vi over 10000 seks ganger, mens vi forrige gang bare hadde det fem ganger. Med andre ord; vi presterte bedre tilskuermessig denne gang på alle mulige måter. Man kan gjerne argumentere med at det bare skulle mangle siden vi i år var mye bedre sportslig. På den annen side var det jo denne gang totalt uspennende om opprykket i over halve sesongen.

Stemningen på Store Stå og på hele Frydenbø-tribunen har fått et løft denne sesongen. Flyttingen til oppunder taket har hjulpet. Imidlertid var stemningen best ganske tidlig i sesongen og kanskje aller best på 16. mai.

Men det er først og fremst på bortebane det har vært imponerende i år. Det gjennomsnittlige antall Brann-supportere på de 15 bortefeltene i OBOS ble til slutt ca 633 (pluss/minus - alle tallene er ikke offisielt bekreftet ennå). For de årene jeg har ført statistikk over Branns tall (f.o.m. 2009) er dette ny klubbrekord. Det er også kun VIFs tall for 2010 som i årene 2010-2021 har vært bedre enn dette i norsk fotball. (Men det er en mulighet for at RBKs tall for 2022 er bedre - det får vi se når tallene samles inn etter sesongslutt).

At vi har klart et borteoppmøte på et historisk høyt nivå i en sesong der vi har spilt på nivå to, er rett og slett utrolig imponerende. Det skal riktignok sies at vi har sluppet unna en del steder vi normalt har slitt med å stille mange (Nord-Norge og Møre- og Romsdal) og vi har hatt fire bortekamper innenfor vel fem timers kjøretur. Dessuten har vi hatt mange gode kamptidspunkt i høst. På den annen side hadde vi mange dårlige kamptidspunkt i vår, i tillegg til altfor lav kapasitet på bortefeltet på flere av kampene. Både mot Blink, Skeid, Grorud, KFUM, Raufoss, Sogndal og Åsane var bortefeltet utsolgt.

Stemningen og trøkket har også som regel vært bra på bortebane, men det skal sies at alle de lange og lave bortefeltene uten tak ikke akkurat er idéelle for trøkk. Stemningsmessig var kanskje Fosshaugane vår beste prestasjon på bortebane i år.

--

STATISTIKKENE FOR SERIEN:

Totaltabellen:



K S U T Mål
Bak +/- P

1

Brann

30

26

3

1

95

-

16

79

81

2

Stabæk

30

16

10

4

62

-

28

34

58

3

Start

30

16

6

8

63

-

38

25

54

4

KFUM

30

15

7

8

61

-

48

13

52

5

Sandnes Ulf

30

14

5

11

54

-

52

2

47

6

Kongsvinger

30

13

7

10

43

-

37

6

46

7

Sogndal

30

12

7

11

55

-

53

2

43

8

Ranheim

30

12

7

11

49

-

52

−3

43

9

Mjøndalen

30

13

3

14

39

-

47

−8

42

10

Fredrikstad

30

9

8

13

46

-

51

−5

35

11

Bryne

30

9

8

13

42

-

52

−10

35

12

Raufoss

30

9

8

13

35

-

54

−19

35

13

Åsane

30

8

8

14

42

-

67

−25

32

14

Skeid

30

8

4

18

39

-

54

−15

28

15

Grorud

30

4

8

18

34

-

69

−35

20

16

Blink

30

4

5

21

30

-

71

−41

17

* Poeng: Brann tok flest med 81. Nest flest tok Stabæk med 58. Færrest tok Blink med 17.

* Seire: Brann tok flest med 26. Nest flest tok Stabæk og Start med 16. Færrest tok Grorud og Blink med 4.

* Tap: Brann hadde færrest med 1. Nest færrest hadde Stabæk med 4. Flest hadde Blink med 21.

* Scoringer: Brann hadde flest med 95. Nest flest hadde Start med 63. Færrest hadde Blink med 30.

* Baklengs: Brann hadde færrest med 16. Nest færrest hadde Stabæk med 28. Flest hadde Blink med 71.

* Målforskjell: Brann hadde best med +79. Nest best hadde Stabæk med +34. Dårligst hadde Blink med minus 41.

-

Hjemmetabellen:



K S U T Mål
Bak +/- Po

1

Brann

15

12

3

0

49

-

5

44

39

2

Start

15

9

3

3

36

-

16

20

30

3

Stabæk

15

8

5

2

29

-

12

17

29

4

Mjøndalen

15

9

2

4

25

-

18

7

29

5

Kongsvinger

15

7

5

3

28

-

17

11

26

6

KFUM

15

7

5

3

28

-

22

6

26

7

Sogndal

15

8

1

6

29

-

21

8

25

8

Ranheim

15

7

4

4

30

-

26

4

25

9

Skeid

15

6

2

7

30

-

29

1

20

10

Åsane

15

6

2

7

22

-

31

−9

20

11

Sandnes Ulf

15

5

4

6

31

-

30

1

19

12

Fredrikstad

15

5

4

6

24

-

27

−3

19

13

Bryne

15

5

4

6

20

-

23

−3

19

14

Raufoss

15

5

4

6

14

-

25

−11

19

15

Grorud

15

3

4

8

17

-

28

−11

13

16

Blink

15

3

0

12

15

-

32

−17

9

* Poeng: Brann tok flest med 39. Nest flest tok Start med 30. Færrest tok Blink med 9.

* Seire: Brann tok flest med 12. Nest flest tok Start med 9. Færrest tok Grorud og Blink med 3.

* Tap: Brann hadde færrest med 0. Nest færrest hadde Stabæk med 2. Flest hadde Blink med 12.

* Scoringer: Brann hadde flest med 49. Nest flest hadde Start med 36. Færrest hadde Raufoss med 14.

* Baklengs: Brann hadde færrest med fem. Nest færrest hadde Stabæk med 12. Flest hadde Blink med 32.

* Målforskjell: Brann hadde best med +44. Nest best hadde Start med +20. Dårligst hadde Blink med minus 17.

-

Bortetabellen:



K S U T Mål
Bak +/- Po

1

Brann

15

14

0

1

46

-

11

35

42

2

Stabæk

15

8

5

2

33

-

16

17

29

3

Sandnes Ulf

15

9

1

5

23

-

22

1

28

4

KFUM

15

8

2

5

33

-

26

7

26

5

Start

15

7

3

5

27

-

22

5

24

6

Kongsvinger

15

6

2

7

15

-

20

−5

20

7

Sogndal

15

4

6

5

26

-

32

−6

18

8

Ranheim

15

5

3

7

19

-

26

−7

18

9

Fredrikstad

15

4

4

7

22

-

24

−2

16

10

Bryne

15

4

4

7

22

-

29

−7

16

11

Raufoss

15

4

4

7

21

-

29

−8

16

12

Mjøndalen

15

4

1

10

14

-

29

−15

13

13

Åsane

15

2

6

7

20

-

36

−16

12

14

Skeid

15

2

2

11

9

-

25

−16

8

15

Blink

15

1

5

9

15

-

39

−24

8

16

Grorud

15

1

4

10

17

-

41

−24

7

* Poeng: Brann tok flest med 42. Nest flest tok Stabæk med 29. Færrest tok Grorud med 7.

* Seire: Brann hadde flest med 14. Nest flest hadde Ulf med 9. Færrest hadde Blink og Grorud med 1.

* Tap: Brann hadde færrest med 1. Stabæk hadde nest færrest med 2. Flest hadde Skeid med 11.

* Scoringer: Brann hadde flest med 46. Nest flest hadde Stabæk og KFUM med 33. Færrest hadde Skeid med 9.

* Baklengs: Brann hadde færrest med 11. Nest færrest hadde Stabæk med 16. Flest hadde Grorud med 41.

* Målforskjell: Brann hadde best med +35. Nest best hadde Stabæk med +17. Dårligst hadde Grorud og Blink med minus 24.

-

Hjemme vs borte:

Mest hjemmeavhengige lag…

- i poeng: Skeid tok 71,4 % av sine poeng hjemme. Ulf var minst hjemmeavhengige og tok bare 40,4 % av poengene sine hjemme. Brann tok 48,1 % av poengene sine hjemme.

- i scoringer: Skeid scoret 76,9 % av målene sine hjemme. Raufoss var minst hjemmeavhengige og scoret bare 40 % av målene sine hjemme. Brann scoret 51,6 % av målene hjemme.

- i baklengs: Brann fikk bare 31,3 % av baklengsmålene sine hjemme. I motsatt ende fikk Ulf 57,7 % av baklengsmålene hjemme.

- i målforskjell: Brann hadde 9 mål bedre målforskjell hjemme enn borte. Mest ekstreme var Mjøndalen som hadde 22 mål bedre målforskjell hjemme enn borte. I motsatt ende av skalaen var Raufoss som hadde tre mål bedre målforskjell borte enn hjemme.

-

Vårtabellen:

De 15 første kampene til hvert lag



K S U T Mål
Bak +/- Po

1

Brann

15

12

3

0

44

-

9

35

39

2

Stabæk

15

7

7

1

25

-

11

14

28

3

Ranheim

15

8

4

3

30

-

23

7

28

4

Sandnes Ulf

15

9

1

5

24

-

25

−1

28

5

Mjøndalen

15

8

2

5

20

-

22

−2

26

6

Sogndal

15

7

4

4

28

-

23

5

25

7

KFUM

15

7

4

4

27

-

24

3

25

8

Raufoss

15

6

5

4

20

-

25

−5

23

9

Start

15

6

4

5

26

-

17

9

22

10

Fredrikstad

15

5

6

4

22

-

18

4

21

11

Kongsvinger

15

4

5

6

20

-

19

1

17

12

Åsane

15

4

5

6

20

-

30

−10

17

13

Bryne

15

3

4

8

15

-

21

−6

13

14

Skeid

15

2

0

13

18

-

34

−16

6

15

Grorud

15

0

6

9

17

-

33

−16

6

16

Blink

15

1

3

11

14

-

34

−20

6

* Poeng: Brann tok flest med 39. Nest flest tok Stabæk, Ranheim og Ulf med 28. Færrest tok Skeid, Grorud og Blink med 6.

* Seire: Brann hadde flest med 12. Nest flest hadde Ulf med 9. Grorud hadde færrest med 0.

* Tap: Brann hadde færrest med 0. Nest færrest hadde Stabæk med 1. Skeid hadde flest med 13.

* Scoringer: Brann hadde flest med 44. Nest flest hadde Ranheim med 30. Blink hadde færrest med 14.

* Baklengs: Brann hadde færrest med 9. Stabæk hadde nest færrest med 11. Blink og Skeid hadde flest med 34.

* Målforskjell: Brann hadde best med +35. Nest best hadde Stabæk med +14. Dårligst hadde Blink med minus 20.

--

Høsttabellen:

De 15 siste kampene til hvert lag



K S U T Mål
Bak +/- Po

1

Brann

15

14

0

1

51

-

7

44

42

2

Start

15

10

2

3

37

-

21

16

32

3

Stabæk

15

9

3

3

37

-

17

20

30

4

Kongsvinger

15

9

2

4

23

-

18

5

29

5

KFUM Oslo

15

8

3

4

34

-

24

10

27

6

Skeid

15

6

4

5

21

-

20

1

22

7

Bryne

15

6

4

5

27

-

31

−4

22

8

Sandnes Ulf

15

5

4

6

30

-

27

3

19

9

Sogndal

15

5

3

7

27

-

30

−3

18

10

Mjøndalen

15

5

1

9

19

-

25

−6

16

11

Ranheim

15

4

3

8

19

-

29

−10

15

12

Åsane

15

4

3

8

22

-

37

−15

15

13

Fredrikstad

15

4

2

9

24

-

33

−9

14

14

Grorud

15

4

2

9

17

-

36

−19

14

15

Raufoss

15

3

3

9

15

-

29

−14

12

16

Blink

15

3

2

10

16

-

37

−21

11

* Poeng: Brann tok flest med 42. Nest flest tok Start med 32. Færrest tok Blink med 11.

* Seire: Brann hadde flest med 14. Start hadde nest flest med 10. Færrest hadde Raufoss og Blink med 3.

* Tap: Brann hadde færrest med 1. Nest færrest hadde Start og Stabæk med 3. Flest hadde Blink med 10.

* Scoringer: Brann hadde flest med 51. Nest flest hadde Start og Stabæk med 37. Færrest hadde Raufoss med 15.

* Baklengs: Brann hadde færrest med 7. Nest færrest hadde Stabæk med 17. Flest hadde Blink og Åsane med 37.

* Målforskjell: Brann hadde best med +44. Nest best hadde Stabæk med +20. Dårligst hadde Blink med minus 21.

-

Vår vs høst:

Størst utvikling…

- i poeng: Skeid tok bare 21,4 % av poengene sine i vårsesongen. Verst utvikling hadde Raufoss som tok 65,7 % av poengene sine i vårsesongen. Brann tok 48,1 % av poengene sine i vårsesongen.

- i scoringer: Bryne scoret bare 35,7 % av målene sine i vårsesongen. Verst utvikling hadde Ranheim som scoret 61,2 % av målene sine i vårsesongen. Brann scoret 46,3 % av målene sine i vårsesongen.

- i baklengsmål: Skeid hadde 63 % av baklengsmålene sine i vårsesongen. Verst utvikling hadde Fredrikstad som kun hadde 35,3 % av baklengsmålene sine i vårsesongen. Brann fikk 56,3 % av baklengsmålene sine i vårsesongen.

- i målforskjell: Brann hadde ni mål bedre målforskjell i høsthalvdelen enn i vårhalvdelen. Størst forbedring hadde Skeid som hadde 17 mål bedre målforskjell i siste halvdel. Størst forverring hadde Ranheim som hadde 17 mål bedre målforskjell i første halvdel.

-

Førsteomganger:



K S U T Mål Bak +/- P
1 Brann 30 20 7 3 37 7 +30 67
2 Start 30 13 13 4 26 14 +12 52
3 Stabaek 30 12 13 5 24 12 +12 49
4 KFUM 30 14 7 9 26 18 +8 49
5 Mjondalen 30 11 13 6 22 16 +6 46
6 Sogndal 30 12 7 11 25 23 +2 43
7 Kongsvinger 30 11 9 10 19 16 +3 42
8 Fredrikstad 30 10 11 9 21 21 0 41
9 Skeid 30 9 11 10 20 22 -2 38
10 Sandnes Ulf 30 9 11 10 24 28 -4 38
11 Grorud 30 9 9 12 16 28 -12 36
12 Ranheim 30 8 10 12 13 19 -6 34
13 Bryne 30 7 12 11 18 24 -6 33
14 Asane 30 7 9 14 20 32 -12 30
15 Raufoss 30 6 8 16 12 21 -9 26
16 Stjordals-Blink 30 0 14 16 11 33 -22 14

* Poeng: 1. omgangene våre ville gitt oss 67 poeng. Da hadde Start endt på andreplass med 52 poeng, mens Blink hadde endt nederst med 14 poeng.

* Seire: Vi hadde fått 20 seire i 1. omganger. Nest flest hadde KFUM fått med 14. Blink hadde stått med null seire.

* Tap Vi har tapt tre 1. omganger. Start tapte nest færrest med fire. Raufoss og Blink tapte flest med 16.

* Scoringer: Vi scoret 37 mål i 1. omgang. Start og KFUM scoret nest flest med 26. Blink færrest med elleve.

* Baklengs: Vi fikk 7 baklengs i 1. omganger. Stabæk fikk nest færrest med 12. Flest fikk Blink med 33.

* Målforskjell: Målforskjellen vår i 1. omgangene var +30. Start og Stabæk var nest best med +12. Dårligst var Blink med minus 22.

Andreomganger:



K S U T Mål Bak +/- P
1 Brann 30 25 3 2 58 9 +49 78
2 Stabaek 30 17 9 4 38 16 +22 60
3 KFUM Oslo 30 16 4 10 35 30 +5 52
4 Sandnes Ulf 30 13 8 9 30 24 +6 47
5 Start 30 12 10 8 37 24 +13 46
6 Kongsvinger 30 10 14 6 24 21 +3 44
7 Sogndal 30 11 9 10 30 30 0 42
8 Ranheim 30 10 11 9 36 33 +3 41
9 Raufoss 30 11 7 12 23 33 -10 40
10 Bryne 30 10 9 11 24 28 -4 39
11 Fredrikstad 30 9 7 14 25 30 -5 34
12 Mjondalen 30 8 9 13 17 31 -14 33
13 Stjordals-Blink 30 8 6 16 19 38 -19 30
14 Asane 30 7 6 17 22 35 -13 27
15 Skeid 30 6 6 18 19 32 -13 24
16 Grorud 30 6 4 20 18 41 -23 22

* Poeng: 2. omgangene våre ville gitt oss 78 poeng. Da hadde Stabæk endt på andreplass med 60 poeng. Grorud ville bare tatt 22 poeng.

* Seire: Vi vant 25 andreomganger. Stabæk vant nest flest med 17. Skeid og Grorud vant færrest med seks.

* Tap: Vi tapte to andreomganger. Stabæk tapte nest færrest med fire. Grorud tapte flest med 20.

* Scoringer: Vi scoret 58 mål i andre omgang. Stabæk scoret nest flest med 38. Færrest scoret Mjøndalen med 17.

* Baklengs: Vi slapp inn ni mål etter pause. Stabæk slapp inn nest færrest med 16. Flest slapp Grorud inn med 41.

* Målforskjell: Målforskjellen vår i 2. omgangene var +49. Best best etter pause var Stabæk med +22. Dårligst var Grorud med minus 23.

Førsteomgang vs andreomgang:

Størst forbedring etter pause:

* I poeng ville Blink tatt 114 % flere poeng i andre omgang enn i første. Grorud hadde størst forverring etter pause og ville tatt 63,6 % flere poeng i første omgang enn i andre. Brann ville tatt 16,4 % flere poeng i første enn i andre.

* Brann scoret 38,9 % av målene sine i første omgang, men Ranheim var mest ekstreme og scoret kun 26,5 % av målene sine før pause. I motsatt ende var Mjøndalen som scoret 56,4 % av målene sine før pause.

* Brann fikk 43,8 % av baklengsmålene sine i første omgang. Mest ekstreme var Mjøndalen som bare fikk 34 % av baklengsmålene sine før pause. I motsatt ende var Ulf som fikk 53,8 % av baklengsmålene sine før pause.

* Branns målforskjell var 19 mål bedre i andreomgangene enn i første. Det var den største forbedringen av alle. Av lagene som gjorde det bedre før pause var Mjøndalen mest ekstrem med 20 mål bedre målforskjell før pause enn etter.

---

Funn hos Soccerstats.com om 1. divisjon 2022:

Score i begge omganger: I 21 kamper klarte Brann å score i begge omganger. Nest best var KFUM som klarte det 15 ganger. Dårligst var Blink som bare klarte det fire ganger.

- Hjemme: På hjemmebane scoret Brann i begge omganger ti ganger. Det samme gjorde faktisk også Skeid(!). Raufoss og Blink klarte det bare to ganger.

- Borte: På bortebane scoret Brann i begge omganger elleve ganger. KFUM klarte det ni ganger. Skeid klarte det ikke en eneste gang.

Scoringer i 10 minutters bolker: Branns beste 10 minutter var 81-90 min. der vi scoret 22. Dårligst var 0-10 min. der vi scoret 5.

- Hjemme: Både i 71-80 og 81-90 min. scoret vi 10. I 0-10 og 61-70 min. scoret vi tre.

- Borte: I 81-90 minutt scoret vi 12. I 0-10 min. scoret vi to.

Baklengsmål i 10 minutters bolker: Vi slapp ikke inn noen mål 21-30 min. eller 61-70 min. I 41-50 slapp vi inn flest; 4.

- Hjemme: Vi slapp inn flest i 41-50 min. (2). Vi slapp ikke inn noen mål hjemme i 0-10, 21-30, 31-40, 51-60 eller 61-70 min.

- Borte: Vi slapp inn flest i 0-10, 41-50, 51-60 og 81-90 med to i hver. Vi slapp inn færrest i 21-30 og 61-70 med null i hver.

Beste 10 minutters bolker: Vår beste ti-minutters bolk var 81-90 min. som vi vant 22-3. Den dårligste var 0-10 min. som endte 5-2.

- Hjemme: Våre beste ti minutter hjemme var 71-80 og 81-90 som vi begge vant 10-1. Den dårligste var 41-50 min. som endte 4-2.

- Borte: Vår beste ti-minutters periode var 81-90 med ti plussmål (12-2). Vår dårligste var 0-10 min. med null plussmål (2-2).

Scoringer i 15 minutters bolker: Vårt desidert beste kvarter var det siste der vi scoret 33. Det nest beste kvarteret var det siste før pause der vi scoret 17. Det dårligste kvarteret var det første, det andre og det midterste i andre omgang der vi bare scoret ti.

- Hjemme: I det siste kvarteret av hjemmekampene scoret vi 19. Nest best var det siste kvarteret av første omgang der vi scoret ni. Det dårligste var det midterste kvarteret av andre omgang der vi bare scoret fire på hjemmebane.

- Borte: I det siste kvarteret av bortekampene scoret vi 14. Nest best var det første kvarteret av andre omgang der vi scoret ni. I det første kvarteret av bortekampene scoret vi bare fire.

Baklengs i 15 minutters bolker: Vi slapp inn flest i det første og det siste kvarteret av andre omgang med fire i hver. Vi slapp inn færrest i det midterste kvarteret i hver omgang med ett hver.

- Hjemme: I det siste kvarteret av andreomgangene slapp vi inn to mål. I det midterste kvarteret av hver omgang slapp vi ikke inn noen mål på Stadion.

- Borte: I det første kvarteret av andre omgang slapp vi inne tre mål. I det midterste kvarteret av hver omgang slapp vi inn ett mål i hver.

Beste 15 minutters bolker: Det siste kvarteret var desidert best med 33-4 (29 pluss) i målforskjell. Nest best var det siste kvarteret av første omgang med 17-3 (14 pluss). Det dårligste var det første med 10-3 (7 pluss).

- Hjemme: Det beste kvarteret var det siste med 19-2 (17 pluss) i målforskjell. Nest best var det siste kvarteret av første omgang med 9-1 (8 pluss). Det dårligste var det midterste av andre omgang med 4-0 (4 pluss).

- Borte: Det beste kvarteret var det siste med 14-2 (12 pluss) i målforskjell. Nest best var det siste kvarteret av første og det første kvarteret av andre; begge med pluss seks (hhv 8-2 og 9-3) i målforskjell.

Antall mål pr kamp: Vi scoret 4 eller flere mål 10 ganger. Nest best til dette var Stabæk som klarte det 8 ganger. Blink scoret ikke 4 mål eller mer noen ganger. Vi scoret mål i samtlige kamper. Nest hyppigst var KFUM som scoret i 28 kamper. Verst var Skeid som gikk målløse av banen hele 11 ganger.

- Hjemme: På hjemmebane scoret vi 4 mål eller mer 5 ganger. Nest best var Start som klarte dette 4 ganger. Grorud, KFUM, Raufoss og Blink klarte det ikke på hjemmebane noen ganger. Brann scoret i alle hjemmekampene. Skeid gjorde det i 14, mens Bryne, Raufoss og Ulf gikk målløse av egen bane 5 ganger.

- Borte: På bortebane scoret vi 4 mål eller mer 5 ganger. Det gjorde også Stabæk. Bryne, Mjøndalen, Ranheim, Ulf, Skeid og Blink klarte det ikke noen ganger på bortebane. Vi gikk ikke målløse av banen i noen bortekamper. Det gjorde ikke KFUM heller. Skeid gikk målløse av banen i hele ti bortekamper.

Antall baklengs pr kamp: Brann holdt nullen bak hele 17 ganger. Nest best var Stabæk som klarte det 16 ganger. Kun to ganger slapp Brann inn mer enn ett mål. Åsane og Grorud var verst som bare klarte å holde nullen én gang. Brann var det eneste laget som ikke slapp inn fire mål eller mer i noen kamper. Stabæk og Start gjorde det en gang hver. Blink slapp inn fire mål eller mer hele seks ganger.

- Hjemme: Brann holdt nullen i ti hjemmekamper. Stabæk gjorde det i åtte. Åsane, Grorud og Ranheim var dårligst som bare klarte å holde nullen bak i én hjemmekamp hver. Brann slapp ikke inn mer enn ett mål i noen av hjemmekampene. Ulf slapp inn minst fire mål i hele fire hjemmekamper.

- Borte: Brann holdt nullen i syv bortekamper. Her var faktisk Stabæk bedre enn oss ved å holde nullen i hele åtte bortekamper. Åsane og Grorud holdt ikke nullen i noen av bortekampene. Brann var det eneste laget som ikke slapp inn fire mål eller mer i noen av bortekampene. Blink gjorde det i fire bortekamper.

Seiersmargin pr kamp: Brann vant med minst fire mål i ni av kampene. Nest best var Stabæk som klarte det fem ganger. Åsane, Grorud, Mjøndalen og Blink gjorde det ikke i noen av kampene. Blink (4 ganger) hadde kun ettmåls-seire.

- Hjemme: På hjemmebane vant vi fire av kampene med fire mål eller mer. Start klarte det tre ganger. Åsane, Fredrikstad, Grorud, KFUM, Mjøndalen, Raufoss og Blink klarte det ikke noen ganger. Blink (3 ganger) hadde kun ettmåls-seire på hjemmebane.

- Borte: Brann vant fem av bortekampene med fire mål eller mer. Stabæk klarte det tre ganger. Åsane, Bryne, Grorud, Kongsvinger, Mjøndalen, Ranheim, Ulf, Skeid og Blink klarte det ikke. Ranheim (5 ganger) og Blink (1 gang) hadde kun ettmåls-seire på bortebane.

Tapsmargin pr kamp: Brann tapte én kamp, og det var med to mål. Stabæk (4 tap) tapte aldri med mer enn ett mål. Åsane og Grorud tapte fire ganger med fire mål eller mer.

- Hjemme: Brann tapte ingen hjemmekamper. Stabæks to hjemmetap var begge på ett mål. Åsane og Raufoss tapte to ganger på hjemmebane med fire mål eller mer.

- Borte: Stabæk (2 bortetap) tapte aldri med mer enn ett mål på bortebane. Grorud og Blink tapte tre ganger med fire mål eller mer på bortebane.

Antall kamper der man scoret først: Brann scoret først i 22 kamper. KFUM scoret først i 21 kamper. Blink scoret først bare i åtte kamper. Vi fikk 2,91 poeng pr kamp (21-1-0) når vi scoret først. Nest best var Kongsvinger som fikk 2,79 poeng pr kamp (13-0-1) når de scoret først. Dårligst var Blink som tok 0,88 poeng pr kamp (2-1-5) når de scoret først.

- Hjemme: Brann scoret først i 12 hjemmekamper. KFUM, Mjøndalen, Skeid, Sogndal og Stabæk scoret først i ti hjemmekamper. Åsane, Bryne og Ranheim scoret først bare i fem hjemmekamper. Vi tok 2,83 poeng i snitt (11-1-0) når vi scoret først på Stadion. Her ble vi slått av Kongsvinger som vant alle de syv hjemmekampene der de scoret først. Blink tok bare ett poeng pr kamp når de scoret først (2-0-4).

- Borte: Brann scoret først i 10 bortekamper. Her var faktisk KFUM bedre ved å score først i 11 bortekamper. Blink scoret først bare i to bortekamper. Vi vant samtlige bortekamper der vi scoret først. Kongsvinger tok 2,57 poeng pr kamp når de scoret først (6-0-1), mens Blink (0-1-1) og Grorud (0-2-2) bare tok 0,5 poeng pr kamp når de scoret først.

Antall kamper motstanderen scoret først: Vi lå under 0-1 i 8 kamper. Stabæk lå under 0-1 i bare 6 kamper. Åsane, Grorud, og Blink lå under 0-1 i 20 kamper. I kampene der motstanderen scoret først tok vi 2,13 poeng pr kamp (5-2-1). Nest best var Ranheim som tok 1,12 poeng når motstanderen scoret først (5-4-8). Dårligst var Skeid som tok 0,13 poeng (0-2-14) når motstanderen scoret først.

- Hjemme: Motstanderen scoret først 3 ganger på Stadion. Det samme gjorde også 3 av Stabæks motstandere på Nadderud. 10 av Åsanes og Ranheims motstandere scoret først i kampene i Bergen og Trondheim. På Stadion tok vi 1,67 poeng pr kamp (1-2-0) når motstanderen scoret først. Nest best var Ranheim som tok 1,3 poeng pr kamp (3-4-3) når motstanderen scoret først. Dårligst var Skeid som tok 0,2 poeng pr kamp (0-1-4) når motstanderen scoret først.

- Borte: Brann lå under 0-1 fem ganger på bortebane. Stabæk lå under 0-1 kun tre ganger på bortebane, mens Skeid, Grorud og Blink lå under 0-1 hele elleve ganger på bortebane. Vi tok 2,4 poeng pr bortekamp (4-0-1) når motstanderen scoret først. Nest best var Ulf som tok 1,5 poeng pr bortekamp (4-0-4) når motstanderen scoret først. Start (0-0-5) og Mjøndalen (0-0-6) tok ikke et eneste bortepoeng når motstanderen scoret først.

Prosentvis ganger utlignet når motstanderen har tatt ledelsen: Av de ni gangene motstanderne våre har tatt ledelsen på et eller annet tidspunkt i kampen, har vi klart å utligne åtte ganger. Altså 88,9 %. Av de 29 gangene vi tok ledelsen i kamper, klarte motstanderne våre bare å utligne 3 ganger.

Minutter ledelse pr kamp: Brann ledet i 53,9 % av kampenes varighet. Nest best var Start som ledet i 38,6 % av kampenes varighet. Blink ledet i bare 6,4 % av kamptiden.

- Hjemme: På Stadion ledet Brann kampene i 57,8 % av tiden. Nest best var Mjøndalen(!) med 48.9 % av tiden. Dårligst var Blink som ledet hjemmekampene i bare 10,4 % av tiden.

- Borte: På bortebane ledet Brann kampene i 50 % av tiden. Nest best var KFUM som ledet i 38,9 % av tiden. Blink derimot, ledet kun bortekampene i 2,5 % av tiden.

Minutter med uavgjort pr kamp: Det stod uavgjort i 40,9 % av Branns spilletid.

- Hjemme: På Stadion stod det uavgjort i 39,2 % av tiden.

- Borte: I bortekampene våre stod det uavgjort i 42,5 % av tiden.

Minutter lå under pr kamp: Brann lå under i bare 5,3 % av spilletiden denne sesongen. Nest best var Stabæk med 12,9 %. Dårligst var Blink som lå under i 47,7 % av tiden.

- Hjemme: Brann lå under i bare 3 % av tiden på hjemmebane. Nest best var Start som gjorde det i 11,3 % av tiden. Verst var Blink som lå under i 45,6 % av tiden på hjemmebane.

- Borte: På bortebane lå vi under i 7,5 % av tiden. Nest best var Stabæk som lå under 12,7 % av tiden på bortebane. Verst var Blink som lå under i 49,9 % av tiden.

Sluttresultat i kamper vi ledet til pause: 19-1-0, 71-6 (+65) 58 p

Vi tok 2,9 poeng i snitt i de 20 kampene vi ledet til pause. Kongsvinger tok faktisk full pott i alle de 11 kampene de ledet til pause. Nest flest ledelser til pause hadde KFUM med 14. I motsatt ende var Blink som ikke ledet en eneste kamp til pause.

- Hjemme: 10-1-0, 41-3 (+38) 31 p

Vi tok 2,82 poeng i snitt i de 11 hjemmekampene vi ledet til pause. Mjøndalen (9) ledet nest flest hjemmekamper til pause, men best poengsnitt fikk Sogndal (7 kamper), Stabæk (6 kamper) og Kongsvinger (7 kamper) som vant alle hjemmekampene de ledet til pause. Blink derimot, ledet ikke en eneste hjemmekamp til pause.

- Borte: 9-0-0, 30-3 (+27) 27 p.

Vi vant altså alle de ni bortekampene vi ledet til pause. Like bra uttelling fikk Start (5 kamper), Kongsvinger (4 kamper) og Mjøndalen (2 kamper). I motsatt ende var Blink som ikke ledet en eneste bortekamp til pause.

Sluttresultat i kamper vi lå under til pause: 1-1-1, 7-5 (+2) 4 p

I de tre kampene vi lå under til pause tok vi fire poeng. Det var flest poeng pr kamp (1,33) av alle. Nest best var Ranheim som tok 0,92 poeng i snitt i de 12 kampene de lå under til pause. Nest færrest kamper der de lå under til pause, hadde Start med fire. De og Mjøndalen (6 kamper) tapte alle kampene de lå under til pause. Raufoss lå under hele 16 ganger til pause.

- Hjemme: 0-1-0, 1-1 (+0) 1 p.

Det var bare én hjemmekamp der vi lå under til pause. I den fikk vi ett poeng. Bryne tok også ett poeng i snitt i de fire hjemmekampene der de lå under til pause. Start (1 kamp), Mjøndalen (2 kamper), Sogndal (4 kamper) og Blink (8 kamper) tok ikke et eneste poeng i hjemmekampene de lå under i til pause. Start og Brann lå under færrest ganger til pause på hjemmebane (1 gang). Blink lå under til pause hele 8 ganger hjemme.

- Borte: 1-0-1, 6-4 (+2) 3 p.

Brann tok i snitt 1,5 poeng i de to bortekampene vi lå under til pause. Nest flest pr kamp tok Ranheim med 1 poeng pr bortekamp der man lå under til pause. Brann og Stabæk var de som lå under færrest ganger til pause på bortebane (2 ganger). Raufoss lå under til pause flest ganger på bortebane (9 ganger). Start (3 kamper), Mjøndalen (4 ganger) og Grorud (6 ganger) tok ingen poeng i bortekampene der de lå under til pause.

Resultat i kamper der det stod likt til pause: 6-1-0

- Hjemme: 2-1-0,

- Borte: 4-0-0

---------------

Annen statistikk for årets 1. divisjonssesong:

Etter å ha tatt en kikk gjennom våre 95 seriescoringer, har jeg funnet ut at det var...

- 29 som var ledermål (13 hjemme, 16 borte)

- 58 som var økning av ledelsen (33 hjemme, 25 borte)

- 8 som var utligningsmål (3 hjemme, 5 borte)

- 0 som var reduseringer

Av de 16 baklengsmålene var ...

- 9 ledermål til dem (3 hjemme, 6 borte)

- 1 økning av ledelse til dem (0 hjemme, 1 borte)

- 3 utligningsmål (1 hjemme, 2 borte)

- 3 reduseringer (1 hjemme, 2 borte)

Av våre 95 seriemål: 18 mål kom på headinger, 62 kom på skudd i feltet, 10 på skudd fra utenfor feltet, 4 på straffer og 1 var selvmål.

8 mål kom på cornersituasjoner.

Av våre 16 baklengsmål: 2 mål kom på headinger, 7 kom på skudd i feltet, 5 kom på skudd utenfor feltet og 2 var selvmål.

2 mål kom på cornersituasjoner.

I de 16 siste rundene slapp vi inn kun to mål fra avslutninger i feltet. Begge mot Mjøndalen borte. I de 12 kampene i forkant av den kampen kom ingen baklengs fra avslutninger i feltet.

Toppscorer: Bård Finne ble sammen med Gift Orban (Stabæk) toppscorer i OBOS-ligaen. De fikk 16 mål hver. Mathias Rasmussen (15) ble nr. 3 og Aune Heggebø (13) ble nr. 5. Videre scoret Niklas Castro 11, Felix Horn Myhre 7, Sivert Heltne Nilsen 5, Kasper Skaanes 5, Ole Didrik Blomberg 5, Frederik Børsting 4, Vegard Leikvoll Moberg 3, Fredrik Pallesen Knudsen 3, Niklas Jensen Wassberg 3, Svenn Crone 2, Andreas Skovgaard 1 og Isak Hjorteseth 1. Altså scoret 15 Brann-spillere i årets OBOS-liga.

Gule kort: Fredrik Pallesen Knudsen fikk fire gule kort. Det var flest hos Brann. 25 spillere i OBOS-ligaen fikk flere enn det. Fredrikstads Jakob Lindström, Mjøndalens Ole Amund Sveen og Ranheims Erik Tønne fikk flest med ni hver. På listen over hver klubb fikk Fredrikstad flest med 67. Brann fikk færrest med 27. Stabæk kom rett bak med 29.

Røde kort: Mathias Rasmussen var den eneste på Brann som fikk rødt kort. Fem spillere i OBOS-ligaen fikk to røde, mens totalt 29 fikk minst ett. På listen over lag fikk Mjøndalen og Blink flest med fem røde hver. Start og Skeid var de eneste som unngikk røde kort.

Straffer: Vi scoret på fire av fire straffer i serien.

Kampstatistikker i OBOS-ligakampene våre:

Avslutninger og avslutninger på mål er tall fra NTB. Angrep med avslutninger i feltet er mine egne tall.



|

Avsl.

Avsl.

|

Avsl. for

Avsl. mot

|

Avsl. for

Avsl. mot

Kamp

Res.

|

for

mot

|

på mål

på mål

|

i feltet

i feltet

Ran b

4-0

|

11

8

|

8

4

|

6

4

Åsa h

1-1

|

11

3

|

6

2

|

10

4

Ske b

3-2

|

14

4

|

6

3

|

16

3

Sog h

1-1

|

14

12

|

6

4

|

10

3

Kåf h

5-1

|

13

4

|

7

1

|

13

6

Ulf h

3-0

|

18

4

|

5

1

|

16

2

FFK h

3-0

|

19

7

|

8

2

|

12

4

KIL b

3-1

|

11

9

|

7

4

|

12

5

Mjø h

7-0

|

19

4

|

14

0

|

16

3

Stj b

2-1

|

14

1

|

7

1

|

12

4

Gro b

2-0

|

19

11

|

8

3

|

17

5

Bry h

2-1

|

18

9

|

9

4

|

17

3

IKS b

2-0

|

12

11

|

7

5

|

6

9

Stb h

1-1

|

17

4

|

14

4

|

13

3

Rau b

5-0

|

21

8

|

9

3

|

18

4

KIL h

3-0

|

21

4

|

12

2

|

20

2

Bry b

5-1

|

11

11

|

10

4

|

11

7

IKS h

1-0

|

13

3

|

6

3

|

6

4

Stb b

2-1

|

13

5

|

8

5

|

14

2

Rau h

3-0

|

14

3

|

5

0

|

14

3

Sog b

4-0

|

17

5

|

12

4

|

21

7

Ran h

5-0

|

18

8

|

12

6

|

15

6

Åsa b

2-0

|

18

9

|

8

4

|

12

5

Gro h

7-0

|

24

6

|

14

3

|

18

4

Ulf b

3-0

|

10

4

|

7

1

|

13

4

Stj h

5-0

|

25

6

|

14

2

|

19

6

Mjø b

1-3

|

15

6

|

8

6

|

11

2

Ske h

3-0

|

24

3

|

13

1

|

20

4

FFK b

3-1

|

20

7

|

9

2

|

13

2

Kåf b

4-1

|

20

6

|

8

5

|

15

4

TOTAL


|

494

185

|

267

89

|

416

124



| Avsl. Avsl. | Avsl. for Avsl. mot | Avsl. for Avsl. for


| for mot | på mål på mål | i feltet i feltet

Scoringer for-mot: 95-16. I fjorårets eliteserie hadde vi 38-55.

Avslutninger for-mot: 494-185. I fjorårets eliteserie hadde vi 341-285.

Avslutninger på mål for-mot: 267-89. I fjorårets eliteserie hadde vi 159-146.

Angrep med avslutninger i feltet for-mot: 416-124. I fjorårets eliteserie hadde vi 239-203.

Hadde antall avslutninger avgjort kampene, hadde vi fått 88 poeng (29-1-0).

Hadde antall avslutninger på mål avgjort kampene, hadde vi fått 90 poeng (30-0-0).

Hadde antall angrep med avslutninger i feltet avgjort kampene, hadde vi fått 87 poeng (29-0-1).

I følge NTB hadde vi desidert flest avslutninger (494). Stabæk hadde nest flest med 363. Blink hadde færrest med 238.

I følge NTB hadde vi desidert flest avslutninger på mål (267). Stabæk og KFUM hadde nest flest med 178. Blink hadde færrest med 111.

---

Poeng mot hvert lag:

Vi tok seks poeng mot alle lag unntatt Åsane (4), Sogndal (4), Stabæk (4) og Mjøndalen (3).

Seks kampers bolker for oss i serien:


V-U-T

Målf.

Målf.

Po.


Kamp 1-6

4-2-0

17-5

+12

14

Brann nr. 2 i perioden

Kamp 7-12

6-0-0

19-3

+16

18

Brann nr. 1 i perioden

Kamp 13-18

5-1-0

17-2

+15

16

Brann nr. 2 i perioden

Kamp 19-24

6-0-0

23-1

+22

18

Brann nr. 1 i perioden

Kamp 25-30

5-0-1

19-5

+14

15

Brann nr. 1 i perioden

-

Spillerstatistikken, serien:

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj

Mjø

Ske

FFK

Kåf










b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*



28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*

24*

17*

75

29*


757

27

3

5

1



Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*

66

62

15*

61


1944

30

26

4

3



Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62

80

90


90


2161

29

27

11




Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2630

30

29

2

3



Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2700

30

30


1



Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*

25*

28*

75

29*


1138

29

12

16

1



Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62

65

73

15*

61


1921

30

22

13

2



Hjort.





5*

5*



14*


1*








4*


6*

6*







14*



55

8


1




Knuds.

90

90

90

90

18



1*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75

67

90

90

90


1636

26

19

3

4



Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2700

30

30


3



Moberg

5*

23*

37*

74











11*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


10*

17*

15*

11*


292

16

1

3

1



Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45

25*

62

90

90


1521

28

16

7




Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90



2514

29

29

5

3



Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90

90

45*


79


2222

28

27

15

3

1


Skaan.




16*



1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*



27*

28*


45*


28*

90

22*


903

20

7

5




Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42







45*

8*

15*

23*

45




1607

22

18

1

1



Torsvik




















2*

6*

19*










27

3






Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45










45*

19*

75

65

73

76

68


889

18

11

3




Wolfe





72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90

90


75

90


2060

25

23


2



Vi brukte kun 19 spillere i årets serie. 17 spillere startet kamper. Ruben Kristiansen og Mathias Dyngeland var de enste som spilte samtlige 2700 minutter.

Spillerstatistikken, cupen 21/22:

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.


Bja

Fan

Har

Kåf


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule

Andersen


90




90

1

1



Bamba

45





45

1

1

1


Barmen

90

90




180

2

2



Blomberg

90

39*

90



219

3

2



Børsting




29*


29

1

0



Crone




90


90

1

1



Delaveris

63

81


15*


159

3

2

1


Dyngeland




90


90

1

1



Finne



45

61


106

2

2



Grill



90



90

1

1



Heggebø


9

45*

90


144

3

1

2

1

Knudsen



5*

90


95

2

1



Kolskogen

63


85



148

2

2



Kristiansen

45


45*



90

2

1



Larsen


51

45



96

2

2


1

Moberg




29*


29

1

0



Myhre


90




90

1

1



Nilsen



66

90


156

2

2


1

Opdal

90





90

1

1



Pedersen

45

90

45



180

3

3

3


Rasmussen

90

90

90

75


345

4

4

1


Sakor



24*



24

1


1


Sané

27

90




117

2

1

1


Simba

27*

31*

90

45*


193

4

1

1

1

Skaanes

90


45*

45


180

3

2



Skovgaard




90


90

1

1



Taylor

90

90




180

2

2

2


Tveita

45*





45

1




Wassberg

45*

59

90

61


255

4

3



Wolfe

45*

90

90

90


315

4

3



-


Spillerstatistikken, cupen 22/23:

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.


Voss

Os

FFK


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule


b

b

h







Blomberg

63

90

90


243

3

3

1


Børsting


45*

30*


75

2




Castro


45*

60


105

2

1

2


Crone

9*


90


99

2

1



Delaveris

90




90

1

1



Finne

81

90

61


232

3

3

7


Heggebø


45

29*


74

2

1

1


Hjortseth

90

45



135

2

2



Holmen J

90

90

90


270

3

3



Holten

27*




27

1




Hove

63




63

1

1



Haaland

27*




27

1


1


Jonsson

90




90

1

1



Knudsen


90

90


180

2

2


1

Kristiansen


61

90


151

2

2



Kvinge

27*




27

1




Moberg

45




45

1

1



Myhre

90

90

90


270

3

3

2


Nilsen


45*

61


106

2

1



Rasmussen


45*

29*


74

2




Skovgaard


90

61


151

2

2



Skaanes

63

45

45


153

3

3



Trengereid

45*




45

1


2


Torsvik

90

29*



119

2

1


1

Wassberg


45

45*


90

1

1

1


Wolfe



29*


29

1




---


-

De andre lagene i klubben:

Brann 2: Andrelaget rykket opp fra 3. divisjon avdeling 3 etter 57 poeng (18-3-5) på 26 kamper. Målforskjellen ble 66-27 (+39). Vi hadde seks poeng ned til Fana på 2. plass.

Branns kvinner: Som kjent seriegull. En egen sesongoppsummering kommer etter cupfinalen.

Brann G 19: Brann røk ut i NM-kvartfinalen med 1-2 hjemme for Molde.

Brann G 16: Brann røk ut i NM-semifinalen med 2-3 hjemme for Rosenborg.

Kilder: brann.no, nifs.no, soccerstats.com, altomfotball.no, ba.no/live (NTB), vglive.no + mine egne statistikker.