En skandaløs Brann-sesong er over. Nedrykk, kaotisk spillerlogistikk, 30 spillere som startet seriekamp, fire og en halv måned uten sportssjef, trenersparking, kunstgresskrangel og en nachspielskandale som endte med etterforskning av Brann-spillere, at tre spillere forsvant ut av klubben og at ni andre fikk advarsel. Til slutt trakk både daglig leder, styrelederen og andre styremedlemmer seg.

Slik var sesongen:

Oppladningen til sesongen var langt fra optimal. Stallen hadde store mangler, men vi manglet samtidig en sportssjef til å gjøre så mye med det. Rune Soltvedt måtte nemlig si takk for seg i februar.

Resultatene i oppkjøringen var svake. I tillegg hadde klubben brukt mye energi på å få kunstgress på Stadion, uten at medlemmene var blitt informert. Det ble mildt sagt ikke tatt godt imot. Til slutt fikk medlemmene tvunget igjennom et ekstraordinært årsmøte, og der ble kunstgresset stemt ned.

Fra forrige sesong var Gilbert Koomson (ut september 2020), Jon-Helge Tveita, Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Jón Gudni Fjóluson, Ali Ahamada, Sander Svendsen, Taijo Teniste (ut oktober 2020), Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark (fra september 2020) , Gilli Rólantsson, Marcus Mehnert og Erlend Hustad forsvunnet.

Nye spillere til 2021-sesongen var Lars Krogh Gerson, Vieux Sané, Felix Horn Myhre, Moonga Simba, Kasper Skaanes og Filip Delaveris. I tillegg hadde Ole Didrik Blomberg og Mathias Rasmussen kommet sent i 2020.

Brann var av de fleste, meg inkludert, forventet å være i nedrykksstriden. Stallen så ut til å være svekket fra den svake høstsesongen 2020. Bedre ble det ikke av at vi i starten av sesongen skulle møte fem av lagene som de fleste forventet helt i toppen. Noe som kunne gi en negativ trend videre inn i sesongen.

Og serien startet da også, ikke uventet, helt fryktelig. Men der de fleste gjerne hadde sett for seg at tapsrekken stoppet etter de fem første mot de forventede topplagene Viking, Vålerengen, Molde, Rosenborg og Glimt, så ble det også tap i den sjette mot Stabæk på Nadderud. Etter seks strake tap lå vi to poeng bak trygg plass til tross for at vi hadde spilt dobbelt så mange kamper som lagene som lå der.

I den syvende kampen, hjemme mot Godset, fikk vi endelig stoppet tapsrekken. Med 3-0 tenkte nok mange at vi nå endelig var på vei til å hente oss inn igjen.

Men de fem neste kampene ga fremdeles dårlig poengfangst. Kun to poeng ble fasiten i kampene mot S08 borte, Odd hjemme, FKH borte, LSK hjemme og Kristiansund borte. Da vi hadde spilt elleve kamper var dermed status at vi lå to poeng bak Mjøndalen på kvalik som hadde tre kamper til gode - og fire poeng bak Tromsø på trygg plass og som hadde én hengekamp.

På denne tiden fikk vi endelig en sportssjef. Jimmi Nagel Jacobsen var riktignok ansatt for nesten halvannen måned siden, men kunne ikke begynne før 1. juli.

Så skulle vi ha tre hjemmekamper på rad., mot absolutt overkommelig motstand som Tromsø, Mjøndalen og Sandefjord. Ni poeng var påkrevet. Men det ble bare fem. Da serien tok nesten en måneds pause før sistnevnte kamp var vi tre poeng bak Tromsø på kvalik (men en kamp mer spilt enn dem) og fire poeng mindre enn Mjøndalen som hadde spilt tre færre kamper enn oss og lå på nærmeste trygge plass.

Etter det skuffende poengtapet hjemme mot Mjøndalen, der vi utlignet langt på overtid etter at også bruntrøyene hadde tatt ledelsen i tillagt tid, var trener Kåre Ingebrigtsen ferdig i klubben. Assistenten Eirik Horneland overtok som midlertidig trener. Også Daouda Bamba forsvant ut etter kampen mot Mjøndalen.

I seriens sommerpause vant vi greit over tredjedivisjonslagene Bjarg og Fana i cupen, selv om sistnevnte riktignok hang med lenge.

Så kom den mildt sagt mye omtalte nachspielskandalen med festing til langt på natt blant annet med gjester fra utenfor spillernes kohort i klubbens garderobefasiliteter. Det ble en kjempeskandale i mediene og etterforskning av to Brann-spillere for henholdsvis voldtekt og vold. Brann mistet mye tillit hos folket.

I etterkant av dette ble det opprydning og Vegard Forren, Kristoffer Barmen og nylig ankomne Mikkel Andersen forsvant ut. Ni andre spillere fikk en kraftig skriftlig advarsel. Den ene etterforskede saken endte med henleggelse. Den andre med bot.
Rundt samme periode kom gamle helter som Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Pallesen Knudsen og Bård Finne tilbake til klubben.

Da alle lagene var ferdige med alle sine hengekamper lå vi fem poeng bak kvalik og seks poeng bak plassen over kvaliken. Det gjenstod 16 kamper. Så slo vi Sandefjord litt heldig hjemme i den 15. runden (i en kamp der fansen markerte mot nachspiel-pinlighetene), slik at vi halvveis i sesongen hadde to poeng til kvalik og fire til plassen over der. Det var vel ikke umulig?

Etter dette tapte vi to: Det ble nemlig 1-3 både for Godset borte og Haugesund hjemme. Nå var det blitt tre poeng til Mjøndalen på kvalik og fem til Tromsø på 13.plass. Thomas Grøgaard forsvant nå ut av klubben.

Så kom en litt bedre periode: Vi vant helt overraskende 3-2 mot Lillestrøm på Åråsen (dette var Lennart Grills og Japhet Sery Larsens første kamper) , vi fikk med oss ett poeng fra Alfheim og vi slo Kristiansund 3-1 på Stadion. Da Stabæk etter hvert hadde spilt sin hengekamp var vi på kvalik med to poeng opp til Tromsø på plassen foran. Mellom kampene mot TIL og KBK vant vi også greit mot fjerdedivisjonslaget Harstad i NMs tredje runde.

Men det var da nådestøtet egentlig kom. Jeg har hele tiden ment at vi burde redde oss uten kvalik, fordi en slik kvalikfinale med et kjempepress på Brann neppe talte i vår favør. Så for meg var den store smellen at vi ikke klarte å vinne i Mjøndalen.

Ikke bare fordi det var svakt å ikke vinne mot tabelljumboen, eller fordi det var elendig å rote vekk en 1-0-ledelse med elleve mot ti i over en omgang. Men også fordi Tromsø samme runde vant og økte avstanden til trygg plass til fire poeng. Med vårt tøffe gjenstående program virket det ikke veldig sannsynlig å få noe bedre enn kvalik.

I runden etter klarte vi heller ikke å slå tabellnabo Stabæk, som lå ett poeng bak oss på Stadion. To kamper der vi ut fra alle teorier om å kunne redde oss skulle ta seks poeng, endte opp med usle to poeng totalt. Og i begge kampene kostet vår nye keeper poeng med kjempetabber.

OK, vi kunne kompensere litt med i hvert fall fire poeng totalt mot Odd borte og Viking hjemme. Men det ble det ikke. Det ble ett poeng totalt i disse to kampene. Med seks kamper igjen lå vi nå på kvalik med hele åtte poeng opp til Odd og TIL på plassene foran oss. Nå var det så godt som umulig å få noe bedre enn kvalik.

Poeng på Intility da? Nei, ikke det heller. Det ble som vanlig tap borte mot VIF, vi ble passert av Stabæk og lå nå på direkte nedrykk, ett poeng bak kvalik og ni bak trygg plass.

Så fikk vi et kanskje litt overraskende poeng mot Rosenborg på Stadion. Men vi hadde ledelsen i kampen, og RBK var ikke bedre enn at Brann burde vunnet. Som så mange ganger tidligere i sesongen. Men den runden tok vi i det minste tilbake kvalikplassen på målforskjell.

Sandefjord borte førte heller ikke til seier. En seier her hadde vært siste mulighet til å få noe bedre enn kvalik. Det var nemlig de som lå på den siste trygge plassen, og slo vi dem ville vi være fem poeng bak med tre kamper igjen. Men det ble bare poengdeling etter Brann-scoring i siste sekund. Nedrykket var nå veldig sannsynlig. Vi lå nå sist med to poeng opp til kvalik, det gjenstod bare tre runder og de to førstkommende var mot seriens to beste lag.

Tapet kom som ventet mot Molde på Stadion. To runder før slutt lå vi dermed fortsatt sist, men nå med tre poeng opp til Stabæk kvalik. I og med at vi garantert kom til å tape i Bodø, måtte vi krysse fingrene for at bærumslaget tapte sine to siste og at vi selv slo S08.

Og det gikk jo også mot tap i Bodø der hjemmelaget lå an til å ta gull med seier. Men på mirakuløst vis kom vi tilbake fra 0-2 og utlignet, som i Sandefjord, ved Bård Finne på kampens siste spark på ballen. Stabæk og Mjøndalen tapte sine kamper.

Foran siste runde ville vi dermed redde kvalik hvis vi slo S08 og Stabæk samtidig avga poeng i Skien. Vi lå nå nemlig nest sist med to poeng opp til Stabæk.

I siste runde gikk tingene vår vei. Vi fikk hjelp av Odd som slo Stabæk og vi selv fikk vår første serieseier siden 26. september. Etter ni strake seriekamper uten seier fikk vi nemlig en trepoenger mot Sarpsborg på Stadion i siste runde.

Dermed tok vi kvalikplassen, ett poeng foran Stabæk og fire poeng foran Mjøndalen som begge rykket ned, men med syv poeng opp til Odd på trygg plass.

Tre dager etter serieslutt rykket vi altså ned etter tidenes villeste kvalikfinale mot Jerv i Oslo. I en kamp der vi dominerte totalt de første nitti minuttene og også brente to straffespark, stod det 1-1 etter ordinær tid. I ekstraomgangene fikk vi en mann utvist og straffespark imot. Jerv skulle også øke ledelsen. Vi kom likevel tilbake både fra 1-3 og 3-4 med ti mann, men tapte til slutt straffesparkkonkurransen 7-8.

Dermed måtte vi skandaløst nok ta turen ned til 1.divisjon for andre gang på syv år. Vi skal i 2022 spille på nivå to for 13. gang i klubbens historie.

Etter sesongen trakk styreleder Birger Grevstad og daglig leder Vibeke Johannesen seg. Også to andre styremedlemmer trakk seg av ulike årsaker - og til slutt stilte hele det resterende styret sine plasser til disposisjon.

(Fortsetter under bildet)

-

Serieevaluering:

Elendige resultater, elendig poengfangst, kvalik og nedrykk. I seg selv en ener på terningen. Men man får gi litt ekstra for at vi tross alt sjelden ble rundspilt. Vi hang godt med i de aller fleste kampene. I mange av dem vi både spilte uavgjort og tapte, hadde vi fortjent å vinne ut fra spill og sjanser. Ut fra de kriteriene kunne vi fort endt opp med over 40 poeng. Så jeg sier to minus på en skala fra 1 til 6 (best) som årets seriekarakter.

Hvor mye som skyldtes uflaks og marginer imot, og hvor mye som skyldtes udugelighet, er ikke godt å tallfeste. Det er mye marginer og tilfeldigheter i fotball, og jeg har vel en følelse at de ikke akkurat var med oss - selv om vi totalt reddet fire poeng med utligninger på overtid og selv om vi for eksempel fikk godt betalt med seier hjemme mot Sandefjord og uavgjort borte mot Glimt.

Men det var så definitivt mye udugelighet også. Ikke bare uflaks. Og uansett er det ikke marginer som skiller oss fra å være der vi skal være; nemlig i toppen av norsk fotball. Noe som også taler for at det handlet vel så mye om udyktighet som tilfeldigheter, er at mange av spillerne ikke har prestert på flere år. Og for den del hele Brann som ikke har prestert på flere år. Det var ikke akkurat et knall-lag som plutselig møtte veggen. Motgangen var så til de grader forventet.

Brann startet seriekampene med hele 30 forskjellige spillere. Noe som nok dro prestasjonene i negativ retning. For eksempel hadde vi fra start i kampene 13 forskjellige midtstopperpar og ni forskjellige midtstoppere. 16 ganger stilte vi med et annet midtstopperpar enn i kampen før. Sammen med noen keepertabber, var det da kanskje ikke så rart at motstanderne våre støtt og stadig scoret ut fra ingenting, mot spillets gang og at vi slapp inn mål i 28 av 30 seriekamper. Vi var rett og slett for dårlige foran begge mål, og for dårlige til å omgjøre sjanse- og spillemessig overtak til mål og poeng.

Videre var vi også forfulgt av skader, uten at det skal unnskylde at vi endte 37 poeng bak gull og 31 poeng bak medalje. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger ble årets poengsnitt det dårligste for klubben siden 1979!

At vi ikke klarte å vinne noen av de ti kampene mot de fem andre lagene som endte som de seks nederste lagene i ligaen, hjalp oss heller ikke.Cupevaluering:

Denne turneringen er ikke ferdigspilt ennå og foreløpig har vi bare slått ut lag fra nivå fire og fem. Det har vi imidlertid klart greit.

--


ÅRETS DITT OG DATT:


Årets høydepunkt: Hjemmeseieren over Sarpsborg i siste runde da vi reddet kvaliken. Dessuten Bård Finnes utligning til 2-2 i Bodø i kampens siste sekund, da håpet for å redde kvalik så meget tynt ut. Ett poeng i Bodø mot serielederen som selv kunne avgjøre gullet - og det etter at vi lå under 0-2, må vel være årets sterkeste prestasjon for vår del. Ellers var 3-2-seieren på Åråsen et høydepunkt.

Årets nedtur: Selvsagt var selve nedrykket på straffer mot Jerv verst. I den ordinære sesongen var bunnpunktet at vi rotet bort to poeng borte mot Mjøndalen etter å ha ledet 1-0 og vi skulle spille hele andre omgang elleve mot ti.

Årets spiller: Ruben Kristiansen var en av få spillere som holdt et stabilt godt nivå før han ble skadet på slutten.

Årets spiller-overraskelse: Aune Heggebø. Han scoret åtte mål da han ble Bambas erstatter. Heggebø ble årets toppscorer for Brann, men det holdt bare til en ni-delt tiendeplass på Eliteseriens toppscorerliste.

Årets spiller-skuffelser: Petter Strand og Vegard Forren. Men det er mange som har skuffet i år.

Årets scoring: Aune Heggebøs 3-2-mål mot Lillestrøm borte: Han fikk ballen på midtstreken, fem meter fra sidelinjen. Så vendte han rundt og satte fart fremover. Ingen gulkledde klarte å stoppe ham. Vel inne i feltet satte han ballen kontrollert nede i det venstre hjørnet.

Andre som er verd å nevne er Moonga Simbas 3-0-mål hjemme mot Godset der han beveget seg på tvers før han banket inn ballen oppe i hjørnet. Kasper Skaanes hadde et pent skudd fra skrått hold og inn ved lengste stolpe da han utlignet til 1-1 hjemme mot Stabæk på overtid. Og David Wolfes 2-0-mål hjemme mot S08 i siste runde da han fra spiss vinkel sendte ballen i det lengste hjørnet.


--

Publikum: I de tre første hjemmekampene var publikum begrenset til 600. Senere ble det åpnet gradvis opp, blant annet med obligatorisk koronapass eller hurtigtest, så i de seks neste hjemmekampene var tilskuertallet mellom 3000 og 4512. Det siste ironisk nok i første kamp etter nachspielskandalen.

Det var først til de siste seks hjemmekampene at Stadion ikke hadde restriksjoner. I disse seks kampene var snittet på 10247. I den første av disse, hjemme mot Kristiansund, var det imidlertid slik at partoutkortene ikke gjaldt på de plassene de opprinnelig var kjøpt til. Dette fordi man allerede hadde solgt enkeltbilletter ut fra at det fremdeles var kovid-restriksjoner. På denne kampen var tilskuertallet 8076. Den første virkelige "gjenåpningsfesten" var 17. oktober da det kom 13524 mot Stabæk. Et bra antall med tanke på vår sportslige situasjon, men noe av dette var riktignok kampanjebilletter.

Videre var det solgt 8421 til pøsregn og vannpolo en torsdag mot Viking, 11113 mot RBK (utenom under koronanedstengningen i 2020 det dårligste mot dem siden 1998) og 9824 mot Molde da mye etter hvert tydet på at vi ville rykke direkte ned. Til siste runde mot S08 da det skulle avgjøres om vi rykket ned eller havnet på kvalik, ble det solgt 10527. Salget var godt etter det overraskende poenget i Bodø, men fikk seg en knekk da samfunnet i løpet av de neste dagene begynte å stenge ned og mange nok ble engstelige. Ellers tror jeg vi kunne fått et langt høyere tilskuertall.

Den sportslige situasjonen, den utenomsportslige situasjonen, samt koronatidene tatt i betraktning, må tilskuertallene sies å ha vært OK. Etter min mening har stemningen fått et løft etter at Store Stå flyttet oppunder taket, men det er mulig det er bare er vi selv om hører oss bedre. Det var ganske god kok på hele Stadion mot slutten av den siste kampen mot S08 der vi reddet kvalik. Da var det en stemning vi ikke har opplevd på Stadion på mange år.

På bortebane har oppmøtet stort sett vært bra etter at man begynte å åpne opp. Vi var noen hundre både i Drammen og på Lillestrøm, da det ennå var restriksjoner på bortetribunen. Til den første bortekampen etter gjenåpningen, fylte vi bortefeltet med 600 i pøsregn i Mjøndalen. I Skien var vi anslagsvis over 200, mens vi i Oslo var 684 - og 296 i Sandefjord. Til kvaliken mot Jerv var det solgt 1000 til Brann-supportere i løpet timene før det kom nye restriksjoner. Vi kunne sikkert blitt 2000 der borte, men måtte nøye oss med 400 etter at kohortreglene kom.

På slutten av sesongen dukket det opp noen uheldige medieoppslag i forbindelse med bortekamper. Det var snakk om en person som urinerte på en fotograf og det som skal ha vært rasistiske tilrop fra en annen.

(Fortsetter under bildet)

-

DEN ALTFOR OMFATTENDE STATISTIKKDELEN:

En statistisk oppsummering av Brann i Eliteserien 2021 :

Hvis kampene ble avgjort ut fra antall avslutninger for-mot, avslutninger på mål for-mot, avslutninger i feltet for-mot, sjanser og ballinnehav, skulle vi tatt i overkant av 40 poeng ut fra samtlige kriterier. Det hadde holdt til en plass midt på tabellen.

Poengfangsten ble langt dårligere enn i fjor (10 dårligere), målforskjellen likeså (åtte dårligere). Men i følge VG-børsen kom vi til flere sjanser, flere avslutninger og flere avslutninger på mål enn i fjor. Min egen opptelling av antall avslutninger i feltet viser at vi såvidt fikk mer av dette i år. Ballinnehavet var det samme som i fjor.

Defensivt lå årets tilsvarende tall omtrent på samme nivå som i fjor, kanskje med en liten forverring. Spesielt fikk vi flere sjanser i mot i år, i følge VG.

På hjemmebane presterte vi omtrent som i fjor både når det gjelder poeng, scoringer, sjanser, avslutninger og avslutninger på mål, men en liten nedgang i antall avslutninger i feltet. Ballinnehavet gikk også litt ned på Stadion fra 2020. Defensivt på Stadion slapp vi inn flere mål, fikk vi klart flere sjanser imot og dessuten en økning både i avslutninger imot, avslutninger på mål i mot og avslutninger i feltet imot. Altså en klar forverring på alt defensivt på hjemmebane.

På bortebane tok vi langt færre poeng enn i fjor, men antall scoringer og baklengs lå omtrent på samme som nivå som i 2020. Vi skapte flere sjanser og kom til mange flere avslutninger, avslutninger på mål og avslutninger i feltet på bortebane i år. Ballinnehavet gikk også noe opp. Defensivt var antall sjanser imot, avslutninger imot og avslutninger på mål imot hårfint bedre i år. Antall angrep imot med avslutninger i feltet ble det en del færre av i år. Men til tross for bedring på alle disse parameterne, så ble altså resultatene på bortebane langt svakere i år.

Brann bedret seg poengmessig i høstsesongen, vi scoret også flere mål, skapte langt flere sjanser, kom til langt flere avslutninger, langt flere avslutninger på mål og til over 50 % flere avslutninger i feltet i de siste 15 kampene enn i de 15 første. Bakover fikk vi litt færre baklengs i høst, færre sjanser imot og færre avslutninger i feltet imot. Imidlertid økte antall avslutninger imot i høst, mens avslutninger på mål imot gikk ned marginalt fra i vår. Ballinnehavet var bittelitt høyere i høst enn i vår.

Resultatmessig var førsteomgangene hjemme bedre i fjor, mens andreomgangene hjemme var bedre i år.

På bortebane var vi i år noe bedre enn i fjor i førsteomgangene, mens andreomgangene var bedre i fjor.

I forhold til i fjor ble vi mye bedre til å score i begge omganger. Det økte fra null ganger i fjor til syv i år. Likevel økte antall kamper der vi ikke klarte å score fra fem til åtte. Vi holdt nullen få ganger i fjor, men enda sjeldnere i år. At Brann scoret først skjedde sjeldnere i år, og det skjedde dessuten oftere i år at motstanderen scoret først.

Branns første mål i kampene kom klart tidligere i år på bortebane, mens de på hjemmebane kom omtrent på samme tid som i fjor. Det var ikke store endringer i når våre første baklengsmål i kampene kom. Det var heller ikke store endringer i tiden vi ledet eller lå under, bortsett fra at vi nesten doblet tiden vi lå under i hjemmekampene.

I fjor var Brann mye flinkere til å ta poeng/vinne både etter å ha scoret først og etter å ha ledet til pause. Samtidig har vi blitt noe flinkere til å ta poeng når motstanderen har ledet til pause.

Det var ikke så mange målbare enheter Brann ikke var blant de dårligste i. Unntakene er at vi var blant dem som i følge statistikkene kom til flest avslutninger. Vi har vært klart mer dominerende i kampene enn det poengfangsten skulle tilsi.

I rene resultater som poeng og mål, var vi midt på treet til å score på bortebane - og vi var midt på treet til å score mål i høstsesongen som ga oss 11. flest poeng.Funn fra Soccerstats.com sine statistikker for Eliteserien 2021:

Branns førsteomganger hjemme: 2-9-4, 7-9 i målforskjell, 15 poeng. Brann var 15. best. Kun Mjøndalen (12 p) var dårligere. Molde var best med 34 p.

Branns andreomganger hjemme: 5-4-6, 13-15 i målforskjell, 19 poeng. Brann var 13. best. Dårligst var TIL (14 p). Godset var best med 32 p.

Branns førsteomganger borte: 4-4-7, 8-13 i målforskjell, 16 poeng. Brann var 10. best. Dårligst var FKH og VIF (13 p). Molde var best med 26 p.

Branns andreomganger borte: 3-5-7, 10-18 i målforskjell, 14 poeng. Brann var 10. best. Dårligst var Godset (8p). Glimt var best med 31 p.

Mål i begge omganger: Brann klarte bare syv ganger å score i begge omganger. Best var RBK som gjorde det 14 ganger. Dårligst var Mjøndalen som gjorde det bare fire ganger.

På hjemmebane scoret vi i begge omganger tre ganger. Glimt, MFK, Odd og RBK gjorde det åtte ganger, TIL kun én.

På bortebane scoret vi i begge omganger fire ganger. Viking gjorde det syv ganger, Godset klarte det ikke en eneste gang.

I ti minutters bolker scoret Brann flest mål i 81.-90.minutt. Hele syv scoret vi da. Færrest scoret vi i det 31.-40. Da scoret vi ingen. På hjemmebane scoret vi også flest de siste ti; da med fem mål, mens vi scoret færrest i de ti første og i 31.-40. minutt med 0. På bortebane scoret vi flest i 61.-70. min med 4, og vi scoret færrest i det 31.-40. minutt med 0.

I ti minutters bolker slapp Brann inn flest mål i 81.-90. minutt. Hele tolv mål fikk vi imot i den perioden. Færrest slapp vi inn de ti første minuttene da vi bare fikk ett baklengsmål. På hjemmebane slapp vi inn flest i det 81.-90. minutt med 8, mens vi slapp inn færrest de første ti med 0. På bortebane slapp vi inn flest i 11.-20. minutt med seks, mens vi slapp inn færrest de første ti og fra 31.-40. min med 1 hver.

Vår beste timinuttersperiode var de ti første er vi gikk to mål i pluss (3-1), mens den verste var de ti siste med 7-12. De ti første minuttene var den eneste perioden av årets kamper der vi gikk i pluss i målforskjellen. På hjemmebane var vi best i 71.-80. min. med to plussmål (3-1), mens vi var dårligst i 81.-90- min. med tre minusmål (5-8). På bortebane var våre beste timinuttersbolk de første ti minuttene med to plussmål (3-1) - den eneste som gikk i pluss for oss, mens vår dårligste var de ti neste med fire minusmå (2-6).

I femten minutters bolker scoret Brann flest mål i det siste kvarteret med 11. Færrest scoret vi i det 31.-45. med 2. På Stadion scoret Brann flest mål i det siste kvarteret med 8, færrest i det første og siste kvarteret i første omgang med 1 hver. På bortebane scoret vi flest i 61.-75. minutt med fem, mens vi scoret færrest i 31.-45. minutt med 1.

I femten minutters bolker slapp Brann inn flest mål i det 61.-75. minutt med 14. Færrest slapp vi inn det første kvarteret med 4. På Stadion slapp Brann inn flest mål det siste kvarteret med 8, færrest det første kvartert med 0. På bortebane slapp vi inn flest mål i 61.-75. minutt med 9, mens vi slapp inn færrest (4) det første kvarteret, det siste kvarteret av første omgang og det første kvarteret av andre omgang.

I femten minutters bolker var Brann best det første kvarteret med null plussmål (4-4). Alle andre kvarter gikk vi i minus og verst var det i 61.-75. minutt med syv minus (7-14). På Stadion var Brann best det første kvarteret av begge omgangene med 1 plussmål (hhv 1-0 og 3-2), mens vi var dårlist i 61.-75. minutt med tre minus (2-5). På bortebane var vi best i de to første kvarterene av første omgang med 1 minusmål i hver (hhv 3-4 og 4-5), mens vi var dårligst i 61.-75. minutt med fire minusmål (5-9).

Inndelt i femten minutters bolker scoret Brann sitt første mål oftest i det andre kvarteret av kampen med 5. I ingen av kampene scoret vi vårt første mål i det 31.-45. minutt, eller den siste halvtimen. 82 % av våre første mål kom i 1. omgang. RBK fikk hele 94 % av sine første mål før pause, mens KBK bare fikk 54 % av sine første mål da.

Inndelt i femten minutters bolker fikk Brann sitt første baklengs oftest i det andre kvarteret av kampen med 8. I det første og det siste kvarteret av andre omgang hendte det bare i en kamp hver at vårt første baklengs kom. 67 % av våre første baklengs kom før pause. Viking fikk hele 94 % av sine første baklengs før pause, mens VIF bare fikk 50 % da.

Brann gikk målløse av banen 8 ganger. Fire andre lag gjorde det samme, mens det også var fire lag som gjorde det 9 ganger. VIF og Viking gikk målløse av banen kun tre kamper. På hjemmebane gikk vi målløse av banen 3 ganger. Stabæk var verst med 6 ganger på Nadderud. VIF scoret derimot i alle hjemmekampene. På bortebane gikk vi målløse av banen 5 ganger. Kristiansund hele 8 ganger, mens LSK og Viking gikk målløse av banen i bortekamper kun to ganger.

Brann scoret 0 mål 8 ganger, 1 mål 11 ganger, 2 mål 6 ganger, 3 mål 5 ganger. På hjemmebane scoret vi 0 mål 3 ganger, 1 mål 7 ganger, 2 mål 2 ganger, 3 mål 3 ganger. På bortebane scoret vi 0 mål 5 ganger, 1 mål 4 ganger, 2 mål 4 ganger, 3 mål 2 ganger.

Brann slapp inn 0 mål 2 ganger, 1 mål 11 ganger, 2 mål 8 ganger, 3 mål 8 ganger, 4 mål 1 gang. På hjemmebane slapp vi inn 0 mål 1 gang, 1 mål 7 ganger, 2 mål 4 ganger og 3 mål 3 ganger. På bortebane slapp vi inn 0 mål 1 gang, 1 mål 4 ganger, 2 mål 4 ganger, 3 mål 5 ganger og 4 mål 1 gang.

Brann vant med 1 mål 3 ganger, 2 mål 1 gang og 3 mål 1 gang. På hjemmebane vant vi med 1 mål 2 ganger, 2 mål 1 gang og 3 mål 1 gang. På bortebane vant vi med 1 mål 1 gang.

Brann tapte med 1 mål 6 ganger, 2 mål 6 ganger, 3 mål 1 gang og 4 mål 1 gang. På hjemmebane tapte vi med 1 mål 2 ganger, 2 mål 3 ganger og 3 mål 1 gang. På bortebane tapte vi med 1 mål 4 ganger, 2 mål 3 ganger og 4 mål 1 gang.

Brann holdt nullen bak i bare 2 kamper. Det var færrest av alle. Nærmest var Odd som holdt nullen i tre. Glimt holdt nullen i 13 kamper og var flinkest til det. På hjemmebane holdt vi nullen én gang. Faktisk var Viking dårligst som aldri klarte å holde nullen hjemme. Glimt og LSK var best som klarte å holde nullen hjemme syv ganger hver. På bortebane hold vi nullen bare én gang, men det var det også fem andre som gjorde. Glimt var flinkest til å holde nullen borte, da de gjorde det seks ganger.

Brann scoret først i 11 kamper. Glimt og MFK scoret først hele 22 ganger. Godset færrest med bare 10. På hjemmebane scoret Brann først 5 ganger. Det var færrest sammen med Stabæk og Mjøndalen. Glimt scoret først på Aspmyra 14 ganger. På bortebane scoret Brann først seks ganger. KBK scoret først i bare tre bortekamper. Molde i hele ti.

Branns scoret sitt første mål i snitt i det 24. minutt. Odd allerede i det 19. minutt og var med det kjappest. KBK var treigest og scoret i snitt ikke før i det 41. minutt. På hjemmebane kom Branns første scoring i snitt i det 34. minut. S08 var treigest med 41. min., mens RBK og Odd fikk sitt første mål i snitt allerede i det 16. minutt på hjemmebane. På bortebane kom Branns første mål gjennomsnittlig i det 15. minutt. Det var kjappest av alle. KBK scoret sitt første bortemål gjennomsnittlig i det 46. minutt og var med det treigest.

Branns motstandere scoret først i 18 kamper. Dette var verst sammen med Mjøndalen og Godset. Glimt og MFK lot motstanderen score først bare syv ganger. På hjemmebane scoret Branns motstandere først 10 ganger. Det var flest av alle. På Aspmyra scoret bortelaget først kun 1 gang. På bortebane scoret Branns motstandere først 8 ganger. Verst var Sandefjord som lot motstanderne score først 11 ganger på bortebane. Molde lot motstanderne score først bare fire ganger på bortebane.

Brann fikk sitt første baklengs i snitt i det 37. minutt. RBK og SF allerede i det 22. minutt, mens VIF i snitt ikke fikk sitt første baklengs før i det 48. minutt. På hjemmebane fikk Brann sitt første baklengs i snitt i det 45. minutt. Kun Glimt klarte å holde nullen lenger på hjemmebane, i snitt i 51 minutter. Sandefjord bare i elleve minutter. På bortebane kom Branns første baklengs gjennomsnittlig i det 28. minutt. VIF holdt nullen lengst på bortebane med baklengs først i det 54. minutt i snitt. Stabæk kortest med 20. minutt.

Brann ledet i kun 16,4 minutter pr kamp. Molde ledet i 42 minutter pr kamp, mens Mjøndalen var dårligst med 16,2 minutter pr kamp. På hjemmebane ledet Brann 14,9 minutter pr kamp. Mjøndalen hadde på hjemmebane 13,5 minutter med ledelse pr kamp, mens Molde hadde 52,5 minutter. På bortebane ledet vi 17,9 minutter pr kamp. KBK hadde kun 9,3 minutter ledelse per bortekamp, mens MFK hadde 31,5.

Brann lå under i 29 minutter pr kamp. Molde lå under i kun 8,6 minutter pr kamp, mens Godset lå under i hele 31,7. På hjemmebane lå vi under 22,3 minutter pr kamp. Glimt kun i 2,9 minutter pr kamp, mens Odd lå under i hele 34 minutter på kamp. På bortebane lå vi under 35,7 minutter pr kamp. Molde kun i 8,2 minutter, mens Godset lå under i hele 38,7 minutter pr bortekamp.

I de 11 kampene vi scoret først, ble utfallet 5-4-2. Det ga et snitt på 1,73 poeng pr kamp. Dårligst var Mjøndalen som bare fikk 1,55 poeng (4-5-2) pr kamp i kampene de scoret først. Best var LSK som fikk 2,67 poeng (10-2-0) i snitt i kampene der de scoret først.

I de 5 hjemmekampene vi scoret først, ble utfallet 4-1-0. Det ga et snitt på 2,60 poeng pr kamp. Dårligst var TIL som bare fikk 1,57 poeng (3-2-2) i snitt i de hjemmekampene de scoret først. Best var LSK som fikk 3 poeng i snitt i de 7 hjemmekampene de scoret først.

I de 6 bortekampene vi scoret først, ble utfallet 1-3-2. Det ga et snitt på 1 poeng pr kamp. Kun FKH med 0,75 (1-0-3) var dårligere. Viking og KBK vant alle de hhv 6 og 3 bortekampene der de scoret først.

I de 18 kampene motstanderen vår scoret først, ble utfallet 0-6-12. Dermed fikk vi i snitt 0,33 poeng i de kampene. Stabæk var dårligst med 0,2 poeng (1-0-14) i snitt i kampene der motstanderen scoret først. Best var Viking med 1,44 poeng (7-5-6) i snitt i kampene der motstanderen scoret først.

I de 10 hjemmekampene motstanderen vår scoret først, ble utfallet 0-4-6. Det gir et poengsnitt på 0,4 pr kamp. Glimt tapte den hjemmekampen der motstanderen scoret først og fikk dermed 0 i snitt på det. Viking fikk 1,89 poeng (5-2-2) i de ni hjemmekampene der motstanderen scoret først og var dermed best på dette.

I de 8 bortekampene motstanderen vår scoret først, ble utfallet 0-2-6. Det ga et poengsnitt på 0,25. Stabæk og S08 tok ikke et eneste poeng i de hhv 6 og 9 bortekampene der motstanderen scoret først. I motsatt ende var Glimt som tok 1,33 poeng (2-2-2) i bortekampene der motstanderen scoret først. Flest borteseire tok LSK med 3 etter at motstanderen scoret først.

Kristiansund tok 3 poeng i snitt (5-0-0) i de fem kampene der de ledet til pause. Vi tok 1,33 (2-2-2) i de seks kampene vi ledet til pause og var klart dårligst. Nærmest var Stabæk som tok 2 poeng i snitt (4-2-1) når de ledet til pause. Rosenborg tapte imidlertid hele tre kamper der de ledet til pause. Det var flest av alle, men de lede til pause hele 14 ganger (10-1-3).

LSK, Mjøndalen og KBK tok 3 poeng i snitt i de hhv 5, 2 og 3 hjemmekampene de ledet til pause. Vi (1-1-0) og Viking (2-0-1) var dårligst med 2 poeng i snitt. Bare RBK, S08 og Viking tapte hjemmekamper der de ledet til pause.

Viking og KBK tok 3 poeng i snitt i de hhv 4 og 2 bortekampene de ledet til pause. Brann tok bare ett i snitt (1-1-2) i de 4 bortekampene vi ledet halvveis. VIF ledet aldri til pause borte. RBK (3-1-2) og Brann (1-1-2) tapte to bortekamper man ledet til pause.

Viking tok i snitt 1,5 poeng (4-3-3) i de kampene motstanderen ledet til pause. Det var de som vant flest kamper og tok flest poeng i kamper der de lå under til pause. Brann tok i snitt 0,64 poeng (1-4-6) i de elleve kampene vi lå under til pause . Sandefjord tok null poeng i de ni kampene de lå under til pause.

Viking tok 2,5 poeng i snitt (3-1-0) i de hjemmekampene motstanderen ledet til pause. Det var mest av alle. Brann tok 1 poeng i snitt (1-1-2), mens FKH og Sandefjord tapte de hjemmekampene de hhv 2 og 3 kampene der de lå under til pause. Glimt lå aldri under til pause hjemme.

Glimt tok 1,33 poeng i snitt (1-1-1) i de bortekampene motstanderen ledet til pause. Brann tok 0,43 poeng i snitt da (0-3-4), mens hele åtte lag tapte alle bortekamper der motstanderen ledet til pause. Verst var Godset som tapte syv av syv.

I hjemmekamper med uavgjort til pause har utfallet i år blitt 2-3-4 for Branns del. På bortebane har det blitt 0-2-2 i kampene med uavgjort til pause. Totalt 2-5-6 i de 13 kampene der det har stått uavgjort til pause.

Brann tok ledelsen 18 ganger i år. 13 av gangene (72,2%) utlignet motstanderen vår senere. Molde tok ledelsen flest ganger (31), Mjøndalen færrest (11). Molde og Brann fikk flest utligningsmål mot seg (13), mens Godset bare fikk fire. I prosent fikk Brann (72,2% av gangene vi tok ledelsen) flest utligninger mot seg, mens Lillestrøm (26,3 % / 5 av de 19 gangene de tok ledelsen) fikk færrest. I fjor utlignet motstanderne våre 10 av 19 ganger vi tok ledelsen.

På hjemmebane tok Brann ledelsen 8 ganger. 4 av gangene (50%) utlignet motstanderen vår senere. Molde tok ledelsen flest ganger på hjemmebane (17), Mjøndalen (5) færrest. Odd fikk flest (7) utligninger mot seg hjemme. Brann fikk utligning mot seg 50 % av gangene vi tok ledelsen på Stadion. Tromsø hele 62,5 % (5 av 8) av gangene på hjemmebane, mens Lillestrøm aldri fikk utligning imot seg når de først hadde tatt ledelsen hjemme. I fjor utlignet motstanderne våre 6 av 10 ganger vi tok ledelsen på Stadion

På bortebane tok Brann ledelsen 10 ganger. 9 av gangene (90%) utlignet motstanderen vår senere. Det var flest ganger av alle. Molde tok ledelsen flest ganger på bortebane (14) mens Godset (4) gjorde det færrest. Brann fikk altså utligning imot seg 90 % av gangene vi tok ledelsen på bortebane. Det var verst av alle. Viking og Kristiansund mistet ledelsen kun 20 % (hhv 2 av 10 og 1 av 5) av gangene de tok ledelsen borte. Færrest utligninger mot seg på bortebane i rene tall fikk imidlertid Kristiansund (1). I fjor utlignet motstanderne våre 4 av 9 ganger vi tok ledelsen borte.

Motstanderne til Brann tok ledelsen 27 ganger i år. Ingen kom under så mange ganger som Brann. I 13 av tilfellene (48,1 %) utlignet Brann senere. Glimt var i motsatt ende og kom under bare ti ganger. Flest egne utligningsmål fikk Viking med 17. Færrest fikk S08 med 3. I prosent fikk Viking flest utligningsmål, med 70,8 % (17 av 24) av gangene de hadde kommet under. S08 kom tilbake bare 18,8 % (3 av 16) ganger der de kom under. I fjor utlignet vi 10 av 22 ganger vi hadde kommet under.

Motstanderne til Brann på Stadion tok ledelsen 12 ganger. I 6 av tilfellene (50 %) utlignet Brann senere. Odds motstandere på hjemmebane tok ledelsen 15 ganger. Det var mest. Glimts motstandere på hjemmebane tok ledelsen bare to ganger. Det var færrest. Odd og Viking utlignet flest ganger på egen bane. Det gjorde de 9 ganger hver. Glimt scoret bare ett utligningsmål på sin egen bane. I prosent utlignet Viking og VIF flest ganger på egen bane med 5 % av tilfellene de kom under (hhv 9 av 12 og 3 av 4). Mjøndalen, S08 og Stabæk klarte bare å utligne i 33,3 % av tilfellene der de kom under hjemme. I fjor utlignet vi 5 av 11 ganger vi hadde kommet under på Stadion.

Motstanderne til Brann på bortebane tok ledelsen 15 ganger. I 7 av tilfellene (46,7 %) utlignet vi senere. FKH (16) kom flest ganger under på bortebane, mens MFK (6) gjorde det færrest ganger. Viking scoret flest utligningsmål på bortebane (8), mens S08 og Godset (1 hver) scoret færrest. I prosent utlignet Glimt oftest med 75 % tilfellene (6 av 8) der de kom under på bortebane. S08 og Godset klarte bare å utligne i 10 % av tilfellene der de kom under på bortebane (1 av 10 for begge). I fjor utlignet vi 5 av 11 ganger vi hadde kommet under på bortebane.

Funn om Eliteserien 2021 hos nifs.no:

* Aune Heggebø ble vår toppscorer med 8 mål (+2 i cupen), men fikk bare en ni-delt 10. plass for hele Eliteserien. Toppscorer i hele ligaen ble Ohi Omoijuanfo hos Molde med 27 mål.

* Brann fikk færrest gule kort av alle med 31. VIF og Glimt var nærmest med 35. S08 fikk flest gule kort med 32.

* Brann fikk ett rødt kort. Glimt, Odd, VIF og Kristiansund fikk ingen. Stabæk, RBK, Molde, Viking og S08 fikk to røde kort. Resten fikk ett.

* Viking fikk flest straffer med 7. RBK, S08 og TIL fikk færrest med 1. Brann fikk 4. TIL (0) scoret på færrest straffer.

* Viking (7 av 7), Odd (5 av 5) Haugesund (2 av 2), RBK (1 av 1) og S08 (1 av 1) scoret på alle sine straffer. Sandefjord (0 av 2) og Tromsø (0 av 1) bommer på alle sine straffer. Brann scoret på 1 av 4 (25 %) straffer.

* Sivert Heltne Nilsen fikk flest gule kort i Brann med 5. Lars Ranger (LSK) fikk flest med 8.

* Brann kom til 3. flest avslutninger med 341. Glimt (368) hadde flest og S08 færrest med 241.

* Brann kom til 5. flest avslutninger på mål med 159. MFK (174) hadde flest og S08 (104) færrest.

-

Branns kampstatistikk, serien 2021:

Avslutninger, avslutninger på mål og ballinnehav er tall fra VG Live/NTB

Sjanser er tall fra VG Live.

Avslutninger i 16-meteren er min egen opptelling, straffespark ikke inkludert, dobbeltsjanser teller som en.Avslutn.

Avslutn.

Avslutn.

Sjanser

Ballinnehavi 16-m.


på målMotstander

Res.

For-mot

For-mot

For-mot

For-mot

For %

Viking b

1-3

3-8

6-8

2-5

3-7

43

VIF h

0-3

4-12

7-8

4-6

5-8

36

MFK b

0-4

9-9

11-12

4-8

3-7

55

RBK b

2-3

7-10

11-11

7-7

3-9

47

Glimt h

1-2

8-10

10-9

7-5

10-8

41

Stabæk b

0-2

2-3

6-9

5-4

4-4

55

Godset h

3-0

9-6

15-7

5-3

9-6

56

S08 b

0-0

1-5

3-5

2-2

2-4

48

Odd h

1-3

6-7

15-11

5-6

4-7

50

FKH b

0-1

4-5

5-7

2-4

3-5

56

LSK h

1-1

7-4

9-10

4-4

6-4

57

Kr.sund b

2-3

9-11

10-12

5-8

5-7

52

TIL h

1-1

7-6

10-5

5-4

1-3

54

Mjønd. h

1-1

12-2

15-5

7-2

5-2

62

Sandefj. h

3-2

5-8

9-15

5-7

6-6

43

Godset b

1-3

8-9

9-9

4-6

5-8

44

FKH h

1-3

6-6

8-9

5-5

4-7

60

LSK b

3-2

10-11

13-13

8-5

8-5

42

TIL b

1-1

9-4

17-9

4-4

3-3

55

Kr.sund h

3-1

9-6

14-7

7-3

7-3

45

Mjønd. b

1-1

10-2

22-9

7-2

7-2

56

Stabæk h

1-1

5-6

17-5

7-3

8-3

64

Odd b

3-3

11-8

13-17

6-7

8-7

52

Viking h

0-2

11-7

13-11

5-5

5-3

54

VIF b

0-1

11-4

10-7

4-4

5-2

41

RBK h

2-2

20-5

18-5

6-4

8-4

48

Sandefj. b

2-2

10-5

14-11

10-6

8-6

48

MFK h

0-1

10-6

11-9

5-4

5-6

49

Glimt b

2-2

9-14

11-22

6-8

3-13

44

S08 h

2-1

7-4

9-8

6-5

6-3

57

TOTALT


239-203

341-285

159-146

159-162

gj 50,5

Vårsesong


93-106

142-134

69-75

69-87

gj 50,3

Høstsesong


146-97

199-151

90-71

90-75

gj 50,6

Hjemme


126-95

180-124

83-66

89-73

gj 51,7

Borte


113-108

161-161

76-80

70-89

gj 49,2


Hvor mange poeng tok Brann mot de forskjellige lagene rangert etter hvor de endte på tabellen?Hjemme mot

Borte mot

Totalt mot

1.

Glimt

0

1

1

2.

Molde

0

0

0

3.

Viking

0

0

0

4.

LSK

1

3

4

5.

RBK

1

0

1

6.

Kr.sund

3

0

3

7.

VIF

0

0

0

8.

S08

3

1

4

9.

Godset

3

0

3

10.

SF

3

1

4

11.

Hauges.

0

0

0

12.

TIL

1

1

2

13.

Odd

0

1

1

14.

Brann
15.

Stabæk

1

0

1

16.

Mjønd.

1

1

217

9

26

* Det dårligste laget vi klarte å slå var Sandefjord (hjemme) som ble nr. 10. Vi klarte altså ikke å slå noen av de andre lagene (enn oss selv) som endte på de seks nederste plassene.

* Det beste laget vi klarte å slå var Lillestrøm (borte) som ble nr. 4.

* Det beste laget vi klarte å slå hjemme var Kristiansund som ble nr. 6.

* Det dårligste laget vi klarte fire poeng mot var Sandefjord.

* Det beste laget vi klarte fire poeng mot var Lillestrøm.

* Det beste laget vi ikke tapte for i år var Lillestrøm.

* Det dårligste laget vi tapte for i år var Stabæk (borte) som ble nr. 15.

* Det dårligste laget vi tapte hjemme for i år var Odd som ble nr. 13.

* Det dårligste laget vi ikke klarte å slå i år var Mjøndalen (0-2-0) som ble nr. 16.

* Vi tok ikke seks poeng mot noen lag.

* Det dårligste laget vi tok null poeng mot i år var Haugesund som ble nr. 11.

* Fire lag klarte vi ikke å ta poeng mot; Molde, Viking, VIF og Haugesund.

-

Endelig tabell 2021:K

V

U

T

M


B

+/-

Po.

1

Bodø/Glimt

30

18

9

3

59

-

25

34

63

2

Molde

30

18

6

6

70

-

40

30

60

3

Viking

30

17

6

7

60

-

47

13

57

4

Lillestrøm

30

14

7

9

49

-

40

9

49

5

Rosenborg

30

13

9

8

58

-

42

16

48

6

Kristiansund

30

14

4

12

41

-

46

−5

46

7

Vålerengen

30

11

12

7

46

-

37

9

45

8

Sarpsborg 08

30

11

6

13

39

-

44

−5

39

9

Strømsgodset

30

9

9

12

43

-

43

0

36

10

Sandefjord

30

10

6

14

38

-

52

−14

36

11

Haugesund

30

9

8

13

46

-

45

1

35

12

Tromsø

30

8

11

11

33

-

44

−11

35

13

Odd

30

8

9

13

44

-

58

−14

33

14

Brann

30

5

11

14

38

-

55

−17

26

15

Stabæk

30

6

7

17

35

-

62

−27

25

16

Mjøndalen

30

4

10

16

33

-

52

−19

22

* Brann ble som kjent nr. 14 med 26 poeng. Flest tok altså Glimt med 63 og færrest tok Mjøndalen med 22.

* Vi fikk fem seire. Kun Mjøndalen med 4 fikk færre. Flest fikk Glimt og Molde med 18.

* Vi fikk 14 tap. Det fikk også Sandefjord. Kun Stabæk (17) og Mjøndalen (16) fikk flere. Færrest fikk Glimt med tre.

* Vi scoret 38 mål. Det gjorde også Sandefjord. Kun tre lag scoret færre. Molde scoret flest med 70, TIL og Mjøndalen færrest med 33.

* Vi slapp inn 55 mål. Kun Odd (58) og Stabæk (62) slapp inn flere. Færrest slapp Glimt inn med 25.

* Vi fikk en målforskjell på minus 17. Kun Stabæk (minus 27) og Mjøndalen (minus 19) fikk dårligere. Best fikk Glimt med pluss 34.


Hjemmetabell 2021:K V U T M
B +/- Po.

1

Molde

15

11

2

2

46

-

18

28

35

2

Bodø/Glimt

15

10

4

1

34

-

13

21

34

3

Kristiansund

15

10

2

3

27

-

16

11

32

4

Viking

15

9

3

3

34

-

22

12

30

5

Strømsgodset

15

8

4

3

33

-

12

21

28

6

Rosenborg

15

8

4

3

35

-

19

16

28

7

Vålerengen

15

7

7

1

27

-

14

13

28

8

Haugesund

15

8

3

4

30

-

17

13

27

9

Lillestrøm

15

8

3

4

23

-

13

10

27

10

Sarpsborg 08

15

6

5

4

21

-

14

7

23

11

Sandefjord

15

6

5

4

21

-

18

3

23

12

Odd

15

5

4

6

30

-

29

1

19

13

Brann

15

4

5

6

20

-

24

−4

17

14

Tromsø

15

3

6

6

16

-

21

−5

15

15

Stabæk

15

4

3

8

17

-

27

−10

15

16

Mjøndalen

15

2

5

8

19

-

22

−3

11

* Brann ble det 13. beste hjemmelaget med 17 poeng. Bare Mjøndalen (11), Stabæk (15) og Tromsø (15) tok færre poeng hjemme. Molde var beste hjemme med 35 poeng.

* Vi fikk fire hjemmeseire. Det fikk også Stabæk. Bare TIL (3) og Mjøndalen (2) fikk færre. Flest hjemmeseire fikk Molde med 11.

* Vi fikk seks hjemmetap. Det gjorde også Odd og Tromsø. Bare Stabæk og Mjøndalen (begge 8) fikk flere. Færrest fikk Glimt og VIF med ett.

* Vi scoret 20 mål hjemme. Bare Tromsø (16), Stabæk (17) og Mjøndalen (19) scoret færre hjemme. Flest mål hjemme scoret Molde med 46.

* Vi slapp inn 24 mål hjemme. Bare Odd (29) og Stabæk (27) slapp inn flere. Færrest baklengs hjemme fikk Godset med 12.

* Vi fikk minus fire i målforskjell hjemme. Bare Stabæk (minus 10) og Tromsø (minus 5) hadde dårligere målforskjell hjemme. Best hadde Molde med pluss 28.

¨

Bortetabell 2021:K V U T M
B +/- Po.

1

Bodø/Glimt

15

8

5

2

25

-

12

13

29

2

Viking

15

8

3

4

26

-

25

1

27

3

Molde

15

7

4

4

24

-

22

2

25

4

Lillestrøm

15

6

4

5

26

-

27

−1

22

5

Rosenborg

15

5

5

5

23

-

23

0

20

6

Tromsø

15

5

5

5

17

-

23

−6

20

7

Vålerengen

15

4

5

6

19

-

23

−4

17

8

Sarpsborg 08

15

5

1

9

18

-

30

−12

16

9

Odd

15

3

5

7

14

-

29

−15

14

10

Kristiansund

15

4

2

9

14

-

30

−16

14

11

Sandefjord

15

4

1

10

17

-

34

−17

13

12

Mjøndalen

15

2

5

8

14

-

30

−16

11

13

Stabæk

15

2

4

9

18

-

35

−17

10

14

Brann

15

1

6

8

18

-

31

−13

9

15

Haugesund

15

1

5

9

16

-

28

−12

8

16

Strømsgodset

15

1

5

9

10

-

31

−21

8

* Brann ble det 14. beste bortelaget med 9 poeng. Bare Haugesund og Godset (begge 8) var dårligere. Best var Glimt med 29.

* Vi fikk én borteseier. Det var dårligst sammen med Haugesund og Godset. Flest borteseire fikk Glimt og Viking med 8 hver.

* Vi fikk åtte bortetap. Det gjorde også Mjøndalen. Seks lag fikk faktisk flere bortetap enn oss: Sandefjord (10), S08, Kristiansund, Stabæk, Haugesund og Godset (alle ni). Færrest bortetap fikk Glimt med to.

* Brann scoret 18 bortemål. Det gjorde også to andre lag. Syv lag scoret færre mål borte. Verst var Godset med ti. Best var Viking og Lillestrøm med 26.

* Brann slapp inn 31 mål borte. Det gjorde også Godset. Kun Stabæk (35) og Sandefjord (34) slapp inn flere. Glimt slapp inn færrest med tolv.

* Vi fikk minus 13 i målforskjell borte. Seks lag fikk dårligere og verst var Godset med minus 21. Best var Glimt som fikk pluss 13.

Hjemme vs borte:

* Brann tok 65,4 % av poengene sine på hjemmebane. Mest hjemmeavhengige var Godset som tok 77,8 % av poengene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Tromsø som tok 42,9 % av poengene sine hjemme. De var også det eneste laget som tok flere poeng borte enn hjemme.

* Brann scoret 52,6 % av målene sine hjemme. Mest hjemmeavhengige var Godset som scoret 76,7% av målene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Lillestrøm som scoret 46,9% av målene sine hjemme. LSK, TIL og Stabæk scoret alle flere mål borte enn hjemme.

* Brann slapp inn 43,6 % av baklengsmålene sine hjemme. Glimt slapp faktisk inn 52 % av baklengsmålene sine hjemme, mens Godset var i motsatt ende av skalaen med 27,9 % av baklengsmålene på hjemmebane.

* Brann hadde ni mål bedre målforskjell hjemme enn borte. Godsets målforskjell hjemme var hele 42 mål bedre enn den de hadde borte. Tromsø sin målforskjell hjemme var bare ett mål bedre enn den de hadde borte.


Vårtabellen 2021 (hvert lag sine 15 første kamper):K V U T M
B +/- Po.

1

Molde

15

10

3

2

39

-

17

22

33

2

Bodø/Glimt

15

8

4

3

30

-

15

15

28

3

Kristiansund

15

8

2

5

20

-

16

4

26

4

Rosenborg

15

7

4

4

28

-

20

8

25

5

Lillestrøm

15

7

4

4

21

-

18

3

25

6

Viking

15

7

3

5

30

-

31

−1

24

7

Vålerengen

15

5

7

3

26

-

21

5

22

8

Haugesund

15

6

4

5

24

-

21

3

22

9

Odd

15

6

4

5

24

-

26

−2

22

10

Sandefjord

15

6

2

7

21

-

25

−4

20

11

Strømsgodset

15

5

4

6

21

-

24

−3

19

12

Sarpsborg 08

15

3

5

7

12

-

22

−10

14

13

Tromsø

15

3

5

7

16

-

27

−11

14

14

Mjøndalen

15

2

6

7

18

-

20

−2

12

15

Stabæk

15

3

3

9

20

-

34

−14

12

16

Brann

15

2

4

9

16

-

29

−13

10

* Brann tok bare ti poeng på sine første 15 kamper. Det var dårligst av alle. Nærmest var Stabæk og Mjøndalen med tolv. Flest tok Molde med 33.

* Brann fikk bare to seire på sine første 15 kamper. Det var dårligst sammen med Mjøndalen. Flest tok Molde med ti.

* Brann fikk ni tap på de første 15 kampene. Det var mest sammen med Stabæk. Færrest tap fikk Molde med to.

* Brann scoret 16 mål i løpet av de 15 første kampene. Det var det samme som Tromsø, og bare Sarpsborg (12) hadde færre.

* Brann slapp inn 29 mål i løpet av de 15 første kampene. Bare Stabæk (34) og Viking (31) slapp inn flere. Færrest slapp Glimt inn med 15.

* Brann hadde 13 minusmål etter de 15 første kampene. Bare Stabæk (minus 14) var dårligere. Best var Molde med pluss 22.


Høsttabellen 2021 (hvert lag sine 15 siste kamper):K V U T M
B +/- Po.

1

Bodø/Glimt

15

10

5

0

29

-

10

19

35

2

Viking

15

10

3

2

30

-

16

14

33

3

Molde

15

8

3

4

31

-

23

8

27

4

Sarpsborg 08

15

8

1

6

27

-

22

5

25

5

Lillestrøm

15

7

3

5

28

-

22

6

24

6

Rosenborg

15

6

5

4

30

-

22

8

23

7

Vålerengen

15

6

5

4

20

-

16

4

23

8

Tromsø

15

5

6

4

17

-

17

0

21

9

Kristiansund

15

6

2

7

21

-

30

−9

20

10

Strømsgodset

15

4

5

6

22

-

19

3

17

11

Brann

15

3

7

5

22

-

26

−4

16

12

Sandefjord

15

4

4

7

17

-

27

−10

16

13

Haugesund

15

3

4

8

22

-

24

−2

13

14

Stabæk

15

3

4

8

15

-

28

−13

13

15

Odd

15

2

5

8

20

-

32

−12

11

16

Mjøndalen

15

2

4

9

15

-

32

−17

10

* Brann var 11. best på høsttabellen med 16 poeng. Dårligst var Mjøndalen med 10, mens Glimt var best med 35.

* Brann tok tre seire på de 15 siste kampene. Det var det samme som FKH og Stabæk, mens Odd og Mjøndalen (2 hver) var de eneste som tok færre. Flest tok Glimt og Viking (10 hver).

* Brann tapte 5 av de 15 siste kampene. Bare seks lag hadde færre tap på de 15 siste. Færrest hadde Glimt med null. Flest hadde Mjøndalen med ni.

* Brann scoret 22 mål i løpet av de 15 siste kampene. Bare seks lag scoret flere, mens to andre lag scoret like mange. Molde scoret flest med 31. Mjøndalen og Stabæk færrest med 15.

* Vi slapp inn 26 mål i løpet av de 15 siste kampene. Fem lag slapp inn flere. Flest slapp Odd og Mjøndalen inn med 32. Færrest slapp Glimt inn med 10.

* Vi hadde minus fire i målforskjell over de 15 siste kampene. Fem lag hadde dårligere og aller dårligst var Mjøndalen med minus 17. Best var Glimt med pluss 19.

Vår vs høst:

* Brann tok 38,5 % av poengene sine i «vårsesongen». Kun S08 tok en lavere andel i vår med 35,9%. Størst nedtur i høst fik Odd som tok 66,7% av poengene sine i første halvdel.

* Brann fikk 42,1 % av målene sine i sesongens første halvdel. S08 fikk størst opptur i høst, da de bare scoret 30,8 % av målene i «vårsesongen», mens Stabæk fikk størst nedtur da de scoret 57,1 % av målene sine i de femten første.

* Brann fikk 52,7 % av baklengsmålene sine i «vårsesongen». Størst forbedring fikk Viking som slapp inn 66 % av baklengsmålene sine i vårsesongen. Størst nedtur fikk Kristiansund som bare fikk 34,8 % av baklengsmålene sine i første halvdel av sesongen.

* Brann fikk ni mål bedre målforskjell i andre halvdel av sesongen enn i første. Størst fremgang fikk Sarpsborg og Viking som begge hadde 15 mål bedre målforskjell i høst enn i vår. Størst nedgang hadde Mjøndalen som hadde 15 mål dårligere målforskjell i høst enn i vår.


Branns resultater 2021 i seks kampers bolker:

Dato

Kamp

K

V

U

T

M


B

+/-

P

9/5-27/5

1-6

6

0

0

6

4

-

17

−13

0

30/5-5/7

7-12

6

1

2

3

7

-

8

−1

5

10/7-11/9

13-18

6

2

2

2

10

-

12

−2

8

19/9-28/10

19-24

6

1

4

1

9

-

9

0

7

31/10-12/12

25-30

6

1

3

2

8

-

9

−1

6


1.omgang-tabellen 2021:K V U T M
B +/- P

1

Molde

30

16

12

2

39

-

14

25

60

2

Rosenborg

30

14

10

6

28

-

16

12

52

3

Bodø/Glimt

30

11

16

3

24

-

7

17

49

4

Sandefjord

30

11

10

9

20

-

24

−4

43

5

Lillestrøm

30

9

12

9

18

-

17

1

39

6

Odd

30

8

14

8

24

-

27

−3

38

7

Vålerengen

30

6

19

5

14

-

13

1

37

8

Tromsø

30

8

13

9

18

-

20

−2

37

9

Sarpsborg 08

30

7

15

8

14

-

15

−1

36

10

Haugesund

30

6

16

8

19

-

19

0

34

11

Viking

30

7

13

10

18

-

22

−4

34

12

Stabæk

30

7

12

11

13

-

21

−8

33

13

Strømsgodset

30

8

8

14

17

-

24

−7

32

14

Kristiansund

30

5

17

8

13

-

20

−7

32

15

Brann

30

6

13

11

15

-

22

−7

31

16

Mjøndalen

30

6

10

14

10

-

23

−13

28

* Branns «resultater» i 1. omgang har tilsvart 31 poeng. Kun Mjøndalen (28 p) var dårligere før pause. Best før pause var Molde (60 p).

* Brann «vant» 6 førsteomganger. Det var det samme som tre andre. Verst var Stabæk (5), mens Molde «vant» flest førsteomganger (16).

* Brann «tapte» 11 førsteomganger. Det var det samme som Stabæk. Kun Godset og Mjøndalen (14 for begge) lå under flere ganger til pause. Molde (2) lå færrest ganger under til pause.

* Brann scoret 15 mål før pause. Fem lag scoret færre: Mjøndalen (10), Stabæk og Kristiansund (begge 13), Vålerengen og S08 (begge 14). Flest før pause scoret Molde (39).

* Brann slapp inn 22 mål før pause. Det var det samme som Viking. Fire lag slapp inn flere: Odd (27), Sandefjord og Godset (begge 24) og Mjøndalen (23). Glimt var best og slapp inn bare syv mål før pause.

* Brann hadde minus syv i målforskjell før pause. Godset og Kristiansund hadde like mange, men bare Mjøndalen (minus 13) og Stabæk (minus 8) hadde verre målforskjell. Molde var best med +25 i 1. omgang.


2. omgang-tabellen 2021:K V U T M
B +/- Po.

1

Viking

30

17

7

6

42

-

25

17

58

2

Bodø/Glimt

30

16

9

5

35

-

18

17

57

3

Vålerengen

30

12

11

7

32

-

24

8

47

4

Lillestrøm

30

11

14

5

31

-

23

8

47

5

Molde

30

14

5

11

31

-

26

5

47

6

Kristiansund

30

11

11

8

28

-

26

2

44

7

Strømsgodset

30

9

13

8

26

-

19

7

40

8

Sarpsborg 08

30

10

10

10

25

-

29

−4

40

9

Rosenborg

30

8

14

8

30

-

26

4

38

10

Haugesund

30

8

11

11

27

-

26

+1

35

11

Brann

30

8

9

13

23

-

33

−10

33

12

Mjøndalen

30

7

11

12

23

-

29

−6

32

13

Odd

30

7

11

12

20

-

31

−11

32

14

Sandefjord

30

8

7

15

18

-

28

−10

31

15

Tromsø

30

4

16

10

15

-

24

−9

28

16

Stabæk

30

7

7

16

22

-

41

−19

28

* Branns «resultater» i 2. omgang var 11. best og tilsvarte 33 poeng. Dårligst var Tromsø og Stabæk som ville tatt 28 poeng i 2. omgang. Best etter pause var Viking som ville tatt tilsvarende 58 poeng.

* Brann scoret mer enn motstanderen i 8 kamper etter pause. Det var det tre andre lag som også gjorde, mens fire lag scoret mer enn motstanderen etter pause færre ganger enn det. TIL var dårligst med bare fire «seire» på andreomgang-tabellen. Viking var best med 17 «seire» etter pause.

* Brann «tapte» 13 andreomganger. Bare Stabæk (16) og Sandefjord (15) var dårligere. Best var Glimt og LSK med fem «tap» i andre omgang.

* Brann scoret 23 mål etter pause. Mjøndalen scoret like mange og fire scoret færre. Dårligst var Tromsø (15). Viking scoret flest etter pause med 42.

* Brann slapp inn 33 mål etter pause. Kun Stabæk (41) slapp inn flere. Glimt var best til å holde nullen etter pause med sine 18.

* Brann hadde minus 10 i målforskjell i andreomgangene. Kun Stabæk (minus 19) og Odd (minus 11) var dårligere. Sandefjord var likt med oss. Viking og Glimt var best med pluss 17 etter pause.

1. omgang vs 2. omgang:

* Omregnet i poeng for hver omgang var poengfangsten i første 93,9 % av den i andre. Vikings var bare 58,6 % så god i første som i andre, mens Sandefjord var i den andre enden av skalaen og var 38,7 % bedre i andre omgang.

* Brann scoret 39,5 % av målene sine i første omgang. Viking viste størst forbedring etter pause, de scoret nemlig bare 30 % av målene sine før pause. Molde viste størst nedgang etter pause, de scoret nemlig 55,7 % av målene sine før pause.

* Brann slapp inn 40 % av baklengsmålene sine før pause. Glimt hadde størst defensiv nedtur etter pause, da de bare slapp inn 28 % av baklengsmålene sine før pause. Godset var de eneste som slapp inn færre mål etter pause enn før. 55,8 % av baklengsmålene deres kom før pause.

* Branns målforskjell i 2. omgang var tre mål dårligere enn den i 1. omgang. Molde fikk størst nedgang ved å ha 20 mål dårligere målforskjell etter pause enn før. Viking hadde størst fremgang etter pause, de hadde nemlig 21 mål bedre målforskjell i 2. omgang enn 1. omgang.

I følge NTB hadde Brann tredje flest avslutninger (341). Aller flest hadde Glimt med 368. Også Viking var foran med 348. Færrest hadde S08 med 241.

I følge NTB hadde Brann femte flest avslutninger på mål (159). Molde hadde flest med 174, S08 hadde færrest med 104.

Brann fikk færrest gule kort av alle med 31. Nærmest kom VIF med 35. Flest fikk S08 med 55.

Brann fikk ett rødt kort. Fem klubber fikk to, fire klubber fikk null.

Brann fikk fire straffespark. Fire lag fikk flere. Viking fikk flest med syv. RBK, S08 og TIL fikk færrest med 1 hver.

Brann scoret på ett straffespark. Viking scoret flest på straffe (7). Sandefjord og TIL scoret færrest på straffe (0).

Brann scoret på 25 % av straffene (1 av 4). Sandefjord og TIL scoret på 0 % av straffene, men hadde bare hhv to og ett straffe. Fem lag scoret på 100 % av straffene. Viking hadde flest straffer av disse (7). Brann og Mjøndalen bommet på flest (3 hver), men Mjøndalen fikk 5 straffer og scoret dermed på to.

-

Eliteserien 2020 vs 2021:

Brann gikk fire plasser ned fra i fjor. Stabæk gikk lengst ned med syv plasser ned fra i fjor. Størst byks fremover tok Godset og S08 med fire plasser frem fra i fjor.

Brann tok 38,5 % flere poeng i fjor. Kun Stabæk fikk en større nedgang. De tok 56 % flere poeng i fjor. Motsatt vei gikk Viking som i fjor bare tok 77,2 % av årets poengsum.

Brann scoret 5,3 % flere mål i fjor. Glimt fikk 74,6 % flere mål i fjor enn i år. Størst forbedring hadde Mjøndalen som bare scoret 78,8 % så mange mål i fjor som i år.

Brann slapp i fjor inn 89,1 % så mange mål som i år. Størst forverring hadde Stabæk som i fjor bare slapp inn 72,6 % så mange mål som i år. Størst forbedring hadde Godset som i fjor slapp inn 32,6 % mer mål enn i år.

Branns målforskjell ble åtte mål dårligere i år enn i fjor. Størst nedgang hadde Glimt som fikk en målforskjell som var 37 dårligere i år. Størst fremgang fikk Godset som i år fikk en målforskjell som var 16 mål bedre enn fjorårets.


Sammenligning Branns innsats i 2019, 2020 og 2021:


2019

2020

2021

Poeng

40

36

26

Scoringer

32

40

38

Baklengs

37

49

55

Målforskjell

−5

−9

−17

Sjanser for (VG)

155

146

159

Sjanser mot (VG)

137

144

162

Sjanser for minus mot

+18

+2

−3

Avslutninger for (VG)

270

315

341

Avslutninger mot (VG)

200

279

285

Avslutning. for minus mot

+70

+36

+56

Avsl. på mål for (VG)

134

142

159

Avsl. på mål mot (VG)

96

140

146

Avsl. på mål for minus mot

+38

+2

+13

Avsl. i feltet for (mine tall)

231

233

239

Avsl. i feltet mot (mine tall)

165

202

203

Avsl. i feltet for minus mot

+66

+31

+36

Ballinnehav % (VG)

54,2

50,5

50,5


Brann hjemme:


2019

2020

2021

Poeng

21

17

17

Scoringer

14

21

20

Baklengs

16

20

24

Målforskjell

−2

+1

−4

Sjanser for (VG)

85

89

89

Sjanser mot (VG)

61

51

73

Sjanser for minus mot

+24

+38

+16

Avslutninger for (VG)

153

186

180

Avslutninger mot (VG)

80

113

124

Avslutning. for minus mot

+73

+73

+56

Avsl. på mål for (VG)

76

79

83

Avsl. på mål mot (VG)

31

56

66

Avsl. på mål for minus mot

+45

+23

+17

Avsl. i feltet for (mine tall)

137

139

126

Avsl. i feltet mot (mine tall)

71

76

95

Avsl. i feltet for minus mot

+66

+63

+31

Ballinnehav % (VG)

58,0

52,9

51,7


Brann borte:


2019

2020

2021

Poeng

19

19

9

Scoringer

18

19

18

Baklengs

21

29

31

Målforskjell

−3

−10

−13

Sjanser for (VG)

70

57

70

Sjanser mot (VG)

76

93

89

Sjanser for minus mot

−6

−36

−19

Avslutninger for (VG)

117

129

161

Avslutninger mot (VG)

120

166

161

Avslutning. for minus mot

−3

−37

0

Avsl. på mål for (VG)

58

63

76

Avsl. på mål mot (VG)

65

84

80

Avsl. på mål for minus mot

−7

−21

−4

Avsl. i feltet for (mine tall)

94

94

113

Avsl. i feltet mot (mine tall)

94

126

108

Avsl. i feltet for minus mot

0

−32

+5

Ballinnehav % (VG)

50,5

48,1

49,2


Sammenligning Branns vårsesong (15 første) og høstsesong (15 siste):


Vår 2021

Høst 2021

Poeng

10

16

Scoringer

16

22

Baklengs

29

26

Målforskjell

−13

−4

Sjanser for (VG)

69

90

Sjanser mot (VG)

87

75

Sjanser for minus mot

−18

+15

Avslutninger for (VG)

142

199

Avslutninger mot (VG)

134

151

Avslutning. for minus mot

+8

+48

Avsl. på mål for (VG)

69

90

Avsl. på mål mot (VG)

75

71

Avsl. på mål for minus mot

−6

+19

Avsl. i feltet for (mine tall)

93

146

Avsl. i feltet mot (mine tall)

106

97

Avsl. i feltet for minus mot

−13

+49

Ballinnehav % (VG)

50,3

50,6


Sammenligning 2020 vs 2021:


2020

2021

1. omg.:

5-18-7, 16-23 målf., 33 p.

6-13-11, 15-22 målf., 31 p

2. omg.:

7-12-11, 24-26 målf., 33 p.

8-9-13, 23-22 målf., 33 p

1. omg. hjemme:

3-12-0, 11-7 målf., 21 p.

2-9-4, 7-9 målf., 15 p.

2. omg. hjemme:

2-7-6, 10-13 målf., 13 p.

5-4-6, 13-15 målf., 19 p.

1. omg. borte:

2-6-7, 5-16 målf., 12 p.

4-4-7, 8-13 målf., 16 p.

2. omg. borte:

5-5-5, 14-13 målf., 20 p.

3-5-7, 10-18 målf., 14 p.

Mål i begge omg.:

0 ganger

7 ganger

Mål i begge omg. hjem:

0 ganger

3 ganger

Mål i begge omg. bort:

0 ganger

4 ganger

Uten scoring:

5 ganger

8 ganger

Uten scoring hjemme:

1 gang

3 ganger

Uten scoring borte:

4 ganger

5 ganger

Holdt nullen:

3 ganger

2 ganger

Holdt nullen hjemme:

1 ganger

1 gang

Holdt nullen borte:

2 ganger

1 gang

Brann scoret først:

14 ganger

11 ganger

Brann scoret først H:

8 ganger

5 ganger

Brann scoret først B:

6 ganger

6 ganger

Motst. scoret først:

16 ganger

18 ganger

Motst. scoret først H:

7 ganger

10 ganger

Motst. scoret først B:

9 ganger

8 ganger

Branns første mål kom:

gj. i det 36. min.

gj. i det 24.min.

Brann første mål hjem kom:

gj. i det 33. min.

gj. i det 34. min.

Branns første mål bort kom:

gj. i det 42. min.

gj. i det 15. min.

Første baklengs kom:

gj. i det 34. min.

gj. i det 37. min.

Første baklengs hjem kom:

gj. i det 48. min.

gj. i det 45. min.

Første baklengs borte kom:

gj. i det 23. min.

gj. i det 28. min.

Brann ledet i:

gj. 17,1 min./kamp

gj. 16,4 min./kamp

Brann ledet hjemme i:

gj. 19,6 min./kamp

gj. 14,9 min./kamp

Brann ledet borte i:

gj. 14,5 min./kamp

gj. 17,9 min./kamp

Stillingen uavgjort i:

gj. 48,9 min./kamp

gj. 44,6 min./kamp

Stillingen uavgjort hjemme i:

gj. 58,2 min./kamp

gj. 52,8 min./kamp

Stillingen uavgjort borte i:

gj. 39,6 min./kamp

gj. 36,4 min./kamp

Brann lå under i:

gj. 24 min./kamp

gj. 29 min./kamp

Brann lå under hjemme i:

gj. 12,2 min./kamp

gj. 22,3 min./kamp

Brann lå under borte i:

gj. 35,9 min./kamp

gj. 35,7 min./kamp

Når Brann scoret først:

2,14 p pr kamp (9-3-2)

1,73 p pr kamp (5-4-2)

Når Brann scoret først H:

1,75 p pr kamp (4-2-2)

2,60 p pr kamp (4-1-0)

Når Brann scoret først B:

2,67 p pr kamp (5-1-0)

1,00 p pr kamp (1-3-2)

Når motst. scoret først:

0,38 p pr kamp (0-6-10)

0,33 p pr kamp (0-6-12)

Når motst. scoret først H:

0,43 p pr kamp (0-3-4)

0,40 p pr kamp (0-4-6)

Når motst. scoret først B:

0,33 p pr kamp (0-3-6)

0,25 p pr kamp (0-2-6)

Når Brann ledet til pause:

3,00 p pr kamp (5-0-0)

1,33 p pr kamp (2-2-2)

Når Brann ledet til pause H:

3,00 p pr kamp (3-0-0)

2,00 p pr kamp (1-1-0)

Når Brann ledet til pause B:

3,00 p pr kamp (2-0-0)

1,00 p pr kamp (1-1-2)

Når motst. ledet til pause:

0,29 p pr kamp (0-2-5)

0,64 p pr kamp (1-4-6)

Når motst. ledet til pause H:

(0-0-0)

1,00 p pr kamp (1-1-2)

Når motst. ledet til pause B:

0,29 p pr kamp (0-2-5)

0,43 p pr kamp (0-3-4)

Hvis uavgjort til pause:

1,06 p pr kamp (4-7-7)

0,85 pr kamp (2-5-6)

Hvis uavgjort til pause H:

0,67 p pr kamp (1-5-6)

1,00 pr kamp (2-3-4)

Hvis uavgjort til pause B:

1,83 p pr kamp (3-2-1)

0,50 pr kamp (0-2-2)

-

Spillerstatistikken, serien 2021:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G

S08


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde


Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90


1118

14

12

6

2


Bamba

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90


889

12

10


1


Barmen

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*
988

15

11


1


Blomberg

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*
437

12

4
Delaveris

Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90

57

74

90

90

1

76


1049

15

14

4Finne

Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*
823

11

9


2


Forren

Gerson
9*
9

1

1
Gerson

Grill


90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13
Grill

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64
270

8

3
Grøgaard

Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

72

79

90

90


1663

22

19

8

1


Heggebø

Hove

9081*


36*

90

90

90477

6

4
Hove

Johansen
90

90

90

90

90
450

5

5
Johansen

Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90


90

54
90


894

11

11

1

4

2

Knudsen

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90

90

90

31*

90

90

90


1769

24

19


1


Kolskogen

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45

89

44


2159

26

26

1

2


Kristiansen

Larsen


90

90

90

90

90

90
59

599

7

7

1Larsen

Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

901350

15

15


1


Myhre

Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


90

90


1350

15

15


5


Nilsen

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

901080

12

12
Opdal

Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45


938

14

12

1Pedersen

Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83

90

90

90

90

90

90


1938

27

21

2

3


Rasmussen

Sakor


25*


64


14*


103

3

1
Sakor

Sané2*

62

20*


61

145

4

2
Sané

Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*


33*

16*


11*


34*


828

20

7

1

1


Simba

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*18*

11*
1232

20

12

1

2


Skaanes

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2305

27

26

1

2


Strand

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83

90

90

90

90

90

90


2237

27

27

6Taylor

Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*


240

7

2

1Tveita

Wassberg13*

60

1*


90

5*

4526*

89

56


385

9

5

1Wassberg

Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*

1*

46*

90

79

90

90


802

20

5

1Wolfe


Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G

S08


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

Spillerstatistikken, NM 2021:


Bja

Fan

Har


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule

Andersen


9090

1

1Bamba

45
45

1

1

1


Barmen

90

90180

2

2Blomberg

90

39*

90


219

3

2Delaveris

63

81144

2

2

1


Finne45


45

1

1Grill90


90

1

1Heggebø


9*

45*


54

2


2


Knudsen5*


5

1
Kolskogen

63


85


148

2

2Kristiansen

45


45*


90

2

1Larsen


51

45


96

2

2


1

Myhre


9090

1

1Nilsen66


66

1

1Opdal

90
90

1

1Pedersen

45

90

45


180

3

3

3


Rasmussen

90

90

90


270

3

3

1


Sakor24*


24

1


1


Sané

27*

90117

2

1

1


Simba

27*

31*

90


148

3

1

1


Skaanes

90


45*


135

2

1Taylor

90

90180

2

2

2


Tveita

45*
45

1
Wassberg

45*

59

90


194

3

2Wolfe

45*

90

90


225

3

2
.Årets sesong i et historisk perspektiv:

Brann har spilt 61 sesonger på øverste nivå f.o.m. 1948/49. Her er årlig gjennomsnitt for scoringer, baklengs og poeng hhv totalt, hjemme (H) og borte (B)

Statistikken kan scrolles til siden

Ses.

|

Nr.

|

Lag

|

Mål

Bakl

Poe

|

Mål H

Bakl H

Poe H

|

Mål B

Bakl B

Poe B

48-49

|

8 i gr.

|

2x8

|

1,79

3,07

0,36

|

1,71

2,43

0,57

|

1,86

3,71

0,14

49-50

|

Nivå 2

|


|
|
|
50-51

|

5 i gr.

|

2x8

|

1,71

2,14

1,29

|

2,43

2,14

1,57

|

1,00

2,14

1,00

51-52

|

1 i gr.

|

2x8

|

1,93

1,50

1,79

|

1,86

1,43

1,71

|

2,00

1,57

1,86

52-53

|

7 i gr.

|

2x8

|

0,64

2,57

0,64

|

0,57

3,14

0,43

|

0,71

2,00

0,86

53-54

|

Nivå 2

|


|
|
|
54-55

|

5 i gr.

|

2x8

|

1,64

1,71

1,36

|

1,71

1,29

1,86

|

1,57

2,14

0,86

55-56

|

7 i gr.

|

2x8

|

1,93

1,93

1,07

|

2,57

1,71

1,86

|

1,29

2,14

0,29

56-57

|

Nivå 2

|


|
|
|
57-58

|

4 i gr.

|

2x8

|

1,86

2,00

1,79

|

2,43

1,29

2,29

|

1,29

2,71

1,29

58-59

|

5 i gr.

|

2x8

|

1,50

1,93

1,21

|

1,86

1,43

1,43

|

1,14

2,43

1,00

59-60

|

7 i gr.

|

2x8

|

1,36

2,07

1,07

|

1,14

1,43

1,00

|

1,57

2,71

1,14

60-61

|

Nivå 2

|


|
|
|
61-62

|

1

|

16

|

3,13

1,47

2,23

|

3,27

1,07

2,53

|

3,00

1,87

1,93

1963

|

1

|

10

|

2,56

1,50

1,89

|

3,22

1,44

2,44

|

1,89

1,56

1,33

1964

|

9

|

10

|

0,94

1,78

0,83

|

1,78

1,89

1,33

|

0,11

1,67

0,33

1965

|

Nivå 2

|


|
|
|
1966

|

Nivå 2

|


|
|
|
1967

|

Nivå 2

|


|
|
|
1968

|

5

|

10

|

1,72

1,78

1,50

|

1,56

1,56

1,56

|

1,89

2,00

1,44

1969

|

6

|

10

|

1,11

1,44

1,33

|

1,56

1,00

2,00

|

0,67

1,89

0,67

1970

|

4

|

10

|

1,00

0,61

1,78

|

1,00

0,67

2,00

|

1,00

0,56

1,56

1971

|

9

|

10

|

0,78

1,72

0,78

|

0,89

1,33

1,00

|

0,67

2,11

0,56

1972

|

8

|

12

|

1,00

1,05

1,23

|

1,09

0,55

1,45

|

0,91

1,55

1,00

1973

|

5

|

12

|

1,41

1,23

1,45

|

1,64

0,64

1,82

|

1,18

1,82

1,09

1974

|

4

|

12

|

1,64

0,91

1,64

|

1,45

1,00

1,55

|

1,82

0,82

1,73

1975

|

2

|

12

|

1,64

1,23

1,68

|

1,27

1,00

1,45

|

2,00

1,45

1,91

1976

|

3

|

12

|

1,73

1,32

1,77

|

1,73

1,00

2,09

|

1,73

1,64

1,45

1977

|

6

|

12

|

1,82

1,59

1,36

|

2,09

1,09

1,73

|

1,55

2,09

1,00

1978

|

5

|

12

|

2,36

1,91

1,64

|

3,00

1,00

2,27

|

1,73

2,82

1,00

1979

|

12

|

12

|

0,82

1,82

0,59

|

1,00

1,45

1,09

|

0,64

2,18

0,09

1980

|

Nivå 2

|


|
|
|
1981

|

10

|

12

|

1,18

1,82

1,00

|

1,64

1,18

1,36

|

0,73

2,45

0,64

1982

|

Nivå 2

|


|
|
|
1983

|

10

|

12

|

1,41

1,45

1,23

|

1,73

0,73

1,73

|

1,09

2,18

0,73

1984

|

Nivå 2

|


|
|
|
1985

|

11

|

12

|

1,18

1,55

1,23

|

1,36

1,09

1,45

|

1,00

2,00

1,00

1986

|

Nivå 2

|


|
|
|
1987

|

8

|

12

|

1,14

1,27

1,23

|

1,36

0,91

1,64

|

0,91

1,64

0,82

1988

|

9

|

12

|

0,73

1,36

1,14

|

0,82

1,18

1,55

|

0,64

1,55

0,73

1989

|

7

|

12

|

1,27

1,41

1,36

|

1,45

0,73

2,00

|

1,09

2,09

0,73

1990

|

4

|

12

|

1,55

1,14

1,77

|

1,91

0,91

1,91

|

1,18

1,36

1,64

1991

|

10

|

12

|

1,00

1,14

1,18

|

0,91

1,09

0,91

|

1,09

1,18

1,45

1992

|

7

|

12

|

1,18

1,36

1,09

|

1,36

0,91

1,55

|

1,00

1,82

0,64

1993

|

7

|

12

|

1,41

1,73

1,18

|

1,36

1,91

1,36

|

1,45

1,55

1,00

1994

|

6

|

12

|

1,73

2,09

1,41

|

2,18

1,27

1,91

|

1,27

2,91

0,91

1995

|

10

|

14

|

1,54

1,92

1,23

|

1,92

1,77

1,85

|

1,15

2,08

0,62

1996

|

4

|

14

|

2,46

1,92

1,62

|

2,92

1,31

1,85

|

2,00

2,54

1,38

1997

|

2

|

14

|

2,27

1,42

1,92

|

2,54

1,85

1,92

|

2,00

1,00

1,92

1998

|

6

|

14

|

1,69

1,50

1,35

|

1,77

1,08

1,62

|

1,62

1,92

1,08

1999

|

3

|

14

|

1,73

1,54

1,88

|

1,69

1,46

1,69

|

1,77

1,62

2,08

2000

|

2

|

14

|

2,04

1,54

1,81

|

1,69

0,85

1,92

|

2,38

2,23

1,69

2001

|

7

|

14

|

2,42

1,85

1,58

|

2,54

1,62

1,85

|

2,31

2,08

1,31

2002

|

12

|

14

|

1,35

2,00

1,04

|

1,69

2,15

0,77

|

1,00

1,85

1,31

2003

|

6

|

14

|

1,73

1,81

1,42

|

2,31

1,77

1,69

|

1,15

1,85

1,15

2004

|

3

|

14

|

1,77

1,54

1,54

|

2,15

1,38

2,00

|

1,38

1,69

1,08

2005

|

6

|

14

|

1,65

1,23

1,42

|

2,23

0,85

2,08

|

1,08

1,62

0,77

2006

|

2

|

14

|

1,50

1,38

1,77

|

2,00

1,15

2,23

|

1,00

1,62

1,31

2007

|

1

|

14

|

2,27

1,50

2,08

|

2,85

1,08

2,69

|

1,69

1,92

1,46

2008

|

8

|

14

|

1,38

1,38

1,27

|

1,92

1,23

1,69

|

0,85

1,54

0,85

2009

|

5

|

16

|

1,70

1,63

1,47

|

2,00

1,40

1,87

|

1,40

1,87

1,07

2010

|

13

|

16

|

1,60

1,67

1,13

|

1,93

1,53

1,47

|

1,27

1,80

0,80

2011

|

4

|

16

|

1,70

1,63

1,60

|

1,40

1,00

2,00

|

2,00

2,27

1,20

2012

|

6

|

16

|

1,90

1,67

1,40

|

2,40

1,33

2,07

|

1,40

2,00

0,73

2013

|

8

|

16

|

1,53

1,53

1,30

|

1,93

0,73

2,20

|

1,13

2,33

0,40

2014

|

14

|

16

|

1,37

1,80

0,97

|

1,07

1,40

0,87

|

1,67

2,20

1,07

2015

|

Nivå 2

|

16

|
|
|
2016

|

2

|

16

|

1,40

0,90

1,80

|

1,60

0,40

2,40

|

1,20

1,40

1,20

2017

|

5

|

16

|

1,70

1,20

1,57

|

2,00

1,00

1,87

|

1,40

1,40

1,27

2018

|

3

|

16

|

1,50

1,03

1,93

|

1,60

0,73

2,07

|

1,40

1,33

1,80

2019

|

9

|

16

|

1,07

1,23

1,33

|

0,93

1,07

1,40

|

1,20

1,40

1,27

2020

|

10

|

16

|

1,33

1,63

1,20

|

1,40

1,33

1,13

|

1,27

1,93

1,27

2021

|

14

|

16

|

1,27

1,83

0,87

|

1,33

1,60

1,13

|

1,20

2,07

0,60

Ses.

|

Nr.

|


|

Mål

Bakl

Poe

|

Mål H

Bakl H

Poe H

|

Mål B

Bakl B

Poe B

Totalt:

- Plassering: Sammen med i 2014 var dette vår dårlige plassering på toppnivå i de sesongene der hele den øverste divisjonen har vært samlet i én avdeling. Imidlertid har vi vært på nivå 2 i hele tolv sesonger tidligere.

- Poeng: Omregnet til tre poeng for seier i alle sesonger fikk vi vårt 6. dårligste poengsnitt på øverste nivå med 0,87 pr kamp. Kun 48/49 (0,36), 1979 (0,59), 52/53 (0,64), 1971 (0,78) og 1964 (0,83) har vært verre Altså vårt dårligste poengsnitt på 42 år.

- Scoringer: Vi fikk vårt 15. dårligste scoringssnitt på øverste nivå med 1,27 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2019 med 1,07.

- Baklengs: Vi fikk vårt 14. dårligste baklengssnitt på øverste nivå med 1,83 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2002 med 2,00.

Hjemme:

- Poeng: Sammen med fjoråret fikk vi vårt 9. dårligste poengsnitt hjemme på øverste nivå med 1,13 pr kamp.

- Scoringer: Vi fikk vårt 12. dårligste scoringssnitt hjemme på øverste nivå med 1,33 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2019 med 0,93.

- Baklengs: Vi fikk vårt 12. dårligste baklengssnitt hjemme på øverste nivå med 1,60 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2003 med 1,77.

Borte:

- Poeng: Vi fikk vårt 7. dårligste poengsnitt på øverste nivå med 0,60 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2013 med 0,40.

- Scoringer: Sammen med 2016 og 2019 fikk vi vårt 27. dårligste scoringssnitt borte på øverste nivå med 1,20 pr kamp. 2019 var sist det var så dårlig.

- Baklengs: Vi fikk vårt 23. dårligste baklengssnitt borte på øverste nivå med 2,07 pr kamp. Forrige gang det var verre var i 2014 med 2,20 pr kamp.

-

Maratontabellens topp seks 1948/49 - 2021:

(1948/49 var første sesong med nasjonal serie, men delt inn i to avdelinger)

Vi ble passert av Lillestrøm og ligger ett poeng bak før neste sesong hvor LSK naturlig nok vil dra en del i fra.K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


1372

738

334

300

2787

-

1605

1182

2548

2

Viking


1525

647

407

471

2430

-

2042

388

2348

3

Lillestrøm


1293

549

337

407

2129

-

1717

412

1983

4

Brann


1407

551

329

527

2231

-

2192

39

1982

5

Vålerengen


1344

522

336

486

2107

-

1972

135

1899

6

Molde


1116

507

252

357

1904

-

1575

329

1773


Maratontabellens topp seks hjemme 1948/49 - 2021:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


686

446

137

103

1617

-

705

912

1475

2

Viking


763

400

203

160

1415

-

844

571

1403

3

Brann


703

346

164

193

1263

-

874

389

1202

4

Lillestrøm


647

341

159

147

1224

-

696

528

1181

5

Vålerengen


672

312

178

182

1221

-

866

355

1111

6

Molde


558

300

119

139

1096

-

687

409

1019


Maratontabellens topp seks borte 1948/49 - 2021:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


686

292

197

197

1170

-

900

270

1073

2

Viking


762

247

204

311

1015

-

1198

−183

945

3

Lillestrøm


646

208

178

260

905

-

1021

−116

801

4

Vålerengen


672

210

158

304

886

-

1106

−220

785

5

Brann


704

205

165

334

968

-

1318

−350

780

6

Molde


558

207

133

218

808

-

888

−80

754


Maratontabellens topp seks 1961/62 - 2021:

(1961/62 var første sesong der hele den øverste divisjonen var samlet i én avdeling og alle møtte alle)K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


1358

732

330

296

2759

-

1577

1182

2526

2

Viking


1342

570

353

419

2120

-

1792

328

2063

3

Brann


1280

509

307

464

2029

-

1924

105

1834

4

Lillestrøm


1164

488

316

360

1857

-

1476

381

1779

5

Molde


1102

506

247

349

1886

-

1537

349

1765

6

Vålerengen


1214

467

305

442

1876

-

1762

114

1703


Maratontabellens topp seks hjemme 1961/62 - 2021:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


679

443

135

101

1601

-

689

912

1464

2

Viking


671

359

172

140

1243

-

725

518

1249

3

Brann


640

320

153

167

1149

-

760

389

1113

4

Lillestrøm


582

299

148

135

1065

-

613

452

1044

5

Molde


551

299

116

136

1087

-

672

415

1013

6

Vålerengen


607

278

166

163

1073

-

768

305

997


Maratontabellens topp seks borte 1961/62 - 2021:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


679

289

195

195

1158

-

888

270

1062

2

Viking


671

211

181

279

877

-

1067

−190

814

3

Molde


551

207

131

213

799

-

865

−66

752

4

Lillestrøm


582

189

168

225

792

-

863

−71

734

5

Brann


640

189

154

297

880

-

1164

−284

721

6

Vålerengen


607

189

139

279

803

-

994

−191

703


Maratontabellens topp syv for 2000-tallet:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


624

356

153

115

1260

-

685

575

1221

2

Molde


598

295

128

175

1082

-

793

289

1013

3

Viking


594

238

165

191

902

-

814

88

879

4

Odd


598

245

142

211

902

-

865

37

876

5

Brann


594

241

136

217

961

-

903

58

859

6

Vålerengen


598

233

159

206

901

-

806

95

858

7

Lillestrøm


594

215

176

203

896

-

831

65

820

Hjemme 2000-tallet: Brann er nr. 4 med 527 poeng på 297 kamper. RBK (680 p), MFK (589 p) og Odd (540 p) er foran. Viking (525 p) er på plassen bak.

Borte 2000-tallet: Brann er nr. 6 med 332 poeng på 297 kamper. RBK (541 p), MFK (424 p), Viking (354 p), VIF (344 p) og Odd (335 p) er de som er foran oss.

Maratontabellens topp ni siste ti sesonger:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Rosenborg


300

172

76

52

574

-

308

266

592

2

Molde


300

174

55

71

602

-

344

258

577

3

Odd


300

128

70

102

447

-

416

31

453

4

Strømsgodset


300

125

77

98

503

-

431

72

452

5

Vålerengen


300

113

82

105

455

-

431

24

421

6

Haugesund


300

112

76

112

419

-

428

−9

412

7

Viking


270

111

66

93

412

-

386

26

399

8

Brann


270

102

65

103

392

-

385

7

371

9

Lillestrøm


270

89

81

100

377

-

393

−16

347

Hjemme ti siste sesonger: Brann er nr. 8 med 227 poeng på 135 kamper. Molde (338 p) topper foran RBK (337 p).

Borte ti siste sesonger: Brann er nr. 8 med 144 poeng på 135 kamper. RBK (255 p) topper foran MFK (239 p).

Maratontabellens topp åtte siste fem sesonger:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Molde


150

93

24

33

332

-

178

154

303

2

Rosenborg


150

79

40

31

269

-

162

107

277

3

Bodø/Glimt


120

65

35

20

258

-

136

122

230

4

Kristiansund


150

60

41

49

229

-

219

10

221

5

Vålerengen


150

56

47

47

223

-

204

19

215

6

Odd


150

59

33

58

207

-

226

−19

210

7

Brann


150

54

45

51

206

-

208

−2

207

8

Haugesund


150

56

38

56

209

-

205

4

206

Hjemme siste fem sesonger: Brann er nr. 10 med 114 poeng på 75 kamper. MFK (176 p) topper foran RBK (160 p).

Borte siste fem sesonger: Brann er nr. 4 med 93 poeng på 75 kamper. MFK (127 p) topper foran RBK (117 p) og Glimt (99 p).

Maratontabellens topp ti siste tre sesonger:K

S

U

T

Mål


Bakl.

+/-

Po.

1

Bodø/Glimt


90

59

21

10

226

-

101

125

198

2

Molde


90

59

13

18

219

-

107

112

190

3

Rosenborg


90

42

26

22

161

-

118

43

152

4

Viking


90

42

22

26

169

-

141

28

148

5

Kristiansund


90

37

24

29

139

-

132

7

135

6

Vålerengen


90

34

32

24

136

-

114

22

134

7

Odd


90

36

20

34

141

-

149

−8

128

8

Haugesund


90

29

27

34

129

-

133

−4

114

9

Stabæk


90

25

29

36

114

-

143

−29

104

10

Brann


90

24

30

36

110

-

141

−31

102

Hjemme siste tre sesonger: Brann er nr. 12 med 55 poeng på 45 kamper. Glimt og MFK topper med 113 p.

Borte siste tre sesonger: Brann er nr. 7 med 47 poeng på 45 kamper. Glimt (85 p) topper foran MFK (77 p).

Linker til kilder:

nifs.no

VG Live

soccerstats.com