Hjertesukk fra barnehagen

– Noen må gi oss bedre bemanning snart. Jeg blir gal. Jeg ser så mange kompetente ansatte med så mye kjærlighet og tålmodighet, men som hele tiden føler de må avslutte trøsten tidlig for å rekke et bleieskift før noens pause.

Eller viktige møter som absolutt bør bli holdt, men som gjør at vi er underbemannet mens det pågår, og gir ansatte dårlig samvittighet og en følelse av å ikke strekke til. I dag var vi godt bemannet, etter nåværende norm, og ute i barnehagen lagde vi magiske stunder med spontane musikksamlinger og andre ting.

Likevel må man be to ansatte med hvert sitt gråtende barn i fanget, om at en av dem går inn fordi vi er for få der.

Altså, hva forventer folk?! Er det rart ingen vil utdanne seg til å bli barnehagelærer lenger? Det er ikke mye fristende å måtte gjøre sitt absolutt aller ytterste med den største kjærlighet, og likevel føle at man ikke gjør nok for de man er på jobb for. Glad for at vi fjernet skammekrok i barnehagen, men det er på tide at vi innfører det blant stortingspolitikere!

Frustrert barnehageansatt


Nå er det mer enn nok!

– Hvem av dere har samvittighet til å la dette fortsette å gå utover våre barn og barnebarn lenger? Når skal våre barn og barnebarn få leve livene sine på en normal måte, etter pandemi, nedstenging av skoler og aktiviteter i flere år? Hjemmeskole, ikke få være med venner osv. Samfunnet åpner opp, YIIIPYYY ... Sommerferie, den mest normale på flere år.

Skoleferie slutt. De fleste barn og ungdommer gleder seg til å møte venner, og å få nye. Begynne læring på en normal måte, igjen. Hva skjer en uke etter skolestart i 2022? Jo, det vet vi alle, STREIK! Flinke ungdommer samles på noen skoler for å prøve å jobbe sammen for fremtiden sin, uten lærere, og noen jobber hjemme så godt de kan. Streiken trappes opp uke etter uke. La våre barn og barnebarn få tilbake sin normale hverdag. La dem få sin læring, sine gleder, sammen med «gamle» og nye venner på skolen. De har hatt mer enn nok med pandemi, og nå streik.

Sett dere ned og kom frem til ENIGHET!

Hilsen en heldig bestemor med syv herlige barnebarn

Dropp ferien

– Hvis nå lærerstreiken skulle bli avsluttet snart får vi endelig håpe at de kutter ut høstferien i år.

Hilsen leser

Forslag for Torget

– Bruk tunge, faste installasjoner som er laget i stein for kummer og sitteplasser etc. og en type store glassparaplyer for mindre utsalg av frukt og annet, slik at folk etter stengetid kan sitte under og slappe av eller spise nattmat på vei hjem fra byen ...Terje

Ungdoms-kortet

– Vi bor i et fylke med store avstander og mange små bygder, derfor er det fint at Skyss sin ungdomsbillett til 380 kroner gjelder i hele fylket. Men man er jo ungdom også etter man er fylt 21. Ungdomskortet burde hatt aldersgrense 16–26 år.

Jente 21


Svar: Hei. Takk for fin omtale av ungdomsbilletten. Hvorvidt den bør gjelde utover dagens aldersgrenser, blir et spørsmål om politiske prioriteringer. Er man over aldersgrensen, men student, kan man imidlertid kjøpe periodekort til studentpris frem til man fyller 30. Da får man en periodebillett i én sone for 455 kroner for 30 dager. Det er et ganske godt tilbud, det også.

Vennlig hilsen

Øyvind Strømmen

pressekontakt,

Skyss

Mat-byen

– Det er masse god mat her i Bergen, for eksempel på Rebell, Supperia og ikke minst den store buffeen på Sabrura hvor du kan spise så mye du vil for 199!

Det kan man ta seg råd til som student!

Fire i byen

Mistet

– Jeg mistet en gullring på Ole Bulls Plass fredag den 17. september. Hvis noen har den, er det flott om de kan ringe 930 45 126.EliPå snartur i Bergen

– Vi er på ferie i Vik i Sogn, men tok en dagstur med båt til Bergen. Vi har fire timer i Bergen, da skal vi rusle rundt på Bryggen og Torget. Og så skal vi finne et sted og drikke kaffe. Bergen er vakker, men med litt flere turister enn vi forventet.

Hilsen Flo (35), Anika (34) og Marvin (31)

Åsane Arena

– Lørdag 17. september klokken 1734 gikk jeg forbi Åsane Arena. Der forgikk det en fotballkamp, men til min store forundring sto alle lyskasterne på. Det var dagslys ute på den tiden av døgnet. Reagerer litt på det når strømmen er så dyr og en representant for Åsane Arena var på sportsnyhetene tidligere i uken og klagde sin nød. Håper ledelsen i Åsane Arena tenker seg om når de har lyskasteren på når det er dagslys ute.

Hilsen undrende turgåer


Svar: Hei. Når vi har TV-sendt kamp er det krav til bruk av lys for å gi best mulig bilder på sendingen, dette uavhengig av lysforhold.

Svein Føllesdal, driftsleder

Bekymringer for Bryggen

– Tør jeg be herrene Roger Valhammer, byrådsleder i Bergen og Thor Haakon Bakke ta for seg motforestillingene og bekymringene for å legge traseen over Torget og Bryggen punkt for punkt – og si at «det spiller ingen rolle – vi har bestemt oss»?

Kan de for en gangs skyld se de utfordringene et tog gjennom festløypen i Bergen vil bety – alt fra byggeprosess til nervøse bybaneførere. Punktene er der, BA har dem – så kom igjen: tilbakevis dem!

Vis at dere har oversikten og kontrollen på dette – og ta en tur på Mindemyren og se kaoset gjennom flere år og sett dere langs traseen gjennom Nesttun sentrum og nyt en kaffe eller pils slik folk vil gjøre forbi Torget og Bryggen. Bekymringslisten er lang. Verdensarven er en av dem. Den trafikale avviklingen under 5 års bygging en annen. Men listen er lang. Kan dere ta den for dere – punkt for punkt – og si at «det ikke spiller noen rolle – vi bygger her»?

Britt-Iren Husa

Svar: Bybanen til Åsane blir et kjempeløft for hele byen vår, og den vil forsterke effekten av eksisterende bybane både mot sør og vest. Samtidig har vi aldri lagt skjul på at et så stort prosjekt midt i byen ikke blir enkelt. Det er forståelig at folk blir bekymret. Her er svar på noen ofte diskuterte punkter:

Området langs Bryggen må graves opp uansett, for å få byttet ut gamle rør. Nå planlegger vi slik at vi får tatt dette samtidig.

Vi vil ikke risikere Bryggens verdensarvstatus! Nettopp derfor samarbeider vi tett med fagkonsulentene, og det skal ikke være kjøreledninger over Torget og Bryggen.

Anleggsarbeidet i sentrum deles opp slik at belastningen blir kortest mulig per delområde.

Når det er festdager i Bergen skal ikke Bybanen gå langs Bryggen. Slik busser heller ikke kjører der i dag på 17. mai, for eksempel.

Når det gjelder trafikkløsning i sentrum er det viktig å få på plass utvidet og forbedret Fløyfjellstunell.

Roger Valhammer,

byrådsleder

Les flere summetoner her: Veinettet er lite gjennomtenkt