Alvorstynget drapssiktet i retten

Advokat Kaj Wigum forsvarer 22-åringen.

Advokat Kaj Wigum forsvarer 22-åringen. Foto:

Politiet mener 22-åringen har deltatt i dobbeltdrapet. Onsdag ettermiddag ble han fengslet i fire uker.

DEL

Politiet pågrep i 23-tiden mandag den 22 år gamle mannen i Fana. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en kvinne (29) og en mann (42) ble funnet døde ved Osavatnet mandag forrige uke.

Etter det BA får opplyst mener politiet at 22-åringen var til stede på hospitset i Møllendalsveien da dobbeltdrapet ble begått. Han skal være en bekjent av nattevakten som ble fengslet mandag, men er registrert på en annen adresse i Bergen.

Onsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, der politiet fikk medhold i å holde ham fengslet i fire uker. I tillegg ble han ilagt brev- og besøksforbud. Som de andre som er varetektsfengslet i saken, må må han også sitte i isolasjon og har medieforbud de to første ukene.

Retten besluttet at rettsmøtet skulle foregå for lukkede dører. Pressen fikk dermed ikke være til stede i rettssalen.

Preget

Siktede virket preget av alvoret og støttet tidvis hodet i hendene ved bordet i rettssalen. Ved siden av satt hans forsvarer Kaj Wigum.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Wigum til BA.

Tidligere på dagen uttalte forsvareren at han oppfatter siktelsesgrunnlaget som tynt.

– Etter min oppfatning er det svært lite grunnlag for å anklage ham for drap. Han skal i fengslingsmøte i dag og jeg har ikke fått beskjed om noe annet. Jeg har ingen bemerkninger til om 56-åringens tilståelse vil berøre min klient, men jeg vil begjære ham løslatt, sa Wigum.

Mannen ble avhørt tirsdag i nærmere seks timer.

Kjent av politiet

Det er imidlertid ikke første gangen 22-åringen har hatt befatning med politiet. Nyttårsaften 2018 skal han ha blitt tatt for ruskjøring av politiet i Bergen sentrum. Samtidig skal patruljen ha funnet 2,5 gram amfetamin og tre gram hasj på mannen.

En måned senere skal han ha blitt tatt for ruspåvirket kjøring igjen, etter at han skal ha kollidert bilen midt på natten. 22-åringen hadde ikke førerkort noen av gangene, ifølge en tiltale som er tatt ut.

22-åringen skal også tidligere hatt befatning med mindre mengder narkotika. Straffesaken mot ham skal opp for retten i mai.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bistandsadvokat Cecilie Wallevik og politiadvokat Christine Møen Wisløff møtte i retten.

Bistandsadvokat Cecilie Wallevik og politiadvokat Christine Møen Wisløff møtte i retten. Foto:

Fem drapssiktet

Etterforskningen etter dobbeldrapet pågår fremdeles for fullt, med mellom 30–40 tjenestepersoner i saken.

– Dette er en omfattende sak med to døde, fem personer siktet for drap eller medvirkning til drap, samt en person siktet for å forspille bevis. Et stort antall vitner er avhørt, noen av dem flere ganger, skrev politiet i en pressemelding i forbindelse med pågripelsen av 22-åringen

En rekke avhør gjenstår, blant annet med flere av de siktede.

56-åring tilsto

Den eldste av de siktede er en 56 år gammel bergenser. Han valgte å tilstå drapene i avhør tirsdag.

56-åringen, som tidligere er straffedømt 24 ganger, blant annet for vold og narkotikaforbrytelser, har hatt opphold på hospitset i Møllendalsveien hvor politiet antar drapene ble begått, før de avdøde ble fraktet og forsøkt skjult ved foten av Gullfjellet i Arna.

Omfattende sak

Ytterligere tre menn er fengslet i saken. En av dem ble fengslet mandag. 33-åringen jobbet som nattevakt ved hospitset i Møllendalsveien.

I tillegg sitter en mann (36) fengslet. Han ble pågrepet bare noen timer etter at de to avdøde ble funnet.

Også en 33 år gammel mann som har erkjent å ha vært i en bil som politiet knytter til saken, sitter varetektsfengslet.

Dobbeltdrapet: Bonde så tre menn forsøke å kvitte seg med gjenstander innpakket i plast

Artikkeltags