Gå til sidens hovedinnhold

André Søfteland gir liv til kjøttetende blomst

Artikkelen er over 6 år gammel

Skuespiller André Søfteland går fra «Hellemyrsfolket»-suksess til blodtørstig plante i «Little shop of horrors».

– Det er jo en herlig karakter å få spille, da, sier skuespiller André Søfteland.

Han skal gi stemme til den kjøttetende planten i den kjente skrekkmusikalen «Little shop of horrors» som har premiere på Cornerteateret 25. februar.

I musikalen møter vi nerden Seymour Krelbourn, som spilles av Tor Halvor Halvorsen. Han jobber i en blomsterbutikk og er veldig opptatt av sjeldne planter. Seymour inngår etter hvert en pakt med en av plantene, men den underlige planten krever imidlertid blod for å overleve og blir stadig mer krevende og merkelig i matveien.

– Fôr meg!

– Det blir litt sånn Sweeney Todd møter Disney, forklarer Søfteland. Han understreker at det ikke nødvendigvis er en forestilling for de minste.

– Det er mye humor og god musikk, men planten kan nok være litt skremmende. Den skal jo tross alt mates med kroppsdeler, sier Søfteland og ler. Deretter demonstrerer han en av sine mest fryktinngytende replikker: «Fôr meg!» roper han med mørk stemme og på kav bergensdialekt.

Forestillingen har fått en anbefalt aldersgrense på 10 år og på rollelisten står blant annet Irene J. Ahnell, Lykke Kristine Moen og bergenssanger og låtskriver Myrna Braza.

Søfteland gleder seg til å gi liv til den noe spesielle blomsten.

– Det er litt annerledes fra ting jeg har gjort tidligere, da. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal hente inspirasjonen fra. Kanskje jeg må tilbringe litt tid i botanisk hage fremover, sier Søfteland spøkefullt.

Filmatisert

Han skal snakke live under forestillingen.

– Stemmen skal ikke spilles inn på forhånd, jeg skal være på scenen på en eller annen måte. Det er litt usikkert akkurat hvordan det skal løses ennå, men det blir i alle fall live, forklarer han.

«Little shop of horrors» var opprinnelig en komedie-skrekkfilm som ble laget på 1960-tallet med blant annet Jack Nicholson på rollelisten. Senere har den også vært en Broadway-musikal og ble igjen filmatisert på 1980-tallet, den gang med Steve Martin og Rick Moranis i hovedrollen.

– Jeg ante ikke først hvor stor «Little shop of horrors» var. Når jeg oppdaget hvor mange som har et forhold til den fikk jeg litt panikk, sier dukkemaker Marte Synnevåg. Hun har fått i oppdrag å lage den kjøttetende planten i flere størrelser.

Fugler for Raske Menn

Synnevåg har tidligere laget kostymer og rekvisitter for blant annet Raske Menn.

– Det var utrolig gøy å jobbe med dem. De tre er jo noen engasjerte karer med mange rare ideer. Blant annet har de en greie for fugler, det synes jeg er utrolig morsomt, forteller hun.

– En stork på stylter og fugleskremsel var vel høydepunktetne jeg hadde med de guttene der, sier hun og ler.

Synnevåg sier det er utrolig utfordrende og spennende å lage blomstene til den kommende forestillingen på Cornerteateret, og hun nærmer seg mål. Men hun vil ikke vise frem de  aller største blomstene helt ennå.

– Nei, vi kan ikke ødelegge illusjonen for folk. Det skal jo være litt overraskelse til planeten blir å se på scenen ved premieren, forklarer hun.

Kommentarer til denne saken