Ane Kvaal blir ny visepolitimester

Ane Kvaal tiltrer stillingen som visepolitimester på nyåret i 2021.

Ane Kvaal tiltrer stillingen som visepolitimester på nyåret i 2021. Foto:

Ansettelsen ble avgjort av Kongen i statsråd fredag.

DEL

Ane Kvaal blir ny visepolitimester i Vest politidistrikt. Hun er utnevnt for en periode på seks år, fremkommer det av en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Det er ventet at hun starter i stillingen på nyåret i 2021.

Solid erfaring

Kvaal jobbet tidligere i Vest politidistrikt, men har de siste to årene jobbet i Politidirektoratet.

– Jeg er glad for at utnevnelsen er på plass. Jeg kjenner henne godt. Jeg vet at vi fungerer godt sammen og ser frem til å få henne som visepolitimester. Det blir bra med en visepolitimester som kjenner området og organisasjonen godt, sier politimester Kaare Songstad.

Kvaal er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Hun har også gått Topplederkandidat-programmet i politiet og FBI National Academy i USA. Hun tok nylig en mastergrad i forsvarsstudier ved Forsvarets høyskole.

Kvaal har bakgrunn fra Miljøverndepartementet og flere ulike politidistrikt. I 2004 kom hun til daværende Hordaland politidistrikt.

Etter opprettingen av Vest politidistrikt i 2016 ble hun leder av den nyopprettede Felles enhet for utlending og forvaltning (FUF). Denne stillingen hadde hun frem til januar 2019 da hun begynte som seksjonssjef for Grense- og utlendingsseksjonen i Beredskapsavdelingen i Politidirektoratet.

Gleder seg

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne stillingen. Det er et privilegium å ha en jobb hvor jeg kan bidra til å sikre trygghet, lov og orden for innbyggerne i Vest politidistrikt. Jeg kjenner de dyktige medarbeiderne i distriktet og ser frem til å jobbe videre med dem. Og ikke minst, siden jeg kommer fra Førde, gleder jeg meg til å komme tilbake til Vestlandet, sier Kvaal i pressemeldingen.

Årslønnen som visepolitimester ligger mellom 950.000–1.250.000 kroner.

Artikkeltags