Trond Giske fritas fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet på ubestemt tid

Trond Giske holdt tale for dagen på Torgalmenningen i fjor. (Arkiv)

Trond Giske holdt tale for dagen på Torgalmenningen i fjor. (Arkiv) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det melder partileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

DEL

Arbeiderpartiets sentralstyre møtes på partikontoret tirsdag 2. januar kl. 13.00. Tema for møtet er situasjonen for partiet i lys av sakene om nestleder Trond Giske.

– Sentralstyret i Arbeiderpartiet møtes tirsdag for å diskutere situasjonen knyttet til varsler mot nestleder Trond Giske. I lys av den krevende situasjonen partiet står i og sakens karakter, er Trond Giske og jeg enige om at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid, sier partileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

– Kjersti Stenseng og jeg har i dag hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet, vedrørende ham, sier Jonas Gahr Støre.

– Tar inn over seg alvoret

– Jeg kan av hensyn til de berørte ikke kommentere enkeltsaker. Men jeg har understreket alvoret i situasjonen når partiet mottar slike varsler. Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre.

– Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg, sier Trond Giske.

– Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik. Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Giske i pressemeldingen.

Artikkeltags