Daglig leder for McDonald’s i Rådalen, Marius Kyte Alfheim (27), er begeistret for samarbeidet. Prosjektet «Helt med» arbeider for å få flere mennesker med utviklingshemming som mottar uføretrygd, ut i det ordinære arbeidslivet.

– Jeg håper mange vil søke på stillingen. Det kan de gjøre frem til 18. november, sier Alfheim og legger til:

– Det er to McDonald’s i Oslo samt oss i Bergen som er med på dette. Jeg håper flere bedrifter i Norge ser verdien av det og iverksetter et slikt inkluderingstiltak.

Alfheim mener at nettopp inkludering er et viktig samfunnsansvar.

– Alle bedrifter i Norge har et inkluderingsansvar, for det er viktig at alle typer mennesker blir inkludert i arbeidslivet. Det å ha en jobb mener jeg er viktig for å føle mestring, tilhørighet og at man bidrar til fellesskapet, sier han smilende.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Norges største

– Vi er Norges største McDonald’s når det gjelder antall medarbeidere, omsetning og «drive through», men ikke areal, forteller Alfheim som i vår ble kåret til verdens beste restaurantsjef i McDonald’s-kjeden med prisen «Ray Croq-award». Bergenseren forventer ytterligere vekst.

– Som følge av utbyggingen av Lagunen forventer vi en vekst på 20 prosent. Derfor har vi nylig økt antall medarbeidere fra 122 til 132, og lyser også ut denne stillingen for 1–2 personer.

Stillingen som restaurantmedarbeider er 60–100 prosent og vil inneha oppgaver som å servere kunder, rydde og vaske, varepåfylling og ansiktsmaling.

– Men vi vil tilrettelegge og tilpasse arbeidsmengde og oppgaver til arbeidstakeren. Det viktigste er at vedkommende får kjenne på mestring, sier Alfheim.

– Hvordan er den karakteristiske McDonald’s ansatte?

– Vi har fokus på mangfold, men noen nøkkeltrekk er engasjerte, punktlige og utadvendte personer. Har du de kvalitetene, så passer du godt inn hos oss.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Bedre arbeidsmiljø

– Det å være med på dette inkluderingstiltaket tror jeg vil styrke samholdet og bedre arbeidsmiljøet på restauranten vår, sier Alfheim og forteller med stor begeistring om fadderordningen, som vil sikre at gleden er gjensidig.

– De to som blir ansatt vil få en fadder her på McDonald’s, som vil sikre at de har det bra på jobb og lærer å mestre sine arbeidsoppgaver.

– Dette blir bra for alle parter, konstaterer restaurantsjefen.

 

Fakta

  • Den første McDonald`s restauranten i Norge ble åpnet i 1983. I 2018 er restaurantkjeden en av Norges største med 72 spisesteder og mer enn 2500 ansatte.
  • McDonald`s ønsker å ha fokus på mangfold og inkludering, og tre av restaurantene har nå inngått samarbeid med Samordningsrådet og deres prosjekt "Helt med". Deriblant McDonald`s Rådalen.
  • I forbindelse med prosjektet "Helt med" lyser nå McDonalds Rådalen ut to stillinger på 60-100 prosent for utviklingshemmede som mottar uføretrygd. Søknadsfrist er 18.november.
  • Ved ansettelse vil den utviklingshemmede fortsette å motta trygd, men vil i tillegg motta lønn av arbeidsgiver tilsvarende 20 prosent av tarifflønn. Dette utgjør ca.30 kroner timen.

Kilde: McDonald`s og stiftelsensor.no