– Han er ute i 6-8 uker, så det spørs om vi rekker den første verdensserieturneringen i Doha som begynner 8. mars, sier Anders Mols far og trener Kåre Mol.

Det var for to uker siden BA kunne melde om at Anders Mol mente han kunne ha osteoporose, altså beinskjørhet. Men nå viser MR-bildene at det ikke er på langt nær så ille.

– Nei, men vi må nok se på en begrensning i antall hopp når han er tilbake i full trening. Sandvolleyball er den idretten med mest hopping i hele verden, og det blir ekstra mye på en blokkspiller som Anders, påpeker faren.

– Grense for alt

– Noen år hopper han høyden på Mount Everest i løpet av en sesong. Det er drøye saker, og selv om hopping i utgangspunktet styrker beinstrukturen finnes det jo en grense for alt. Så der må vi ta litt mer hensyn med tanke på mengde. Men dette er altså noe han vil bli helt frisk av, bare vi tar det rolig den neste tiden. Og det skal vi, selv om Doha da fort ryker. Det er OL som er et solklart fokus denne sesongen, påpeker Kåre Mol.

Medisin i fire uker

Strandvik-karen selv er betrygget etter at det viste seg å ikke være osteoporose.

– Dette skal gå helt fint. Nå blir det først og fremst styrketrening de neste par ukene, så får spill komme mer etter hvert, sier han til BA.

For tiden trener han og makker Christian Sørum annenhver uke og trener ved Sand Toppvolley i Sauda. Den andre uken tilbringes hjemme i Strandvik, med husoppussing.

– Men om to-tre uker håper vi å komme oss til Tenerife. Mange lag er der allerede, øyen har ideelle forhold: Gode baner og litt vind som man får brynt seg litt på, forteller Mol junior.

Han og makker Sørum er ranket som verdens beste sandvolleyballduo, men spilte svært lite i koronaåret 2020. Nå håper de at det blir noen turneringer i verdensserien i år, pluss OL.

– Nå må jeg gå på medisin for dette i fire uker, og så gradvis trappe opp hopping og ballspill. Det skal gå fint, melder Mol.