Snart går fristen ut for å nominere din favorittfasade til Fasadeprisen 2022.

En som var tidlig ute med å sende inn sin nominasjon var Elisabeth Svensvik, kvinnen bak den populære Instagram-kontoen Arkitektur i Bergen.

– Jeg er selv veldig opptatt av arkitektur, og ønsket meg et sted hvor man kunne få informasjon om de ulike byggene, forteller Svensvik til BA.

Den grafiske designeren har jobbet med markedsføring av arkitektur i 12 år, og kontoen ble opprinnelig startet som et hobbyprosjekt.

Hun forteller at hun fortsatt har en lang liste med bygg hun vil legge ut.

– Med en gang det er fint vær løper jeg ut for å ta bilder, ler hun.

Flere renoverte bygg på nominasjonslisten

BA inviterer henne med på en tur i solskinnet, for å se på et par av byggene som så langt er blitt nominert til Fasadeprisen 2022.

Første stopp er Sydnesplassen 1, som huser eiendomsselskapet EGD Holding.

– Kvalitetene her er at de har tatt vare på det gamle. Generelt synes jeg EGD er veldig flinke til å ivareta de opprinnelige fasadene, forteller Svensvik.

Et annet bygg som er nominert er det nyoppussede Vaskerelven 39, som i dag huser Spaces og Bolia.

– Det jeg liker her er at det er tre tidsepoker som kobles sammen til en enhet, og så synes jeg det er veldig flott at de har hentet frem de gamle buede vinduene som bygget opprinnelig hadde. På kveldstid kommer også den flotte arkitekturen innvendig til sin rett.

Her kan du sammenligne bygget i dag med slik det så ut for hundre år siden:

Stort engasjement for arkitektur

På ett år har kontoen fått over 5000 følgere. Hittil har Svensvik tatt bilder og samlet informasjon om mer enn 300 hus i Bergen, og forteller at engasjementet er stort.

– Først var det hovedsakelig arkitekter og eiendomsmeglere som fulgte meg, men nå er alle mulige med. Det jeg synes er gøy er at hovedgruppen som følger kontoen er mellom 24 og 32 år, så de unge er så absolutt på banen, sier Svensvik.

Kontoen blir stadig mer profesjonalisert, og Svensvik har opprettet et eget AS for å kunne søke midler fra Kulturrådet for å produsere mer innhold. Målet er å lage et digitalt oppslagsverk om bergensk arkitektur.

Svensvik er takknemlig for alle innspill og ekstra informasjon hun får fra både arkitekter og engasjerte bergensere.

– Det er helt ypperlig, for jeg er jo ikke arkitekt og kan ikke hele historien til alle byggene, ler hun.

Fortsatt tid til å nominere

Over 40 bergenske bygg er hittil nominert til årets fasadepris, og søndag går nominasjonsfristen ut. Da skal fagjuryen gå gjennom de nominerte og velge den fasaden de mener er best.

Det er fortsatt tid igjen til å sende inn din favoritt! Send din nominasjon til fasade@ba.no, eller fyll ut skjemaet under: