Arna-Bjørnar tror denne veggen får kronene til å rulle i bygden

Erik Mjelde, Lisa Fadnes, Øystein Aksnes og Helene Gloppen skal opp på veggen - trolig med flere hundre andre.

Erik Mjelde, Lisa Fadnes, Øystein Aksnes og Helene Gloppen skal opp på veggen - trolig med flere hundre andre. Foto:

Arna-Bjørnar satser på at stolte arnabuer og gamle stjerner skal bidra i tøffe tider.

DEL

– Det gjelder å være kreativ i disse tider. Vi håper at alle i Arna føler en tilhørighet til klubben og har lyst til å bidra, sier Øystein Aksnes.

Arna-Bjørnar prøver seg på et noe spesielt stunt i trange korona-tider, uten inntekter fra Toppserien-kamper. En av veggene på idrettsparken skal nå bli litt vakrere, med hjelp fra folk og fe: Med 200 kroner skal bidragsyternes navn på veggen, og minst 500 navn skal etter planen kunne bli formet etter klubblogoen!

Satser på sekssifret

Det betyr i så fall småpene 100.000 inn på klubbkontoen til Allianseidrettslaget Arna-Bjørnar.

Mange klubber er kreative om dagen. Brann selger for eksempel billetter til en fiktiv kamp. De har sett seg fore å slå publikumsrekorden på 24.800 fra det legendariske møtet med stormakten Fredrikstad i 1961 – kampen som ga hele Bergen tro på at det første seriegullet kunne komme «hem». Noe det også gjorde.

– Vi prøver å lage en greie, og den hadde vi kanskje gjort uten korona-situasjonen også. For dette er en god idé, synes jeg, smiler markedsansvarlig i Arna-Bjørnar, Kjell-Åge Kvamme.

Aksnes mener klubben er en viktig samfunnsaktør, og håper at sambygdingene tenker det samme. Samtidig som Arna-Bjørnar ikke ønsker at det skal fremstå som en «bønn om hjelp», men heller et påfunn for å dekke opp for tapte inntekter og samtidig gi giverne noe artig tilbake, sier det seg selv at korona-situasjonen tærer på økonomien.

Stjerner på veggen?

Landslagsfabrikken i Arna håper at bygdens 14.000 innbyggere føler en tilhørighet til stedets største idrettslag, og at noen av de gamle stjernene også ønsker å sende dem en varm tanke.

Maren Mjelde, Elise Thorsnes, Amalie Eikeland, Kristine Minde, Vilde Bøe Risa, Cecilie Kvamme, Erika Skarbø, Madeleine Giske, Ingrid Ryland, Maria Brochmann, Ingrid Stenevik ... Listen er lang. Og alle kommer trolig til å få spørsmålet om å bidra til den gamle klubben sin, selv om flere nå har tilhørighet til konkurrenten Sandviken!

– Det er utrolig kjekt å gjøre stunt som dette. Vi må prøve å få med dem vi kan, sier Arna-Bjørnar-spiller Helene Gloppen.

Som selvsagt vil få sitt navn opp, i tillegg til familiemedlemmer!

Artikkeltags