Gå til sidens hovedinnhold

Arna-Bjørnars nye hovedtrener: — Nå er jeg tilbake der jeg liker å være

Selv om han egentlig skulle være assistent denne sesongen, er Øyvind Nordtveit mer enn klar for å løfte opp Arna-Bjørnar som lagets hovedtrener.

Da Remi Natvik ble tilbudt jobben som assistenttrener for herrelaget til Åsane, ble rollen som hovedtrener for Arna-Bjørnar plutselig ledig. Da henvendte klubben seg til assistenttrener og sportslige leder Øyvind Nordtveit, som ikke var vond å be om å ta over tøylene.

Likevel var beskjeden om at han plutselig skulle overta for Natvik alt annet enn forventet.

– Det kom overraskende. Jeg ante faktisk ingenting.

– Remi nevnte at han var i kontakt med Åsane og at dette kunne skje, og han lurte på hva jeg tenkte om det. Jeg måtte ha meg en natt med lite søvn først, men så ble det som det ble, forteller Nordtveit.

Liker folk som vil opp og fram

Selv om han gjennom sesongoppkjøringen har vært en del av trenerteamet på feltet som Natviks assistent, sier Nordtveit at det å tre over i rollen som øverste leder på feltet bærer med seg andre oppgaver og et større ansvar. Likevel er det viktigste for treneren å få lede på feltet, og gjøre det han trives best med; å trene fotballag.

– Det var bare å få omstille tankegangen og nå føler jeg at jeg er tilbake der jeg liker å være, sier Nordtveit.

Med seg på laget, har treneren fra Baldersheim på Fusa, fått tidligere Brann-spiller Erik Mjelde og det unge trenertalentet Martin Dolvik. Nordtveit er tilfreds med hva han får fra teamet som nå er satt i sammen.

– De komplementære ferdighetene vi får nå tror jeg er bra. Så liker jeg å ha med meg folk som vil opp og fram, og som har mange gode tanker, sier Nordtveit.

– ­Blir en kaptein for hele laget

I det som ble en noe kaotisk uke ved Arna idrettspark, kunne Arna-Bjørnar meddele at Thea Bjelde ble ny kaptein, kun dager før Remi Natvik annonserte sin overgang til Åsane. At laget byttet trener kort tid etter at Bjelde fikk tildelt kapteinsbindet, var på ingen måte problematisk for 20-åringen.

– Det var jo noe vi hadde snakket om alle tre. Øyvind var assistenttrener, så det var noe vi hadde dialog på og som gikk ganske fint. Han ønsket meg som kaptein han også, så det setter jeg veldig pris på, forklarer Bjelde.

At den unge midtbanespilleren er den rette for å overta kapteinsrollen etter den mer erfarne Helene Gloppen, er Nordtveit, som kjente til Bjelde fra landslagsarbeid, fullstendig overbevist over.

– ­Jeg tror hun blir en kaptein for hele laget. Hun er såpass ung at hun får med seg de unge og samtidig har hun gått stien her i Arna, hun kommer fra Sogndal og har vært på alle landslag.

– Hun er en som viser først og fremst ved handling hvordan det skal være. Så jeg tror hun vil få med seg hele spillergruppen, med respekt for det hun har oppnådd allerede i en så ung alder, mener den nybakte Arna-Bjørnar-hovedtreneren.

Les også

Satte alle kluter til for å sikre seg stjerneduo

Tror Arna-Bjørnar kan overraske

Fjorårssesongen endte med en 8. plass for Arna-Bjørnar, hvor Natviks damer befant seg langt unna noe form for toppkamp. På tross av at Nordtveit ikke vil oppgi noe eksakt målsetning, er han klar på at laget har forutsetninger for å ta store steg i fremtiden.

– Jeg tror vi kommer til å bli veldig gode. Når det skjer, er litt tidlig å si. Vi har enda ikke fått spilt treningskamper dessverre, men potensiale i denne gruppen er skyhøyt.

– Den har den fine blandingen av eldre og unge, her er det virkelig mye talent og jeg tror vi kan utvikle oss mye som et lag, sier Nordtveit.

At det gror godt i Arna-Bjørnar, er kaptein Bjelde et levende bevis på. 20-åringen blir allerede snakket om som en av de mest spennende spillerne i hele Toppserien, noe som i fjor høst resulterte i sogningens første uttak på A-landslaget. Bjelde selv har klokketro på at bergenslaget kan heve seg fra forrige sesong.

– Selvfølgelig ønsker vi en høyere plassering enn i fjor, og det tror jeg absolutt vi kan få til. Det kommer til å være en knalltøff konkurranse og vi vet at det er en veldig mange gode lag i Toppserien nå. Men jeg tror vi kommer til å overraske i år, og vi ser bra ut, konkluderer den ferske kapteinen.

Kommentarer til denne saken