Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer minnemarkering for den omkomne bussjåføren: – Dødsfallet har preget en hel yrkesgruppe

Markeringen skal holdes fredag 3. juli.

Tide buss og selskapets tillitsvalgte og verneombud har tatt initiativ til en minnemarkering for bussjåføren som omkom i en ulykke i Steinsvikvegen tidligere denne måneden. Markeringen skjer i samarbeid med Skyss/Kringom og andre kollektivselskaper i fylket.

Det var tidlig morgenen tirsdag 16. juni i år at en frontkollisjon mellom en buss og en el-bil i høy fart fikk fatale konsekvenser.

– Vi ønsker med denne markeringen å minnes en god og kjær sjåfør som døde mens han utførte en viktig jobb for samfunnet, og på denne måte vise vår siste hilsen og respekt for ham og alle pårørende etter ulykken, skriver konsernsjef Roger Harkestad i Tide, Trude Valle, hovedtillitsvalgt for Yrkestrafikkforbundet i Tide, Kenneth Sveen, hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet i Tide og Pål Stange som hovedverneombud i Tide i en felles uttalelse.

De peker på at dette er første gang i Tide buss sin 140 år lange historie at en av deres medarbeidere har omkommet i en ulykke på jobb.

– Dette var like fullt én ulykke for mye, for vi har ingen å miste i trafikken. Dødsfallet har preget en hel yrkesgruppe. Vi håper dette blir en fin og verdig markering for å minnes og sørges de omkomne, der vi også anmoder reisende til å delta dersom de ønsker, skriver de i uttalelsen.

Fredag 3. juli skal busser og bybaner en gang mellom 1300 og 1305 markere. Da skal motorene slås av og passasjerer informeres om hva som skal skje.

– Ønsker passasjerer å stige av buss eller bybane kan de gjøre det før dørene lukkes, og det blir ett minutts stillhet. Deretter vil føreren umiddelbart gjenoppta ruten på normalt vis, heter det i uttalelsen.

Bussjåføren døde etter en frontkollisjon mellom bussen og en el-bil morgenen tirsdag 16. juni.

Tidligere i juni markerte russebussjåfører på ulykkesstedet.

I etterkant av ulykken har veivesenet uttalt at de skal utrede muligheten til å innføre nasjonale skjerpede krav til kollisjonssikring for bussjåfører.

Den 57 år gamle bussjåføren som omkom var far til to barn.

I etterkant av ulykken ble det arrangert en spleiseaksjon til inntekt for hans etterlatte. I forrige uke hadde innsamlingsaksjonen samlet inn mer enn 800.000 kroner.

Føreren av personbilen, 19 år gamle Tobias Bøe Foss, døde også i ulykken. Den 19 år gamle passasjeren i bilen overlevde.

Kommentarer til denne saken