Spurkeland er lidenskapelig opptatt av motbakkeløp og har deltatt i mange konkurranser.

Han er også vernepleier, og da han oppdaget at idretten han setter så høyt ikke hadde tilbud til utviklingshemmede, tok han like greit saken i egne hender.

I fem år har han sammen med Varegg og Bergen kommune arrangert Kistekleiva Opp i Munkebotn, Norges eneste motbakkeløp for utviklingshemmede.

– Det finnes mange flotte aktivitetstilbud for utviklingshemmede, men ingen motbakkeløp! Det kunne jo ikke jeg, som motbakkeentusiast, finne meg i, smiler Spurkeland.

Opptrening til Stoltzen

At tilbudet settes pris på er det ingen tvil om. I nydelig høstvær var det rundt 30 deltakere som stilte opp.

Noen løp, andre gikk. Noen ville ha seg en tur i godværet, mens andre brukte konkurransen som oppladning til noe større.

– Jeg skal løpe Stoltzen i år og har lyst å slå rekorden min som er 15.23. Dette er opptrening, forteller Robin Teigland, en av de aller første over målstreken ved Langevannet.

Jelyn Spissøy Taule holdt også godt tempo i løypen. Medaljen skal opp på veggen hjemme på Kronstad.

– Jeg prøver å være med på alt jeg kan. Dette er første gangen jeg er med her, men jeg har to medaljer hjemme fra da jeg var på Fun Games og Superlekene. Og så har jeg vært med i et strikkeprogram på TV Bra, forteller Taule.

Vil nå ut til flere

Starten gikk fra parkeringen ved Eidsvåg gravplass og opp til Langevannet. Kistekleiva er en del av Den Trondhjemske Postveg.

– Det svinger fra år til år hvor mange som er med, men vi har en god gjeng som kommer igjen hver gang. Dette er noe vi skal holde gående, og vi ønsker å nå ut til enda flere, sier initiativtaker Spurkeland.

En som har kommet igjen hvert år er Raymond Fredheim Hauge.

– Jeg var redd det skulle regne i dag, forteller han i en prat med BA.

Hauge hadde med seg både mamma Else og ledsager Marte Tøsdal på tur.

– Vi har deltatt hvert år. Det er et kjempefint tiltak, sier Else Fredheim.