– Her er alle er velkommen, og vi håper at mange vil komme for å støtte oss. Det vil være masse kjærlighet, sier festivalansvarlig for Trans pride i Bergen, Isak Bradley.

Det er Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) som har tatt initiativ til feiringen, som finner sted både i Bergen, Trondheim og Oslo fra onsdag til søndag denne uken.

– Viktig markering

Allerede har vi ulike pridearrangementer, som her i Bergen hvor Regnbuedagene – eller Bergen pride – har blitt arrangert hver juni i flere år nå.

Men nå er det altså en ny festival på gang, og denne gang med transpersoner i fokus.

– Det er ikke alltid transpersoner blir synliggjort så mye i pridefeiringen. Derfor er dette en viktig markering, og det blir veldig fint å kunne markere dette for første gang, sier Bradley og legger til:

– Og det er viktig å legge til at Trans pride er åpen for alle, og at dette også er for dem som ønsker å få mer kunnskap. Vi skal ha det gøy og feire at vi eksisterer.

Mye på programmet

Onsdag ettermiddag er det en felles åpning av Trans pride, som skjer i Oslo, men strømmes til Bergen Kjøtt.

I Bergen blir det byvandring med Stein Wolff Frydenlund, paroleverksted og trimtur. Lørdag er det demonstrasjon med appeller og performance med Maple Thorpe i Haus of Friele på Tårnplass, og på kveldstid er det duket for trans party på Bergen Kjøtt.

Også Esben Esther-prisen skal deles ut til en person som har gjort noe ekstra gjevt for transpersoner.

Søndag rulles det i gang en digital filmfestival, hvor det som vises blant annet er innsendte bidrag.

– Det er perfekt for dagen derpå etter flere dager med festival, sier festivalarrangøren i Bergen.