Gå til sidens hovedinnhold

Årsbeste og forsterket håp

Lillestrøm - Brann 2-3

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette var nydelig! Dette var viktig! Og dette var den i særklasse største Brann-opplevelsen på nesten ti måneder. For vi har ikke hatt det noe i nærheten av så gøy siden vi slo Rosenborg på Lerkendal med samme sifre 24. november i fjor. Ja det var da også forrige gang vi vant en seriekamp på bortebane...

Det lå på forhånd godt an til å bli enda en forferdelig kveld: Bortekamp mot serietreeren og et av de absolutte formlagene. Selv var vi som kjent tabelljumbo og ligaens klart dårligste bortelag. Dette kunne fort bli stygt...

Som vel de fleste andre Brann-supportere gjorde, fryktet jeg en stjernesmell på Åråsen. Men samtidig så er det jo gjerne akkurat slike kamper Brann kan finne på vinne . I fjor vant vi jo som klar underdog både i Molde og på Lerkendal. I forfjor vant vi i Bodø. Og vi hadde jo hatt gode tendenser i flere av bortekampene vi hadde tapt: Vi ledet tross alt i begge de to siste i Kristiansund og i Drammen til rundt timen var spilt.

Og heldigvis; dette var en av disse få dagene der vi overrasket positivt og presterte langt bedre enn forventet. Vi lot oss ikke knekke av at Lillestrøm kom tilbake begge de to første gangene vi tok ledelsen. Vi svarte med å ta ledelsen på nytt- og unngikk at stasjonsbyens menn kom tilbake en tredje gang. Det er sterkt i den situasjonen Brann er i, med den dårlige selvtilliten og alle kampene der vi har raknet den siste halvtimen som bakteppe.

Så gjenstår det å se om dette bare blir årets svar på 4-1-seieren i Drammen 13. september 2014. For den dagen for nesten nøyaktig syv år siden var vi mange som trodde den seieren var beviset på at vi faktisk var for gode til å rykke ned og at dette ville gå helt fint. Det gjorde det altså ikke...

Om en uke har vi et livsviktig oppgjør i Tromsø. I mitt levende budsjett for å redde plassen hadde jeg etter forrige runde lagt opp til null poeng på Lillestrøm og tre poeng i Tromsø. Altså tre poeng totalt i de to kampene, for dem som ikke klarer å regne det ut selv. Men det betyr faktisk ikke at vi egentlig allerede har tatt de tre poengene vi skulle ta i Tromsø. I hvert fall ikke når det kommer til betydning i bunnstriden.

For tre poeng i nord innebærer selvsagt også nødvendigvis null poeng til bunnrivalen. Et tap der oppe, gir derimot tre poeng til dem. Det er jo en grunn til at slike kamper kalles sekspoengsoppgjør. Lillestrøm er jo tross alt ingen bunnrival. Derfor er tre poeng på Alfheim mye viktigere for oss i bunnstriden enn de tre vi fikk i helgen på Åråsen.

Med seier i Tromsø vil vi passere dem på tabellen. Med uavgjort er vi fremdeles to poeng bak. Men med tap vil avstanden være hele fem poeng. Da vil nok kvalikplass være det mest realistiske å håpe på. Men vi skulle så gjerne reddet oss uten å gå veien via kvalik. Spesielt siden planen fra NFF visstnok er som den var i fjor; at kampen skal gå som ett enkelt oppgjør på nøytral bane. En nøytral bane som sikkert blir Vålerengens hjemmebane. Det var i hvert fall det i fjor. En avgjørende kunstgresskamp mot Aalesund eller Fredrikstad - midt i reviret til erkefienden, er kanskje ikke ønskedrømmen....

Brann overrasket som sagt meget positivt på Åråsen. Spesielt ved å overkjøre Lillestrøm i store deler av første omgang, men også ved å reise seg etter to sure utligninger.

Men det har så altfor mange ganger vist seg at gode enkeltkamper og sterke trepoengere aldri har blitt fulgt opp. Slikt har de siste årene aldri vært starten på en god periode med flere slike. Og i 2014 hadde vi både enkeltseire og to på rad flere ganger, uten at det var starten på medgangstider. Vi kom oss alltid kjapt ned på jorden igjen. Derfor tør jeg ikke forvente at det nå har snudd. Jeg tar det rett og slett bare som tre poeng i boks og at vi i neste kamp starter på 0-0 med store sjanser for null poeng hvis vi ikke kjemper like mye som i stasjonsbyen. Det håper jeg også spillerne gjør. Vi vet nå at vi kan vinne selv mot medaljekandidater på bortebane. Men vi vet også så altfor godt at vi kan tape mot hvem som helst.

Men fortsetter vi som i spesielt første omgang på lørdag, da vi vel må ha prestert årsbeste, skal vi ha en god mulighet for å redde oss.

Av seriedebutantene Lennart Grill og Japhet Sery Larsen, som er spiller nummer 27 og 28 Brann bruker i årets serie, syns jeg det var sistnevnte som kom best fra det. Riktignok hadde Grill noen gode redninger, men han var ikke alltid like trygg. Sery Larsen er spennende, ikke minst offensivt. Med tiden er det å håpe at han blir bedre samspilt med sin også ganske så ferske makker Fredrik Pallesen Knudsen. Offensivt virker vi i hvert fall mye bedre nå enn tidligere i år. Ikke bare fordi Heggebø scorer mål i hver kamp og kan vise seg å være den spissen vi trodde vi ikke hadde, men også fordi vi har fått en forsterkning i Bård Finne.

Søndag kveld skulle det vise seg at alt gikk vår vei denne runden. Ikke bare vant vi overraskende. Stabæk, Mjøndalen og Tromsø tapte også. Sistnevnte på overtid av overtiden i helgens siste kamp, som en grand finale i en perfekt serierunde for vår del.

PS! Midtstopperfakta: Brann har startet med åtte forskjellige midtstoppere i årets seriekamper. Det har vært gjort endringer i midtstopperparet fra kampen før ved ni anledninger. Vi har startet med ni forskjellige midtstopperpar i serien - og fem forskjellige i de fem siste kampene!

PS2! Dette var fjerde gang i år vi på et eller annet tidspunkt i kampen ledet på bortebane i serien, men kun den første av disse der vi fikk poeng.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Fra startelleveren mot Haugesund var Håkon Opdal, Runar Hove og Niklas Jensen Wassberg ute. Inn var kommet Daniel Pedersen, Lennart Grill og Japhet Sery Larsen. Grill debuterte i obligatorisk kamp for Brann. Larsen Brann-debuterte i seriesammenheng.

Allerede før det var gått to minutter fikk hjemmelaget en kjempesjanse da Espen Garnås var omtrent alene med Brann-debutant Lennart Grill, men blåste ballen en halvmeter over fra tolv meters hold. Der var vi heldige!

Og heldige var vi også to og et halvt minutt senere da Thomas Lehne Olsen ble spilt igjennom og satte ballen i det lengste hjørnet: Linjedommeren var nemlig oppe med flagget og vinket korrekt for en hårfin offside.

Dermed hadde vi sluppet unna en marerittåpning på kampen. Men bare et drøyt minutt etter dette holdt vi på å få 1-0 selv. Det skjedde etter en corner da Japhet Sery Larsen fikk skyte fra åtte meters hold, men LSKs keeper Knut André Skjærstein refleksreddet til corner. Det hadde ikke vært dumt å score etter under seks minutter av sin seriedebut - og det som midststopper!

Lillestrøm tok litt over etter ti minutters spill, men etter 16 minutter skulle vi likevel ta ledelsen 1-0. Som vi gjorde det i begge de foregående bortekampene, uten at det hjalp oss til et eneste poeng.

Ledermålet kom da Robert Taylor var litt heldig og fikk ballen på omtrent elleve meters hold etter å ha vært innom tre LSK-spillere på veien, og finnen kunne ekspedere inn til 1-0-ledelse i vår tredje bortekamp på rad i serien.

(Fortsetter etter bildet)

Og nå tok Brann helt over. Det skjedde mye på venstresiden. Men den aller største sjansen fikk Sery Larsen da han headet like utenfor fra seks meter på en corner. I det 26. minutt fikk vi også en stor sjanse etter at Taylor hadde snappet en horribel feilpasning fra Garnås, men Petter Strand som kom på overlapp omsatte sjansen rett på keeper.

Ett minutt før halvtimen fikk Sivert Heltne Nilsen en stor mulighet på corner da han fra fem meter headet ned i bakken og LSKs sisteskanse fikk slått ballen over tverrligger på oppspretten. Brann dominerte fullstendig nå!

To minutter senere ville vi da også ha straffespark da Vetle Dragsnes handset i eget felt, men det ville ikke dommer Ola Hobber Nilsen.

Etter en periode på vel 25 minutter med voldsom Brann-dominans kom etter hvert LSK litt nærmere Branns mål og nærmest var vel Gjermund Åsen som fra fem meter utenfor siden av sekstenmeteren slo mot det lengste hjørnet, men Grill fikk fistet ballen utenfor.

Lagene gikk til pause med en meget fortjent 1-0-ledelse til oss. Som vi også gjorde i de to foregående bortekampene.

De første syv minuttene av andre omgang fikk vi først et skudd fra Strand utenfor sekstenmeteren som Knut André Skjærstein tok enkelt, og så en markkryper fra Bård Finne som Skjærstein ikke tok like enkelt. Den glapp nemlig under ham og trillet rolig mot målstreken. Litt for rolig etter min mening, og dessverre nådde han derfor ballen igjen.

Og Brann var fremdeles mest på hugget i starten av andre omgang. LSK så ikke ut til å ha funnet på noe lurt i pausen.

Men likevel skulle Lillestrøm utligne. Det lå liksom i luften at det ville skje noe ekkelt da de etter 58 minutter fikk en dødball utenfor sekstenmeterhjørnet. Og ganske riktig; Garnås fikk stå litt for fritt og heade i mål fra fem meter på et frispark fra Kaan Kairinen.

Så typisk! Historien gjentok seg: Vi ledet fra halvveis i første omgang i forrige bortekamp i Drammen, men fikk utligningen imot etter en time. Vi ledet etter ti minutter i Kristiansund i bortekampen før det, men fikk utligningen imot etter nesten en time. Og nå hadde vi tatt ledelsen i det 17. minutt på Åråsen, men gitt den fra oss igjen etter nesten en time. Det var den jævla timeforbannelsen som slo til igjen!

Nå kom vi garantert til å tape og sitte igjen med null poeng etter en strålende bortekamp. Og Stabæk kom helt sikkert til å vinne mot Viking på toppen av det hele...

Men Brann var ikke slått! For bare seks minutter etter utligningen hadde vi tatt ledelsen tilbake. Det skjedde etter fint forarbeid av Japhet Sery Larsen, Aune Heggebø og Sivert Heltne Nilsen. Til slutt fikk Bård Finne ballen i feltet alene med keeper Skjærstein og satte 2-1 inn via ham. Hans første seriemål etter tilbakekomsten!

(Fortsetter under bildet)

Vi ledet altså igjen med drøyt en halv omgang å spille. Vill jubel på bortefeltet og noen også over gjerdet. Kunne vi kanskje unngå tap likevel? Etter hvert fikk vi også melding om at Stabæk lå under igjen. Dette så da nesten altfor bra ut?

Men neida... det kunne jo ikke vare! Det var jo tross alt 2021... For med tyve minutter igjen kom enda en utligning... Og det på en ball som for oss på motsatt side så ut til å gå over. For Lehne Olsen traff med hodet fra tolv meters hold på Åsens høye innlegg, ballen var tilsynelatende på god vei til å lande på det midlertidige kanarifeltet bak mål og keeper Grill tasset bortover som om faren var over. Og så duppet ballen ned. Og gulkledde spilleres og supporteres reaksjoner tydet på at det dessverre var på feil side av tverrligger for vår del.

Neineinei for et tullemål! Hva skjedde der? Burde ikke Grill tatt den da? 2- 2... Nå kom vi igjen helt sikkert til å tape! Sannsynligvis på overtid! Og det etter en så god kamp av oss... Drit og dra!

Men det skulle bare gå tre minutter og 19 sekunder før vi ledet for tredje gang i kampen! Og for en scoring! Aune Heggebø fikk ballen på midtstreken, fem meter fra sidelinjen. Så vendte han rundt og satte fart. Ingen gulkledde klarte å stoppe ham. Vel inne i feltet satte han ballen kontrollert nede i det venstre hjørnet. Vill ekstase nok en gang på bortefeltet. Vi ledet 3-2 og det var bare et drøyt kvarter igjen! Håpet om å i det minste få med en uavgjort hadde fått en ny gnist. Og Heggebø hadde scoret i sin fjerde seriekamp på rad!

(Fortsetter under bildet)

13 minutter før slutt kunne imidlertid Grill rotet det til da han var langt ute og Pål André Helland fikk ballen 27-28 meter fra et keeperløst mål. Heldigvis var avslutningen hans svak og ble stanset av Larsen.

To minutter senere var det tid for vårt første bytte da Ole Didrik Blomberg kom inn for en småskadet Bård Finne.

Spenningen økte. Åtte minutter før slutt headet Lehne Olsen i oversiden av tverrligger fra fem meter. Dette kom til å bli pinefulle sluttminutter! Og Lillestrøm fortsatte. Etter vårt ledermål hadde de tatt helt over.

Tre minutter før slutt var det på ny nære på 3-3 da innbytter Pål André Helland fikk en dobbeltsjanse på femmeteren, men den første ble blokkert av Ruben Kristiansen og den andre satte han like utenfor stolpen. Puh!

Like etter dette kom vårt andre bytte: Ole Martin Kolskogen inn for Petter Strand.

Med vel tyve sekunder igjen kom Blomberg seg til et skudd fra nesten ute på siden av sekstenmeteren, men det gikk like utenfor nærmeste kryss.

Vel inne i den tillagte tiden på fire minutter og stadig ledelse, begynte jeg å få et reelt håp om at vi ikke bare kunne klare minst uavgjort, men faktisk også vinne denne kampen! En farlig følelse selvsagt, da det er da nedturen blir størst. Men dette kunne faktisk holde nå!

Og det holdt! Fire minutter på overtid blåste dommeren endelig for full tid! Vi hadde tatt tre veldig sterke og fortjente poeng etter en meget godt gjennomført og hendelsesrik kamp! Ekstatiske scener på bortefeltet!

PS! Brann har ikke tapt noen av de åtte siste seriekampene mot Lillestrøm! Statistikken viser fem seire, tre uavgjorte og ingen tap. Vi har også tatt ti av tolv mulige poeng på de fire siste seriekampene på Åråsen (3-1-0).

(Fortsetter etter bildene)

--

Rim og relger:


To ukers pause,

var formen blitt funnet?

Ja den som i tre år

var mystisk forsvunnet

gjenstod kun tretten

Og denne var tøff

Med "Fugla" i form

ble den oppgaven røff

*

Men Brann scoret først

det var Taylor som traff

Vi styrte fullstendig

og kunne med klaff

fort ledet med to

ja og kanskje med flere

Mot ligaens treer

fikk Brann dominere

*

Det holdt til en time,

som kampen i Drammen:

Vi ryker mot slutten

Da klapper vi sammen

For Lillestrøm scoret

dødball så klart

var det vel slutt

men Bård Finne fikk svart:

*

Han scoret vårt andre

Ja kunne det gå?

Men nok en gang glapp det

- det kunne man spå

Det pleier jo det

når poeng står på spill

ballen gikk inn

over nykommer Grill

*

Men Heggebø scorer jo

mål som bestilt

Han løp halve banen

og herjet helt vilt

før ballen ble satt

der helt nede i hjørnet

Jubel, ekstase,

ja Brann-fansen tørnet

*

Og 3-2, det ble det

En uventet seier

har vi blitt

nummer femten og greier

For Stabæk, de tapte,

vi er ikke sist

Og plassen kan reddes

fremdeles, ja visst!

*

-

Slik redder vi plassen:

Budsjettet justeres etter hver runde, slik at det alltid viser hva som må til for å redde plassen med ett poengs margin.

Tabellen kan scrolles til siden hvis du ikke ser alle fire lagenes prosjekterte poengfangst.

nå ->

|

BRANN

13

|

STAB.

13

|

MJØN.

13

|

TIL

15

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


19

|

TIL b

1

||

SF h

3

|

Bra. h

1

20

|

KBK h

1

|

SF b

1

|

RBK b

0

|

LSK b

1

uts. 19

||

Str. h

3

||21

|

Mjø b

3

|

B/G h

0

|

Bra. h

0

|

Hau h

3

22

|

Stb h

3

|

Brann b

0

|

Hau b

1

|

MFK b

0

23

|

Odd b

1

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

Mjø h

1

24

|

Viki h

3

|

LSK b

1

|

KBK h

1

|

Odd h

1

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

1

|

KBK b

0

26

|

RBK h

0

|

S08 b

1

|

Viki h

3

|

Str. h

3

27

|

SF b

1

|

KBK h

3

|

Str. b

1

|

VIF b

0

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

Stb h

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

0

|

S08 b

1

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

|

Viki h

1

Fra nå:

|

4-4-4

16

|

3-6-3

15

|

3-6-3

15

|

2-7-3

13


|

TOTAL

29

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28BRANNSTAB.MJØN.TIL


-

Kuriosa:


* Dette var våre første poeng i serien siden 15. august da vi slo Sandefjord 3-2 på Stadion. I mellomtiden tapte vi to strake.

* Dette var vår første borteseier i serien siden 24. november da vi slo Rosenborg 3-2 på Lerkendal. I mellomtiden fikk vi ti strake bortekamper i serien uten seier (0-2-8).

* Vi har scoret i åtte strake seriekamper og ti strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i minst åtte strake seriekamper var i de ti siste i 2018 og seks første i 2019 - altså i 16 totalt. Forrige gang vi scoret i minst ti strake obligatoriske kamper var i de ti siste i 2018 og syv første i i 2019 - altså i 17 totalt.

* Vi har scoret i tre strake seriekamper borte. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i minst tre strake seriekamper borte var fra juli til september i fjor da vi gjorde det i fem på rad.

* Vi har sluppet inn mål i ti strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni.

* Vi har sluppet inn mål i 15 av de siste 16 bortekampene i serien. Unntaket var 0-0-kampen i Sarpsborg 13. juni. Nå har vi fire strake bortekamper i serien med baklengs.

* Vi har nå 13 poeng. Det er ni færre enn etter atten kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 18 kamper siden vi hadde tolv i 2014.

* Vi har nå fire bortepoeng. Det er ni færre enn etter ni bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter ni bortekamper siden vi hadde to i 2013.

* Vi har scoret 21 mål. Det er to færre enn i fjor etter atten kamper og det minste vi har hatt etter atten kamper siden vi hadde det samme i 2014.

* Vi har scoret ni bortemål. Det er to færre enn i fjor etter ni bortekamper og det minste vi har hatt etter ni bortekamper siden vi hadde seks i 2016.

* Vi har sluppet inn 37 mål. Det er syv flere enn i fjor etter atten kamper og tangering av det meste vi har hatt etter atten kamper noen sesong der vi har spilt så mange kamper, dvs. f.o.m. 1961/62. De andre gangene vi har sluppet inn så mange mål er i 1981 og 1995.

* Vi har sluppet inn 21 mål borte. Det er tre flere enn i fjor etter ni bortekamper og det meste vi har hatt etter ni bortekamper siden vi hadde 21 i 2013.

* Vi har 16 minusmål. Det er ni dårligere enn i fjor etter atten kamper og det dårligste vi har hatt etter atten kamper siden vi hadde minus 16 i 1988.

* Vi har tolv minusmål borte. Det er fem dårligere enn i fjor etter ni bortekamper og det dårligste vi har hatt etter ni bortekamper siden vi hadde minus 15 i 2013.


Innbyrdes mot LSK i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

43


18

9

16


66

54

Lillestrøm

43


11

10

22


61

82

Totalt

86


29

19

38


127

136


* Vi har åtte strake seriekamper mot LSK uten tap (5-3-0). Sist vi tapte mot dem i serien var 16. oktober 2016 da de slo oss 2-1 på Stadion. Imidlertid slo de oss 4-1 i cupen i 2018. Etter det har vi fem obligatoriske kamper mot dem uten tap (3-2-0).

* VI har fire strake bortekamper mot LSK i serien uten tap (3-1-0). Sist vi tapte der i serien var 11. mai 2016 da de slo oss 1-0. Imidlertid slo de oss 4-1 i cupen i 2018. Etter det har vi to strake seire på Åråsen.

* Vi har scoret i de ni siste seriekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var da de slo oss 1-0 på Åråsen 11. mai 2016. Medregnet cupen har vi ti strake med scoring mot LSK.

* Vi har scoret i de fire siste bortekampene mot LSK i serien. Sist vi ikke scoret der var de slo oss 1-0 11. mai 2016. Medregnet cupen har vi fem strake obligatoriske bortekamper med scoring mot dem.

* Vi har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot LSK. Sist vi holdt nullen mot dem i serien var da vi slo dem 1-0 på Stadion 23. juni 2019.

* Vi har sluppet inn mål i 15 av de 16 siste bortekampene mot LSK i serien. Unntaket var 23. april 2017 da vi vant 2-0. Etter det har vi tre borte på rad mot LSK i serien med baklengs. Fire inkludert cupen.

-

Hendelsene:

01:41 - LSK: Litt småskummelt i Brann-feltet etter et langt innkast som heades videre to ganger, men vi får klarert.

01:56-LSK: Ifeanyi Mathew slår lang frem til Thomas Lehne Olsen som demper ballen på brystet noen meter utenfor feltet og hælsparker videre til Espen Garnås som er alene med Lennart Grill, men blåser ballen en halvmeter over fra tolv meter.

04:35 - LSK: Gjermund Åsen spiller igjennom til Thomas Lehne Olsen som på skrått hold kommer alene med Grill og setter ballen i det lengste hjørnet fra seks-syv meter. Heldigvis vifter linjemannen med flagget. En avgjørelse som så ut til å være riktig.

05:17 - Brann: LSK-keeper Knut André Skjærstein sleiver med et utspark og ballen havner hos Robert Taylor innenfor sekstenmeterfeltet til hjemmelaget. Han prøver å nå frem til Aune Heggebø som er ved straffemerket, men Tom Pettersson får klarert til corner.

05:48 - Brann: LSK klarerer Branns corner, ballen havner hos Petter Strand som antagelig forsøker å skyte fra 21 meter. På åtte meter havner ballen hos Japhet Sery Larsen som etter hvert får skutt, men Skjærstein slår til med en refleksredning til ny corner.

06:48 - Brann: Strand skyter himmelhøyt over fra 19 meter.

11:04 - LSK: Åsen slår inn mot Lehne Olsen på første stolpe, men Larsen får klarert til corner.

12:32 - LSK: Åsen får en mulighet fra tolv-tretten meters skrått hold, men Fredrik Pallesen Knudsen ofrer seg med en herlig takling.

13:23 - LSK: Lars Ranger skyter fra tolv-tretten meter etter en corner, men den forandrer retning i Larsen og til ny corner.

16:02 - 0-1, SCORING BRANN; ROBERT TAYLOR: Sivert Heltne Nilsen slår ut på venstresiden hvor han finner Taylor. Finnen gir til Strand sentralt og bergenseren avanserer noen meter før han gir videre mot Bård Finne, men ballen går via Ranger og treffer Igoh Ogbu. Ranger får nok en gang en fot på ballen, men den går til Taylor som avslutter fra elleve meter når keeperen står på femmeteren. Ballen går inn i det høyre hjørnet.

20:08 - Brann: Taylor gir til Ruben Kristiansen som legger inn fra venstre. På femmeteren får Pettersson såvidt klarert til corner foran Heggebø.

21:31 - Brann: Taylor slår inn fra venstre. Nok en gang får Pettersson klarert foran Heggebø.

21:54 - Brann: På den påfølgende corneren fra venstre ved Finne kommer Larsen til heading fra femmeteren. Den går like utenfor.

25:34 - Brann: Vi får en kontringsmulighet når Garnås slår til med en horribel feilpasning og Taylor mottar ballen syv-åtte meter inne på LSKs halvdel. Han får med seg Strand på overlapp og bergenseren avslutter fra ti meters skrått hold. Rett på keeper som avverger til corner.

28:32 - Brann: Taylor kommer seg inn i feltet på venstresiden og skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Garnås blokkerer til corner.

29:09 - Brann: På corneren får Sivert stå helt alene på bakerste og heade fra femmeteren. Han header ned i bakken og Skjærstein får bokset ballen på oppspretten og over mål.

31:14 - Brann: Finne kommer til innlegg fra dødlinjen, Skjærstein redder og ballen går opp i armen til Vetle Dragsnes som får klarert, men dommer mente det ikke kvalifiserte til straffe.

33:50 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen for en tøff takling på Daniel Gustafsson.

34:49 - LSK: Lehne Olsen med frispark fra nærmere 30 meter. Det går rett i Heltne Nilsen som står i muren.

36:25 - LSK: Litt småskummelt i Brann-feltet etter et Åsen-innlegg, men vi får klarert.

37:12 - LSK: Åsen med det som vel var et innleggsforsøk fra fem meter utenfor siden av sekstenmeteren. Grill får fistet det over krysset.

38:30 - gult kort, LSK: Espen Garnås for å slå med albuen opp i brystet på Heltne Nilsen i feltet før en corner.

38:54 - LSK: Etter corneren havner ballen hos Mathew som får stå helt alene på 18 meter og skyte. Det går via Pallesen Knudsen til corner.

39:20 - LSK: Lehne Olsen setter ballen høyt over fra elleve meter etter en corner.

45:00 + 1:00 - LSK: Grill kolliderer når han skal ta et høyt innlegg fra Kaan Kairinen, men det går heldigvis bra.

45:00 + 1:03: Pause. 1-0 til Brann etter 6-4 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

47:42 - Brann: Strand trekker inn mot midten utenfor feltet og skyter fra 19 meter. Det blir en markkryper som Skjærstein tar enkelt.

52:08 - Brann: Taylor skjærer innover fra venstre og gir til Finne som avslutter fra fjorten meter. Skjærstein klarer ikke å holde markkryperen som glipper under ham og triller mot målstreken, men han får fanget ballen igjen en halvmeter før den når så langt.

54:02 - Brann: Strand skyter fra 23 meters noe skrått hold etter en corner, men det går rett i møljen av spillere i feltet.

58:22 - 1-1, SCORING LSK; ESPEN GARNÅS: Kairinen med frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet. På femmeteren midt foran mål får Garnås stå litt for fritt og header inn utligningen bak Grill.

59:29 - Brann: Finne skyter fra 20 meters noe skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

64:24 - 1-2, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Larsen vinner ballen tre meter inne på LSKs halvdel. Han lurer av Mathew og gir videre til Heggebø som i sin tur gir kort tilbake til Heltne Nilsen. Heggebø får ballen tilbake, men er feilvendt på tyve meters hold. Han finner onside-plasserte Finne i feltet og den hjemvendte bergenser kommer alene med Skjærstein og avslutter fra åtte-ni meters hold. Ballen treffer sistnevnte, men spretter inn i det venstre hjørnet.

70:28 - 2-2, SCORING LSK; THOMAS LEHNE OLSEN: Åsen slår høyt og langt inn i feltet hvor Lehne Olsen går opp bak Pallesen Knudsen og header fra tolv meters noe skrått hold. Ballen går fem meter opp i været, Grill står på tre meter, men ballen ser ut til å gå over... og så dupper den ned i det lengste hjørnet...

71:40 -> bytte LSK: Pål André Helland inn for Daniel Gustafsson

71:40 -> bytte LSK: Tobias Svendsen inn for Vetle Dragsnes

71:40 -> bytte LSK: Eskil Smidesang Edh inn for Lars Ranger

72:05 - LSK: Helland skyter fra 18 meter, men Grill redder.

73:47 - 2-3, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Vi vinner ballen 30 meter inne på egen halvdel. Heltne Nilsen gir til Heggebø som får ballen på midtstreken fem meter fra sidelinjen. Han vender rundt og setter fart. LSK-spillere forsvinner i øst og vest før han til slutt avslutter fra fjorten meter. Ballen går inn helt nede i det venstre hjørnet!

76:36 - LSK: Helland skyter fra 23 meters skrått hold, men det blokkeres i feltet.

77:03 - LSK: Grill er ute ved sekstenmeterhjørnet og klarerer rett til Helland som får ballen 27-28 meter fra målet som er tømt for en Brann-keeper, men er dekket opp av to utespillere. Hans skuddforsøk stanses av Larsen og hadde uansett gått utenfor.

79:10 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Bård Finne.

81:54 - LSK: Lehne Olsen vinner på hodet på femmeteren og header i oversiden av tverrligger.

83:48 - LSK: Helland skyter fra 14 meters noe skrått hold. Det blokkeres.

84:53 - LSK: Helland med et skummelt innlegg fra deres høyreside, men vi får klarert. Etter hvert kommer Åsen til skudd fra 20 meters skrått hold, men det blokkeres.

85:14 - LSK: På ti meters hold får Lehne Olsen en fot foran Larsen på et innlegg fra Helland, men det går langt utenfor.

87:02 - LSK: På en corner heades det mot bakerste hvor Helland får ballen innenfor femmeterhjørnet. Han demper og skyter fra seks meter, men Ruben får blokkert umiddelbart. Ballen går tilbake til Helland som skyter fra femmeteren, men ballen går like utenfor nærmeste stolpe. Her var det jaggu nære 3-3!

87:41 -> bytte Brann: Ole Martin Kolskogen inn for Petter Strand.

88:53 -> bytte LSK: Magnus Knudsen inn for Tom Pettersson.

89:38 - Brann: Taylor vinner ballen midt på LSKs halvdel og gir til Blomberg som tråkler seg inn i LSKs felt og skyter fra nesten ute ved siden av sekstenmeteren. Skuddet går like utenfor nærmeste kryss.

90:00 + 1:36 - LSK: Helland slår høyt inn i feltet og Garnås vinner på hodet på åtte meters hold, men får ikke særlig kraft i headingen. Grill kan plukke den opp.

90:00 + 4:00: Det er slutt! Vi vinner 3-2 etter 11-10 til hjemmelaget i antall angrep med avslutninger i feltet.


-

Kampfakta:

Lillestrøm – Brann 2-3 (0-1)

Åråsen, 4500 tilskuere. Gult kort: Espen Garnås, Lillestrøm, Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Mål: 0-1 Robert Taylor (16:02), 1-1 Espen Garnås (58:22), 1-2 Bård Finne (64:24), 2-2 Thomas Lehne Olsen (70:28), 2-3 Aune Selland Heggebø (73:47).

Lillestrøm (3-5-1-1): Knut André Skjærstein – Igoh Ogbu, Espen Garnås, Tom Pettersson (Magnus Knudsen fra 89.) – Lars Ranger (Eskil Smidesang Edh fra 72.), Kaan Kairinen, Ifeanyi Mathew, Gjermund Åsen, Vetle Dragsnes (Tobias Svendsen fra 72.) – Daniel Gustafsson (Pål André Helland fra 72.) – Thomas Lehne Olsen.

Brann (4-3-2-1): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen – Petter Strand (Ole Martin Kolskogen fra 88.), Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen – Bård Finne (Ole Didrik Blomberg fra 80.), Robert Taylor – Aune Selland Heggebø.

-

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 58 % til LSK (VG Live og NTB)

Avslutninger: 13-13 (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 8-5 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 11-10 til LSK (mine tall). 1. omg.: 6-4 til Brann. 2. omg.: 7-4 til LSK.

Sjanser: 8-5 til Brann (VG Live)

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved minutt-tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil
b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90


1118

14

12

6

2

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90


889

12

10


1

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*


954

13

11


1

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*
437

12

4Finne
80

90

79


249

3

3

1


Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*
823

11

9


2

Grill


90


90

1

1Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64
270

8

3Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90


612

10

7

5

1

Hove

9090

1

1Johansen
90

90

90

90

90
450

5

5Knudsen90

90

58

90


328

4

4


3

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*


1107

15

12


1

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1599

18

18

1

2

Larsen


90


90

1

1Myhre90

90

90

90


360

4

4


1

Nilsen90

90

90

90


360

4

4


1

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

901080

12

12Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90


710

10

8

1


Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
1158

16

13

1

3

Sané2*

62

20*


61

145

4

2Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*607

12

7

1

1

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*
1073

13

12


2

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87


1225

15

14


2

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90


1249

15

15

3


Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*


240

7

2

1


Wassberg13*

60

1*


90

5*

45214

6

3Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*293

11

1-

Mediene om kampen:


BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

brann.no


Kommentarer til denne saken