Gå til sidens hovedinnhold

Årstad menighetsråd mener regjeringen mangler nestekjærlighet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er en mangel på nestekjærlighet å ikke hjelpe disse barna, og en urettferdighet vi ikke kan akseptere som medmennesker, skriver Årstad Menighetsråd i et brev til statsminister Erna Solberg.

I brevet retter de en bønn til regjeringen om at Norge bidrar til å evakuere barna fra Moria nå.

– Uten tilgang på rent vann, medisinsk behandling og mulighet for isolering, kan spredning av korona føre til en humanitær katastrofe, minner menighetsrådet om.

SV vil fremme et forslag i Stortinget om å ta imot barn fra de overfylte, greske flyktningleirene som trues av koronaviruset.

Leirene er bygget for 6000, men huser nå 42 000 flyktninger. 1 av 3 er barn. De fleste under 12 år.

Fra før har Frankrike, Tyskland, Finland, Belgia, Bulgaria Luxemburg, Irland, Kroatia, Litauen og Portugal sagt ja til å hjelpe til. I Norge er stemningen annerledes.

– Det er et for dumt signal å si nei, så bra som vi har det her i vårt land, sier sogneprest i Årstad menighet Signe Sandberg til BA.

– Vi må kunne hjelpe noen

Hun mener de som argumenterer imot, gjerne tenker at «en ikke kan hjelpe alle».

– Men vi som er så godt hjulpet selv, vi må kunne hjelpe noen. Alle ville hjulpet disse menneskene, om de hadde stått oppi det selv og sett med egne øyne hvordan det er på Moria. Det ligger i oss mennesker at vi vil hjelpe andre, sier hun.

Lokale styresmakter i Oslo, Stavanger og Trondheim – alle ledet av Ap – har stilt seg bak oppropet. Ordfører i Oslo Marianne Borgen (SV) har sagt at vi er vitne til en stor humanitær katastrofe.

Det samme har bystyret i Bergen gjort, her var flertallet overveldende - bare Frp ville ikke stemme for forslaget der de ber regjeringen ta imot flyktninger fra Moria.

– Bergen kommune har kompetanse og kapasitet til å bosette flere flyktninger enn hva regjeringen har lagt opp til, også når det gjelder enslige mindreårige, og ber regjeringen svare positivt på henvendelsen fra Hellas om å ta mot enslige mindreårige fra flyktningeleirene, mener de folkevalgte.

– Alle har samme verdi

EU-parlamentet har bedt om at asylsøkere straks evakueres fra leirene på grunn av korona.

– Mange kjenner på at vi har nok med vårt nå, og at vi må bruke alle ressursene våre på å løse koronakrisen nasjonalt. Men vår nestekjærlighet kan ikke begrense seg til bare mennesker i vårt eget land. Alle mennesker har samme verdi, konkluderer menigheten.

Signe Sandberg sier at de ikke har noe tall på hvor mange flyktningebarn de mener Norge bør ta i mot.

– Men vi må bidra. Målet vårt med dette brevet til regjeringen er å støtte de kreftene som jobber for å ta i mot barnefamilier og enslige mindreårige fra Moria.

Kommentarer til denne saken