Årstad-guttene fikk landslagsspiller som trener

Årstads lag for gutter født i 2007 fikk besøk av landslagsspiller Magnus Rød. Som en del av prosjektet «Minihåndballguttene» er Rød utpekt som mentor til Mats Østgulen (i rød drakt).

Årstads lag for gutter født i 2007 fikk besøk av landslagsspiller Magnus Rød. Som en del av prosjektet «Minihåndballguttene» er Rød utpekt som mentor til Mats Østgulen (i rød drakt). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Årstad håndballs G07-lag fikk torsdag besøk av landslagsspiller Magnus Rød.

DEL

HAUKELANDSHALLEN: Håndballforbundet har hatt stor suksess med sitt opplegg «Minihåndballjentene», hvor et heldig barn kunne søke om å få en landslagsspiller som mentor. Det innbærer at den heldige blant annet får bli med sin mentor på landslagssamling.

Nå er det guttene som står for tur, med prosjektet «Minihåndballguttene». Og på Årstads guttelag årgang 2007, var tiåringen Mats Østgulen så heldig å nå frem med sin søknad. Han er én av 17 gutter fra hele landet som er med.

Østgulen har fått den kommende tysklandsproffen Magnus Rød som mentor.

– Rollen innebærer litt av hvert. Jeg skal følge opp Mats, komme på besøk, og han skal få være med meg på landslagssamling og kamp. Jeg skal rett og slett bare ta vare på ham. Han kan ringe meg om han lurer på noe. Jeg blir som en storebror, smiler Magnus Rød.

– Gøyeste treningen

Rød ledet torsdagens Årstad-trening, til stor glede for de små. Etter treningen var det autografskriving og grilling.

– Dette er den gøyeste treningen vi har hatt. Han hadde noen øvelser som vi aldri har hatt før, stråler Mats Østgulen.

– Det var en opplevelse. Det bringer tilbake minnene fra de kaotiske treningene man selv var med på som 10 åring, ler Rød.

Østgulen skal få være med Rød på den kommende firenasjonsturneringen i Elverum, hvor håndballherrene skal møte Sverige, Island og Polen.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir kjempegøy, gliser Østgulen.

Magnus Rød skulle egentlig ikke vært en del av opplegget. Han kom inn i VM-troppen – som tok et sensasjonelt sølv – i for en skadet Harald Reinkind.

– Jeg tror egentlig det var Harald som skulle vært mentor for en unge her i Bergen, men siden jeg tok hans plass i troppen så ble det meg, svarer Rød på spørsmål om hvorfor han, og ikke bergenseren Eivind Tangen ble oppnevnt som mentor for en gutt fra Bergen.

Invitert til Tyskland

Rød har denne sesongen spilt for Bækkelaget i den norske eliteserien, men til sommeren flytter han til Tyskland for å spille for Flensburg-Handewitt.

Etter treningen inviterte Rød unge Østgulen ned til Tyskland så snart håndballproffen har funnet seg til rette.

– Hvis Mats har lyst å komme på besøk, så trenger han bare å ringe. Han er hjertelig velkommen, smiler Rød.

Østgulen nølte ikke med å svare på invitasjonen.

– Selvfølgelig har jeg lyst til det! jubler 10-åringen.

Artikkeltags