– Vi har gitt klubben en dato for ferdig anlegg, og det er 31. mai. Da skal alt være klart. Slik det ser ut nå, rekker vi det, sier daglig leder for Åsane Arena, Roald Bruun-Hanssen.

Vi står på hovedtribunen for den nye hjemmebanen til Åsane. Den er en del av gigantanlegget som Trond Mohn betaler over 600 millioner for. Innendørs har hall etter hall åpnet de siste ukene og månedene, og utenfor begynner nå stadion å ta form.

– Her på hovedtribunen vil det bli plass til 2500 mennesker, og så får vi tribuner med plass til 600 på hver kortside. Til sammen rundt 3700 vil det bli plass til her. Det er passelig, i hvert fall inntil noen av lagene tar enda et steg opp, smiler Bruun-Hanssen.

Stadig utsatt sesongstart

Åsanes herrer imponerte stort i comebacket i 1. divisjon i fjor, med en 5.-plass og opprykkskvalik (tap mot Ranheim). Til årets sesong skulle både de og damene, som også ligger i 1. divisjon, inn på ny stadion. Men så kom koronaen, en kald vinter og konkurs for hovedentreprenør Hugaas AS.

Nå kan ironisk nok koronaen gjøre at lagene likevel får sesongdebuten på ny bane. For den utsatte serieåpningen for toppfotballen første helg i mai ser i øyeblikket ut til å bli ytterligere utsatt, ikke minst grunnet treningsforbudet for lagene i Viken og andre steder med store utbrudd.

Bruker firma fra Bergen

I fjor startet 1. divisjon menn 3. juli, kvinnenes 1. divisjon uken etter. Og slik smittesituasjonen er i Norge nå, kan det fort hende at kalenderen viser i hvert fall juni før ballen ruller igjen.

Da kuldeperioden tok slutt i februar, kunne arbeidet med Åsane Arena starte for fullt igjen. Hugaas var ute, inn kom bergenske firma for å fullføre rørlegging og det elektriske.

– Vi har som mange andre slitt med å få på plass spesialarbeidere i koronatidene. Nå valgte vi bevisst lokale firma som har den nødvendige kompetansen, forklarer Bruun-Hanssen.

* Trond Mohn, som har finansiert Åsane Arena, eier 20 prosent av aksjene i BA og er nestleder i styret.