Bestilte sin egen løgndetektortest

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

37-åringen var så fortvilet og forbannet da han ble tiltalt for overlagt drap, at han reiste til Trondheim for å ta en løgndetektortest.

DEL

37-åringen fikk ordet etter at aktor var ferdig med sitt forhør av den tidligere dørvakten.

VILLE OVERBEVISE FAMILIEN
- Jeg gikk ekstremt langt for å overbevise min familie, moren til min datter, min datter og mine venner og bekjente om at jeg var uskyldig og ikke hadde noe med dette drapet å gjøre, fortalte 37-åringen i et følelsesmessig utbrudd i retten i dag.

Den tidligere dørvakten var sterkt preget da han gang på gang hevdet sin uskyld i de alvorlige beskyldningene mot ham.

Han var en rekke ganger i kontakt med etterforskningsleder Bent Raknes, og ville at Raknes skulle være med ham å ta denne løgndetektortesten, etter at siktelsen mot ham var utferdiget i fjor høst.

Han fant informasjon om testen på nettet og bestilte time hos professor Svein Svebak ved NTNU.

På forhånd sendte han tiltalen mot ham.

GODE RESULTATER
- Jeg måtte reise til Trondheim for å få gjennomført avtalen, og jeg ble helt varm inne i meg da jeg fikk resultatet. Han (professor Svebak) sa at jeg fikk 96,1 prosent riktig på testen. Jeg var så rørt og varm at jeg slo feil nummer da jeg skulle ringe til min mor og fortelle de gode nyhetene.

37-åringen gjentok ovenfor retten med skjelvende stemme at han ikke hadde noe å gjøre med drapet på Øyvind Bjarte Madsen, eller amfetaminen politiet mener han skaffet og solgte sammen med blant annet Jarle Olsen like før drapet.

- Jeg har aldri deltatt i noen av disse punktene, sa han i retten.

Han takket etterpå aktor Smørdal for at han fikk presentere resultatene av løgndetektortesten i retten.

BEKLAGER UTBRUDDET
- Vil bare beklage det følelsesmessige utbruddet i sted. Det er vanskelig å sitte her med et sånt dokument foran seg. Det skal ikke skje igjen, sa 37-åringen da retten startet igjen etter lunsj.

- Det er greit, svarte dommer Grethe Strandborg

Artikkeltags