Gå til sidens hovedinnhold

Se kampen på BA.no: KFUM-treneren vil ha revansje mot Mons Ivar Mjelde

Artikkelen er over 3 år gammel

KFUM-trener Jørgen Isnes har noe uoppgjort med Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Det var høsten 2016 KFUM skulle møte Fredrikstad i en livsviktig kamp i bunnstriden i 1. divisjon. Jørgen Isnes ledet Oslo-laget, mens Mons Ivar Mjelde ganske nylig var blitt hentet inn som redningsmann i Plankebyen.

«Kåffa» var på vei mot tre uhyre viktige poeng hjemme på Ekebergsletten, og seier ville gitt en luke på fem poeng ned til aristokratene på nedrykksplass. Men to minutter på overtid utlignet FFK til 2–2.

– Det øyeblikket der gjør fortsatt vondt, sukker Isnes.

– Vi kunne lagt Fredrikstad langt bak oss på tabellen, men det målet der endret så mye i kampen om å berge plassen.

Se KFUM Oslo – Åsane direkte her fra klokken 1300 lørdag.

– Skulle ikke vært mål

Det ble ett poeng til hvert av lagene og demoraliserte KFUM-spillere gikk på en forferdelig tapsrekke. Mons Ivar Mjelde og Fredrikstad begynte derimot å vinne. Da serien var ferdigspilt ni kamper senere var Fredrikstad på trygg grunn, mens KFUM rykket ned.

– Det er helt riktig det Isnes sier. Det var vel en av mine første kamper som Fredrikstad-trener, og det var utrolig viktig for oss å ikke tape den kampen. Vi lå under 2–1 med én mann mindre, men så fikk vi en corner på overtid som vi scoret på, minnes Mons Ivar Mjelde.

– Og jeg tror den corneren var feil idømt i tillegg, ler Åsane-treneren.

Lørdag møtes de to trenerne igjen. Denne gangen i kvalifiseringskamper. For Mjelde er utgangspunktet det samme som sist. Laget hans, Åsane, står i akutt fare for å rykke ned, mens det for Isnes og KFUM ligger et opprykk i potten.

Et opprykk ingen på Ekeberg gikk og tenkte på i september. Da hadde «Kåffa» elleve poeng opp til Hødd på playoff.

– Dette er bonus for oss. Det er ganske utrolig at vi får spille disse kampene, sier Isnes.

I høst har han ledet et lag i superform. KFUM er ubeseiret på de elleve siste kampene, og har vunnet åtte av dem. Det inkluderer filleristing av Fredrikstad i første kvalifiseringsrunde.

– Jeg ser på guttene at de er i form og fulle av selvtillit. Det er rart å si det på denne tiden av sesongen, men vi har faktisk et bra overskudd i gruppen, forteller treneren, som likevel ikke er sen med å plassere favorittstempelet på sin motstander.

– Åsane er favoritter. Det er de som er i 1. divisjon, og det er de som kjenner på presset!

Favorittstempelet lever Mons Ivar Mjelde fint med. Han forsikrer at de oransje ikke drar til hovedstaden for å forsvare seg til et godt resultat.

– Det er viktig å se hele bildet. Det skal spilles to kamper, og dette er bare den første. Det blir nok to jevne kamper, men vi er forberedt på KFUM og det de har å komme med, sier Mjelde.

– Uavgjort vil være et godt resultat for oss, men vi drar ikke til Oslo kun for å forsvare oss. Vi skal prøve å gjenskape den prestasjonen vi hadde i siste kamp mot Nest-Sotra, men skal da sette de sjansene vi får ..., sier Åsane-treneren, med klar henvisning til sjansesløseriet spillerne hans bedrev på Ågotnes.

Les også

«Bøllens» kvalikglis

Eliteserieerfaring

KFUM er i likhet med Åsane en stor breddeklubb som etter beste evne prøver å utvikle lokale spillere. Men de har spillere i troppen som noen kanskje drar kjensel på.

Jørgen Hammer har over 100 kamper for Stabæk, og har blant annet scoret i en seier over Rosenborg på Lerkendal. Stian Sortevik er også en tidligere Stabæk-profil med eliteserieerfaring.

– Blir vi for lave og lar KFUM styre, så blir det tøft. Om Sortevik får boltre seg i mellomrommet, så lever vi farlig med en gang. Vi må tørre å gå i strupen på KFUM, sier Mjelde.

Kvalifiseringen spilles over to oppgjør, hjemme og borte. Åsane starter borte, før returkampen spilles på Myrdal 25. november. Bortemålsregelen gjelder i kvalifiseringen.

Les også

Mons Ivar Mjelde: – Jeg er rett mann