Har massevis av gaver å gi bort

Thor Kalland fra Åsane menighet er innom Lions Club på Åsane senter for å hente gaver. Ellen Indal har rikelig å dele ut.

Thor Kalland fra Åsane menighet er innom Lions Club på Åsane senter for å hente gaver. Ellen Indal har rikelig å dele ut. Foto:

Det ligger an til gaverekord for Lions Club i Åsane denne julen. Nå håper de å bli kvitt dem.

DEL

– Vi rundet akkurat 600 gaver nå, og da ligger vi godt an til å slå rekorden på 700 i fjor, sier visepresident i Lions Club Bergen Åsane, Terje Ramberg.

Det er bare å hente

– Nå gjelder det å få avsetning. Vi vet at det er svært mange enslige og folk med dårlig råd også her i Åsane, og vi ønsker at de skal ta kontakt, sier Ramberg.

Han slår fast at behovet er stort.

– Det er sikkert mange som ikke vet at de kan komme hit og få denne lille hjelpen. De kan gjerne ringe og melde inn sitt behov, så pakker vi og lager til slik at det bare er å hente, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Einar Hansen (t.v) og Terje Ramberg pakker kassevis med gaver til både barn og voksne.  Givergleden er stor.

Einar Hansen (t.v) og Terje Ramberg pakker kassevis med gaver til både barn og voksne. Givergleden er stor. Foto:

Åpen julaften

– Har du noe til fire damer og åtte menn?

Thor Kalland fra Åsane Menighet har kommet for å hente gaver til arrangementet «Åpen julaften» som menigheten arrangerer på julaften.

– Da blir det ribbe og pinnekjøtt, kaker og kaffe, julesang og juletregang. Dit kommer enslige og enslige med barn som ikke ønsker å være alene på julekvelden. sier Kalland.

Nå blir det også gaver, takket være innsamlingen til Lions.

Vil gi en juleglede

Julian (7) og Olivia (9) Selvik Mikalsen stikker også innom og har med hver sin gave. Gavene er til en gutt og en jente i alderen fem til ni år.

– Det er ikke alle som har like mye som andre, forklarer Olivia.

Derfor ønsker hun og broren å gi bort en gave hver. Men hva som er inni vil hun selvsagt ikke avsløre. Det er hemmelig.

Joakim (7) og Olivia (9) Selvik Mikalsen vil veldig gjerne gi en gave til noen som ikke har like mye som andre.

Joakim (7) og Olivia (9) Selvik Mikalsen vil veldig gjerne gi en gave til noen som ikke har like mye som andre. Foto:

Lavere terskel

Det er syvende året Lions Club i Åsane har holdt på med julegaveinnsamling og utdeling.

– Antallet innsamlede gaver øker år etter år, givergleden er kjempestor. Heldigvis har også terskelen for å ta imot blitt lavere de senere årene, sier Ramberg.

Han legger til:

– Nytt av året er at vi også har bedt om gaver til voksne i tillegg til barn. Det er så mange ensomme der ute, og det bare øker på dessverre.

Det er stort sett voksne med små barn som kommer innom lokalene på Åsane storsenter for å hente gaver. En del tar også kontakt via telefon, og flere sender noen for å hente gavene.

– Tror du det er fordi de er flaue for å hente gaver?

– Nei det har jeg ikke opplevd. Det er heller de som sliter med nervene og som ikke klarer å komme hit som sender noen, forteller han.

– Vi pakker sammen det de trenger og så henter de det her, sier Ramberg og viser frem tekstmeldinger fra takknemlige mottakere.

– Men vi trenger at enda flere tar kontakt med Lions Club Bergen Åsane. Vi vet de er der ute, og vi har massevis av gaver i gi bort, sier Ramberg.

Artikkeltags