35 kjøretøy avskiltet på Askøy

2874 kjøretøy ble vinket til siden fredag formiddag.

2874 kjøretøy ble vinket til siden fredag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Under en kontroll på Askøy foretatt av Statens vegvesen ble 35 biler avskiltet hvorav 5 ble stoppet uten forsikring og 8 ble sendt til EU-kontroll. Totalt ble 2874 biler kontrollert.

DEL

Kontrollen fant sted på Askøy mellom 1200 og 1730 torsdag. Kontrollen ble foretatt med fotoskanner som blant annet sjekker omregistrering, forsikring, EU-kontroll og årsavgift. Av dem som ble stoppet, var det 20 som skyldte årsavgift, hvorav et lite antall gjorde opp for seg på stedet.

– Ut ifra hvor mange biler vi har kontrollert, er ikke resultatet så verst. Vi har hatt verre kontroller enn dette, sier kontrolleder i Statens vegvesen Lars Harald Drange.

Han viser til en kontroll som ble holdt i samme område i fjor høst, hvor et ganske likt antall biler ble kontrollert. Den gang var det omtrent 10 flere avskiltinger.

Ber folk sjekke årsavgiften

Det hyppigste avskiltingsgrunnen var manglende årsavgift. Drange tror det er mange av dem som har utsatt årsavgiften til siste liten som kan ha glemt å betale innen fristen. Han ber derfor alle om å kontrollsjekke at årsavgiften er betalt, og at den er betalt med tilleggsavgiften på 250,- på vanlig bil dersom den er betalt etter fristen.

De fleste som ble stoppet tok det fint, men kontrollederen opplevde også enkelte som reagerte sterkt på å bli stoppet.

– Det var en, jeg vil si illsint, Tesla-eier som virkelig ikke satte pris på å bli stoppet. Han trodde vel langt på vei at han ikke behøvde å betale EU-kontroll på Teslaen sin.

Til opplysning slår Drange fast at også Tesla-eiere må betale EU-kontroll.

– Bil er bil, humrer han.

Artikkeltags