Det skriver Nettavisen.

SV-leder Audun Lysbakken rettet kraftig skyts mot regjeringen på sin pressekonferanse før landsmøtet tirsdag.

Helgens formidable redningsaksjon i Hustadvika, som 1300 cruisepassasjerer fikk føle på kroppen, har han også klare tanker om.

– Nå bør han tenke seg grundig om

– I sentrum for helgens store redningsaksjon i Hustadvika er skatteflyktning Torstein Hagen. Den norske stat tar regningen. Hva synes du om det?

– Jeg synes han skal tenke seg grundig om nå, og så skal han spørre seg: Er det virkelig rettferdig at vanlige sykepleiere, bussjåfører og vanlige folk skal være med å finansiere redningsaksjonen, mens han som en av de aller rikeste i Norge slipper unna. Jeg tror sånt provoserer folk mye, sier Lysbakken til Nettavisen.

SV-lederen sier vi ikke trenger skatteflyktninger.

– De rikeste må bidra

– De rikeste må bidra til fellesskapet, dette er en veldig god anledning for han og andre skatteflyktninger til å forstå at de ikke er hevet over fellesskapet og at alle bør bidra.

 

– Hva synes du Hagen bør gjøre på eget initiativ?

– Jeg synes jo at alle som tjener mye penger i Norge, som har blitt rike på det arbeidet folk i Norge har gjort, bør sørge for å betale skatt til Norge, sier Lysbakken.

–Så Hagen bør komme tilbake til Norge?

– Ja, jeg tenker dette kan være en vekker for ham. Skatteflukt står veldig lavt i kurs hos meg, sier han bestemt.

– Stolt av å være norsk

Majoritetseier og styreleder i Viking Ocean Cruises, Torstein Hagen, møtte lørdag og søndag de evakuerte passasjerene fra cruiseskipet «Viking Sky», som fikk motorproblemer og sendte ut mayday-signal ved Hustadvika lørdag.

Hagen hyllet innsatsen og redningsarbeidet til norske myndigheter og frivillige under pressekonferansen på Alexandra Hotel søndag formiddag. Styrelederen sa blant annet at han var «stolt av å være norsk».

– Vi vil rette en stor takk til Hovedredningssentralen Sør-Norge, redningsmannskapet og alle andre som har bidratt i forbindelse med evakuering. De har handlet med profesjonalitet, dyktighet og iherdighet under svært vanskelige værforhold. Vi vil også få takke alle på land som har vist våre gjester omsorg og gjestfrihet etter det som har vært en krevende opplevelse for mange, skrev Hagen i en pressemelding.