Os-jenten Aurora medvirker sentralt under fremføringen av den Oscar-nominerte Disney-melodien «Into the Unknown» natt til mandag norsk tid. Da NTB møter henne mellom prøvene i stivpyntede Hollywood, bedyrer hun at nervene er under kontroll.

– Jeg blir ikke så veldig nervøs. Jeg bruker ikke energi på morgendagens eventyr når jeg er opptatt med i dag, hevder Aurora (23), som har etternavnet Aksnes.

– Jeg må bare gjøre hva jeg kan – og dette er jo bare en tulleting. Selv om det betyr noe for kunst og musikk og film, er det ubetydelig i forhold til de store tingene, legger hun til ved turisttråkket Walk of Fame.

Trinnfobi

Hun sier hun tviler på vinnersjansene i et felt med blant andre ringrevene Randy Newman og Elton John. Og ett er sikkert: Hun skal ikke frem og ta imot sammen med komponistene Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez hvis det likevel går veien.

– Jeg har sagt at jeg vil ikke opp, fordi jeg sliter med trapper. Jeg har veldig dårlig dybdesyn – jeg treffer aldri når jeg skal gjøre «high five», gestikulerer Aurora humørfylt.

– Jeg må ned en trapp under selve opptredenen. Det gruer jeg meg til – ikke syngingen, men trappen. Heldigvis fikk jeg snakket meg til at det skjer mellom sanglinjene.

Det hjelper at hun deler mikrofon med hovedartisten Idina Menzel – og har backing av landskvinnen Lisa Stokke.

– Det blir magisk og skikkelig mektig. Noe skjer inni meg hver gang jeg hører mennesker synge sammen sånn. Jeg blir rørt og får «ståpels».

På radaren

I fjor fulgte snaut 30 millioner amerikanere TV-bildene fra Dolby-teatret. Ifølge featureredaktør Carole Horst i bransjebladet Variety vil seertallet bli det samme i år, skjønt det er vanskelig å anslå totalen globalt.

– Kandidatene i beste film-kategorien er gjennomgående kassasuksesser – «Joker» har spilt inn mer enn 1 milliard dollar internasjonalt – så publikum i over 200 land vil skru på for å få med seg utfallet, spår hun overfor NTB.

Uansett mener Horst at seansen er gode nyheter for Auroras USA-gjennomslag, slik det var for Glen Hansard og Markéta Irglová da den irsk-tsjekkiske duoen fremførte «Falling Slowly» i 2008.

– Prestasjonen deres gjorde inntrykk på mange. Og etter å ha vunnet Oscar den kvelden, fikk de en stor hit på Broadway. Så at Aurora får vist seg frem sammen med «Into the Unknown»-laget, vil plassere henne på radaren til enda flere.

Ukjent versjon

Plateselskapet smir mens statuettjernet er varmt. En helt egen Aurora-versjon av «Into the Unknown» – foreløpig leverer hun kun det sireneaktige lokketemaet – skal være rett rundt hjørnet.

– Den blir skjørere. Siden den er blitt en så stor del av livet mitt, ville jeg gå i studio og «kjenne på den». Det er først når du gjør det til ditt eget, at du skjønner hva et musikkstykke handler om.

– Hvor gøy blir det å treffe Brad Pitt og Leo DiCaprio backstage søndag?

– Jeg ser faktisk rett på begge to fra scenen. Det henger bilder på stolene. Selv har jeg fått plass mellom Greta Gerwig fra «Little Women» og Anthony Hopkins i salen. Det blir veldig kjekt.

– Og etterpå blir det Vanity Fair-nachspiel?

– Jeg vet ikke om jeg vil. Jeg tar gjerne en liten fest, men holder den kanskje for meg selv.

Aurora smiler skrått under California-solen.

– Kanskje vil jeg ut og danse. Du blir så stiv i ryggen av å stå så lenge, og så sliten i hånden av å hilse på alle.