Det sier Gisle Gunnarschjåen til BA etter å ha fått presentert det nye bekkalokkmotivet. Da har han nettopp overhørt ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) sin tale.
Før avdukingen var han mer skeptisk.
– Jeg synes motivet på bekkalokkene fra kulturåret 2000 er finere fordi de viser byen, sa han da.
– Bergen er bekkalokk
Han er en av dem som deltok på avdukingen av det nye jubileumslokket på Vågsallmenningen torsdag ettermiddag.
Bergen kommune har laget 500 nye bekkalokk til Bergens 950-årsjubileum. Det nye bekkalokket har samme motiv som jubileumslogoen, med regndråper og Bergen 2020.
– De nye bekkalokkene har et enklere design enn de gamle. Regndråpene representerer Bergen, sier Arild Gjerde, som hadde tatt med seg konen for å overvære begivenheten.
Hvilket bekkalokk-motiv synes du er finest?
Bekkalokkene fra 2000 skulle markere Bergen som en kulturby. Da ble 400 bekkalokk, med Bryggen og Håkonshallen som motiv, plassert i Bergen sentrum.
– Det gamle bekkalokket er mer monumentalt. Jeg synes vi burde ha noen nye og noen gamle bekkalokk. Bergen er bekkalokk, sier Gjerde.
Gisle Gunnarschjåen synes at bekkalokkene i Bergen er viktig.
– Når jeg går i byen, ser jeg at turister tar bilde av de. At vi får nye bekkalokk, og ikke kumlokk, er en begivenhet, sier han.
– Kun spørsmålstegnet som mangler
Det er designbyrået Overhaus som har utformet motivet, på oppdrag fra Bergen kommune.
Folkemusiker Silje Solberg fremførte en spesialbestilt sang.
– Jeg synes at bekkalokket passer til jubileumsåret. Jeg liker det enkle og moderne designet, sier ordfører Persen.
Hun sier at det er delte meninger om Overhaus' design.
– Noen synes det er kjedelig, andre synes det er fint. En sa sarkastisk at «det er kun spørsmålstegnet som mangler». Jeg synes at det er fint at bergenserne har ulike meninger.
Etter at Gunnarschjåen fikk se jubileumslokket på nært hold, ble han som sagt mindre skeptisk. Han mener at regndråpene symboliserer Bergen og jubileumsåret.
– Jeg synes at de nye er fine likevel. I dag er jeg en stolt bergenser.