Gå til sidens hovedinnhold

Avgjørelse om kokevarsel på Askøy utsettes: – Vi har høye skuldre

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen prioriterer politiske møter, og utsetter avgjørelsen til torsdag.

– Foreløpig er det ingen prøver som normalt skulle indikere at kokevarselet skal vedvare. Men dette er en spesiell situasjon, der vi har høye skuldre, så vi må ta en grundig vurdering torsdag morgen, sier Anton Bøe, vannsjef i Askøy kommune, til BA.

Kommunen skulle etter planen ta en avgjørelse på om kokevarselet på øyen skulle fjernes i et møte onsdag klokken 1400. Det ble utsatt flere ganger på grunn av budsjettseminar i formannskapet.

– Nå gikk de rett fra budsjettforhandlinger til møte i valgstyret, noe som kan trekke utover kvelden. Så rådmannen (Eystein Venneslan, journ.anm.) tok beslutningen om å utsette drikkevannsmøtet til torsdag morgen, forteller Bøe.

Det var fredag 2. august at knappe 5500 personer fikk kokevarsel på grunn av funn av E.coli i Øvre Kleppe basseng 125. Varselet omfattet Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen i Askøy kommune.

Det var basseng 168 Øvre Kleppe som var årsaken til vannskandalen tidligere i sommer hvor over 2000 mennesker ble syke. Dette bassenget er tømt, og vil aldri komme i drift igjen.

Øvre Kleppe basseng 125 skal etter planen settes ut av drift 2019/2020.

Kommentarer til denne saken