Nooshin Zaery i INLO opplyser torsdag kveld at arrangementet på Festplassen avlyses. Det erstattes av en digital demonstrasjon med direkteoverføring fra studio mellom klokken 16 og 18 fredag. Det vil bli avholdt appeller fra blant annet sosialbyråd Lubna Jaffery, politiet og Zaery selv, samt diktlesing og musikkinnslag.

I Bergen tok organisasjonen Way Forward initiativ til en demonstrasjon på Festplassen fredag ettermiddag. På Facebook har over 3000 meldt sin ankomst, og over 5000 sin interesse.

– Kommunen og politiet sier at vi kan gjennomføre, men da med under 50 personer, sa Richard Kiwanuka, daglig leder i Way Forward, til BA torsdag formiddag.

Arrangørene var da i tenkeboksen om hva de skulle gjøre. Nå er det bestemt at det hele blir digitalt.

- Bittersøt følelse

Nooshin Zaery er styreleder i Innvandrernes landsorganisasjon (INLO), som er medarrangør.

– Jeg er ikke overrasket over at det kom restriksjoner, og vi ønsker ikke å være ansvarlig for at noen blir smittet, sier Zaery, og fortsetter:

– Men jeg hadde aldri trodd at så mange skulle være interesserte i å delta. Det varmer hjertet mitt å se alle som ønsker å vise medfølelse. Så dette er en bittersøt følelse.

Bergenseren har snakket med mange som er frustrerte, og ønsker å trosse forbudet for å demonstrere.

– Men vi er nødt til å være gode forbilder, og følge lover og regler. Norske myndigheter og politi er ikke rasister, men ønsker å beskytte oss.