– Dette er det flere grunner til. Det første er jo at banen er helt hvit nå, så det blir vanskelig å spille, forteller sportssjef i Arna-Bjørnar, Erik Mjelde til BA.

Men det er ikke bare været som har vært til hinder.

– Det andre er at vi har fire spillere som er tatt ut til landslagssamling for jenter 17, og med flere spillere ute med skade så var det beste å avlyse kampen, mener Mjelde.

Ingen seire

Hittil i år har ikke Arna-Bjørnar vunnet en eneste treningskamp. Det nærmeste de kom seier var uavgjort mot Fyllingsdalen i februar.

At dette gir noen indikasjoner for sesongstarten om to uker, avviser Mjelde.

– Det bekymrer meg ikke. Selvfølgelig skulle vi hatt noen andre resultater, men sånn er det. Treningskampene gir ikke poeng, og det er kamperfaringen som er det viktigste.

Flere klare i løpet av våren

– Vi har spillere som nå er på vei tilbake igjen etter skade og da kommer vi til å stille kvinnesterke denne våren, forteller Mjelde.

Midtbanespiller Nora Nøss forventes tilbake på banen etter at hun pådro seg en korsbåndskade for litt under et år siden. I tillegg til høyreback Tanja Myrseth.

Den som ligger nærmest er keeper Ida Norstrøm, som Mjelde håper å få klar til åpningskampen mot Vålerenga og deretter neste kamp mot Rosenborg.

Norstrøm ble klarert for full trening forrige uke, og gleder seg til å komme tilbake på banen.

– Det blir absolutt veldig spennende. Målet mitt er å komme tilbake og fortsette der jeg slapp i høst sammen med resten av laget, skriver hun til BA.

Om sesongstart, er hun optimistisk.

–VIF og RBK er to tøffe lag, så vi får absolutt testet oss fra start. Men vi tar utfordringen på strak arm, forteller hun.

Også Erik Mjelde er enige i dette.

– Vi får en tøff sesongstart. Men jeg har god tro på våre prestasjoner, lover sportssjefen.

– Gjelder å holde seg flytende

Han får støtte fra Kjell Åge Kvamme, som er medieansvarlig i klubben.

– Erik sa det, ja. Klart han må ha god tro før sesongstarten, forteller Kvamme sindig.

Han mener at det gjelder å være realistiske denne våren.

Arna Bjørnar skal opp mot topplagene Vålerenga, og Rosenborg i de to første kampene. Deretter følger Åsane og Lillestrøm.

– Det blir tøft. Særlig når vi ikke har full tropp til seriestart, må vi være rasjonelle og gi jentene en god spilleopplevelse også. Nå gjeder det å holde seg flytende, mener Kvamme.

I tillegg frykter han hjemmelagene Åsane og Brann.

– Det er klart. De har hentet gode spillere i Åsane og Brann, og har mye ressurser. Vi i Arna-Bjørnar må utvikle spillere selv og har ikke all verden av penger heller.

Men om plassen i Toppserien står for fall, det tror han ikke.

– Klart vi skal holde plassen. Det er flere lag vi er kapable til å slå, så det er jeg ikke bekymret for, avslutter Kvamme.

Arnabuene får uansett en tøff serieåpning mot de to lagene som kom rett bak Brann-damene på tabellen i fjor.

Arna-Bjørnar møter Vålerenga på bortebane lørdag 25. mars i serieåpningen. Første hjemmekamp blir mot Rosenborg 1. april på Arna Idrettspark.