Avslutter kontrakten med umiddelbar virkning

Keeper Hilde Gunn Olsen er ferdig i Arna-Bjørnar.

Keeper Hilde Gunn Olsen er ferdig i Arna-Bjørnar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Keeper Hilde Gunn Olsen (23) er ferdig i Arna-Bjørnar.

DEL

Arna-Bjørnar-keeper Hilde Gunn Olsen gir seg i klubben med umiddelbar virkning. Det melder Arna-Bjørnar i en pressemelding mandag formiddag.

«Hilde Gunn Olsen og Arna-Bjørnar Fotball er blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Spilleren hadde i utgangspunktet kontrakt ut 2015, men i kontrakten lå det en åpning for terminering dersom begge parter aksepterte dette.»

Klubben må betale spilleren lønn ut juli måned.

Arna-Bjørnar opplyser i pressemeldingen at Olsen ble informert i forkant av termineringen om at klubben ønsket å hente en ny keeper til sommeren. Kontrakten ville derfor ikke bli forlenget utover 2015-sesongen.

Sportslige årsaker

Ifølge Arna-Bjørnar-leder Torbjørn Andersen handler kontraktsbruddet utelukkende om sportslige vurderinger.

– Jeg skal ikke kommentere saken så veldig mye, for sport er ikke mitt hovedområde, men det har vært gjort en evaluering av vårsesongen av det sportslige apparatet i Arna-Bjørnar. Flere områder har blitt vurdert, og ett av dem har vært hvor vi trenger forsterkninger inn mot 2016-sesongen. Keeperplassen er en av posisjonene vi ønsker å forsterke oss på, og i den sammenheng har det blitt gitt et signal til Hilde Gunn om at hun ikke vil få fornyet kontrakten, sier Andersen til BA.

– Var det spilleren som da svarte med ønske om å bryte kontrakten?

– Det ble en prat som kom opp underveis, og så ble man enig. Hilde Gunn er jo en jente med ambisjoner, svarer Arna-Bjørna-lederen.

Ble nylig vraket

Olsen ble hentet til Arna-Bjørnar fra svensk fotball foran denne sesongen, og var i utgangspunktet tiltenkt å overta rollen som førstekeeper etter amerikanske Erin McNulty.

Den rollen har hun også hatt i innledningen på sesongen, men de to siste seriekampene mot Stabæk og Kolbotn har hun blitt vraket til fordel for ungjenten Benedicte Håland (17). Haaland er i øyeblikket klubbens eneste keeper, ettersom Sandra Stavenes er utlånt til Voss.

– Vi ønsker å opprettholde den avtalen vi har med Voss, så vi jobber med å få på plass en ny keeper før høstsesongen starter, opplyser Andersen.

– Dere vraker førstekeeperen deres etter bare et halvt år i klubben. Har dere gjort et dårlig forarbeid her?

– Det er vanskelig for meg å kommentere det, svarer Andersen.

Hilde Gunn Olsen har ikke besvart BAs henvendelser mandag formiddag.

– Skuffet og lei seg

Trener Bjarne Hagen legger ikke skjul på at spilleren er skuffet.

– Det er klart. Hun ble hentet for å være nummer én. Det var hun innstilt på, og det var vi innstilt på. Da er det alltids skuffende når ting ikke fungerer slik vi hadde håpet. Alle parter er skuffet og lei seg, det er ikke til å stikke vekk. Samtidig er dette en naturlig del av toppfotballen. Det blir ikke alltid helt klaff, og da kan det være til det beste å skilles og ønske hverandre lykke til videre, sier Bjarne Hagen.

Han forklarer kontraktsbruddet slik:

– I løpet av vårsesongen endret konkurransesituasjonen seg slik at Benedicte Håland, som var den andre delen av vårt keeperteam, konkurrerte seg inn til en startposisjon. Da var vi åpen og ærlig med Hilde Gunn om at Benedicte går inn i ferien som førstekeeper og at hun ville være det når høstsesongen starter opp. Det var en situasjon Hilde Gunn forståelig nok ikke var interessert å stå i. Hun ønsket å se seg om etter andre muligheter, og det har vi full forståelse for, sier Hagen.

Tar ikke selvkritikk

– Dere vraker førstekeeperen deres relativt tidlig i hennes første sesong. Er ikke det for dårlig også av Arna-Bjørnar som klubb?

– Hilde Gunn startet åtte kamper i oppkjøringen og syv hittil i sesongen. Om vi har gjort en for dårlig jobb vet jeg ikke. Som i alle andre posisjoner på banen, så er du i en konkurransesituasjon, men å være keeper er spesielt. Enten er du nummer én og spiller, eller du er nummer to og er ute. Du blir ikke kastet inn som spiss da.

– Når konkurransesituasjonen endret seg i løpet av våren, synes vi det bare er rett og rimelig å gi en åpen og ærlig tilbakemelding om ståa. Det ligger i vår oppgave å være åpen og ærlig, og gi henne en fair mulighet til å gjøre de beste valgene for seg selv. Dette er en prosess vi gjør med alle spillerne våre, men situasjonen blir litt annerledes når det er en keeper som settes ut enn for eksempel en høyre back som også kan konkurrere om spilletid i andre posisjoner, sier Hagen.

Arna-Bjørnar-treneren bruker nå VM-pausen til å lete etter målvakter. 

– Vi har så vidt begynt å undersøke markedet. Vi som klubb skal ha signert en ny keeper før høstsesongen begynner 19. juli, og vi leter både nasjonalt og internasjonalt, sier Hagen.

Arna-Bjørnar-damene ligger på en skuffende 9. plass i Toppserien etter sesongens åtte første kamper.