– Vi har innsett at det blir vanskelig for Brann å ta gullet hem uten BA i ryggen; eller rettere sagt, på ryggen, sier sjefredaktør og administrerende direktør i BA, Sigvald Sveinbjørnsson.

Det er elleve år siden sist BA var å finne på Brann-drakten. Da hadde lokalavisen plass på det venstre trøyeermet til spillerne, i en periode hvor klubben vant både cup- og seriegull. Nå overtar BA plassen på ryggen, over nummeret til spillerne. Plassen har stått tom siden Telia hoppet av etter forrige sesong.

– Vi er mange som har lagt merke til at ryggen til Brann-spillerne har vært litt naken denne sesongen, men tidligere i uken fikk vi mulighet til å plassere BA-logoen der. Oppildnet og i godt humør etter å ha vært og sett på det nye BA-huset som skal åpne i oktober, så valgte vi å hoppe på tilbudet, forteller Sveinbjørnsson.

Spiller på lag

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, er svært fornøyd med avtalen.

– Vi er veldig glade for å ha BA tilbake på drakten vår. BA er en institusjon i byen vår, og betyr sammen med Brann mye for bergenserne. Derfor er det både viktig og utrolig gledelig at vi kan spille på lag i denne vanskelige tiden, sier Johannesen, som endelig ser lysglimt i enden av tunnelen etter en lang og krevende tid preget av koronapandemien.

– Dette er en viktig avtale for Brann, og det sender ut noen positive signaler i en tid hvor det har vært utfordrende for oss å lage nye avtaler. At den delen av næringslivet som har kommet seg greit gjennom krisen vil bidra til å skape et sterkt og godt Brann synes vi er veldig gledelig, legger hun til.

Tar ansvar

De nye Brann-draktene er allerede trykket opp, og vil bli tatt i bruk for første gang hjemme mot Kristiansund lørdag kveld.

– Draktene blir veldig fine, smiler Johannesen.

Også Sveinbjørnsson er fornøyd med at BA er tilbake på Brann-drakten for første gang siden 2009-sesongen.

– I den vanskelige tiden samfunnet vårt har vært inne i, så er det viktig at institusjoner som BA er sitt ansvar bevisst og støtter opp om det som er viktig for bergenserne. Og Brann er viktig både for BA og bergenserne, sier sjefredaktøren.

Avtalen strekker seg ut 2020-sesongen.