Som en følge av dataangrepet som BAs største eier Amedia ble utsatt for tidligere denne uken, har BA hatt store utfordringer med produksjonen av papiravisen. Onsdag 29. desember kom avisen ikke ut i det hele tatt, mens torsdag 30. desember og fredag 31. desember kom den ut ved hjelp av reserveløsninger.

Problemene som rammer produksjonssystemet til BA og de andre Amedia-avisene rundt om i landet er fremdeles ikke løst. Søndager har ikke BA papiravis, men produserer en e-avis, som abonnentene kan lese på BAs nettsider.

Denne e-avisen blir imidlertid ikke produsert til den første søndagen i 2022.

– Vi er veldig lei oss for at vi må kutte ut søndagens e-avis. Den pågående situasjonen knyttet til hackingen av vår hovedeier Amedia gjør dessverre produksjonen av papirutgaven så krevende at vi blir tvunget til å ta noen tøffe valg for å opprettholde god kvalitet på avisen vi lager, sier utgaveredaktør Camilla Fosse.

Papirutgavene til uken vil komme ut som vanlig, om ikke noe uforutsett skulle inntreffe. Grunnet produksjonsproblemene vil leserne oppleve at noe av innholdet som normalt står i papiravisen, ikke blir å finne der. Samtidig kan det også dukke opp noen positive overraskelser. For eksempel får lesere som er glade i kryssord, tre sider kryssord å bryne seg på i mandagens papiravis.

BA og Amedia er forberedt på at det vil ta tid før situasjonen er tilbake til normalen, og at både papiravisproduksjon og andre funksjoner må skje via alternative løsninger i en periode fremover.

– Vi håper situasjonen vil løses raskt, slik at vi igjen kan tilby leserne av BAs papiravis det fullverdige tilbudet de ønsker og fortjener, sier Fosse.