Kanskje har du hørt navnet før. Kanskje er det nytt for deg. Men én ting er sikkert: fremover blir det mye Sølve Rydland i BA.

Med sitt kloke hode skal Rydland forklare deg hva som skjer i Bergen, og hvorfor. Han skal nøste opp, analysere og kommentere. Forsøke å gjøre det som skjer i denne byen litt mer forståelig, enten det er på Rådhuset eller i nyhetsbildet for øvrig.

Jeg er sikker på at dette grepet vil løfte meningsbrytningen i Bergen. Og det vil løfte BA.

BA er en tabloid institusjon, en råsterk nummer to-avis i byen vi elsker. Men én ting manglet vi: kommentarjournalistikk. 

Da jeg var så heldig å bli tildelt rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i fjor, nærmest høygravid og det hele, begynte hodet å kverne på hvilke journalistiske grep som kunne være med på å løfte avisen i den farten vi allerede var inne i.

På relativt kort tid har det skjedd vanvittig mye bra i BA. Den enorme innsatsen fra hele avisen har gitt gjenklang omtrent fra Rådhuset i sentrum til McDonald’s i Rådalen.

BA er en tabloid institusjon, en råsterk nummer to-avis i byen vi elsker. Men én ting manglet vi: kommentarjournalistikk.

Enhver avis i en by på størrelse med Bergen, og med antall betalende lesere som nesten bikket 28.000 i den ferskeste opplagsmålingen fra Mediebedriftenes landsforening (MBL), fortjener signerte kommentarer. Det er på sett og vis på sin plass, og jeg håper du er enig.

Allerede lørdag kunne du lese Rydlands opplysende kommentar om hvordan regjeringen nedprioriterer Bergen. Byen kjemper i kraftig motvind for å sikre statlige arbeidsplasser. Distriktspolitikken er en effektiv slitasje på noe av det aller viktigste vi bør være opptatt av: å skape et konkurransedyktig arbeidsmarked. I Bergen, i Vestland, hos oss.

BAs politiske redaktør skal sette spor etter seg gjennom det han formidler. Derfor slutter vi med lederen i sin tradisjonelle form og erstatter den med signerte kommentarer. Kanskje hver dag, noen ganger annenhver dag, og sjeldent sjeldnere. Når avisen virkelig skal mene noe, så gjør vi det på lederplass.

I tillegg jobber vi med å styrke hele meningsinnholdet til BA. Det vil blant annet dukke opp nye navn blant spaltistene, og vår debattsjef Karoline Baug er sentral i dette løftet. Kanskje bærer du selv på et leserinnlegg du vurderer å sende inn? Her er min oppfordring: gjør det.

Ta vel imot debattene vi ønsker å løfte, og ta vel imot Sølve. Takk for at du leser BA.