– Nitro tar rallycross sporten til nye nivåer, og at jeg kan få være en del av dette i en fabrikkstøttet Subaru er jeg ekstremt stolt over, sier Bakkerud i en pressemelding fra bilfabrikanten.

Nitro Games er skapt av verdensstjernen Travis Pastrana, som med sitt Nitro Circus har turnert verden rundt med helsprø stunts. Nå står rallycrossen for tur, og i år har de skapt en hel serie på fem løp i USA.

Mer hopp enn svinger!

– Travis har hatt et ønske å kombinere motorcross og rallycross til en perfekt mix. Her kjøres det utelukkende på grus – og hoppene kommer tettere enn svingene. For meg høres dette ut som en oppskrift på action, ler bergenseren.

Subaru-teamet har fabrikkstøtte, og Andreas skal kjøre en av teamets tre like biler. De to andre sjåførerene er nevnte Travis Pastrana og Scott Speed.

– Teamet er det mest erfarne i USA, og har vært i rally og rallycross i mange år. Bilene er skapt spesielt for denne serien, så jeg tror at vi skal klare å henge med fra start.

Kjente navn fra VM

Allerede om en drøy uke starter sesongen i Utah Motorsport Park i Salt Lake City, og Bakkerud er selv ekstremt motivert:

– Startlisten i Nitro Rallycross inneholder med få uttak bare kjente navn fra VM i rallycross, så jeg vet hva som venter – og hva som kreves, sier han.