Gå til sidens hovedinnhold

BAM! BAM! BAMba!

Brann - AaFK 3-1: Nå ser det ut til å gå veien. Men vi er fremdeles ikke reddet!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig en hjemmeseier igjen! Endelig litt medgang!

Seks poeng på to kamper… De tre første kom rimelig uventet og var rene bonuspoeng. De tre siste var tre vi skulle ta. Start, som før denne runden plutselig slo til med to seire, gikk på et stortap i Stavanger. Godset tapte i Kristiansund. Denne runden gikk alt vår vei.

Det ser derfor atskillig lysere ut nå med tanke på å redde plassen, enn det gjorde så sent som tirsdag ettermiddag. Det er syv poeng til kvalik. Sjansene er gode for at vi spiller i Eliteserien også i 2021.

Imidlertid betyr ikke det at jobben er gjort og at plassen er trygg. Det er fortsatt tolv poeng å spille om. Og de poengene vi eventuelt måtte mangle, vil ikke komme av seg selv. Vi har ingen garanti for at de kommer. To seire på rad til tross. Dere kjenner vel Brann?

Stemningen snur seg i hvert fall raskt i Bergen…

Det er mindre enn en uke siden mange snakket om at vi kom til å tape alle kampene som var igjen og at dette gikk strake veien mot nedrykk. Jeg var selv en av dem som med stor frykt så på at den negative spiralen aldri tok slutt. Det meste gikk imot oss. Vi hadde 0-4-5 og et poengsnitt på 0,44 i de ni seriekampene før turen til Trondheim. Vi hadde før Aalesund-kampen ni hjemmekamper (fire og en halv måned!) uten en eneste seier. Også der med et poengsnitt på 0,44 over disse ni.

Det var et Brann-lag som slet med å score, et Brann-lag som slapp inn mål i hver kamp, og et Brann-lag som manglet både relasjoner og selvtillit. Ting så rimelig dystert ut. Nedrykksangsten var stor i Bergen.

Men så vant vi i Trondheim. Brann var på ingen måte dårlige der, men vi må innrømme at vi var noe heldige med både marginer og et par dommeravgjørelser. Det kunne fort ha blitt et annet utfall enn tre poeng hvis kampforløpet hadde blitt et annet på stillingen 0-0.

Og nå vant vi altså 3-1 hjemme mot den desiderte tabelljumboen som «alle» slår og kun har tatt fire usle poeng på de siste 13 kampene. Tre av poengene de fikk (Haugesund borte for noen uker siden) var jo griseflaks! Plutselig viker gjennomgangstonen i sosiale medier å være at plassen i praksis er reddet og at resten av sesongen nærmest bare er en formalitet.

I mine øyne er ikke en noe heldig seier mot et tydeligvis formsvakt RBK i Trondheim og en seier over den desiderte tabelljumboen nok til å friskmelde Brann helt, eller nok til å se på det som helt usannsynlig at Brann f.eks. bare tar null, ett eller to poeng i løpet av de fire siste kampene denne sesongen. Tar vi to poeng på slutten, så betyr det 0,5 poeng i snitt på de kampene. Noe som altså er mer enn hva vi slet med i de ni kampene før seieren på tirsdag. Vi har ikke blitt uslåelige ennå!

For glem ikke at vi flere ganger i 2014 så ut til å ha «snudd» utviklingen og formkurven, uten at det vedvarte: To seire på rappen mot RBK og AaFK (også den gang), men da riktignok begge på Stadion. Videre 4-1-seier borte mot Godset og to seire i de to siste rundene mot Sogndal og Haugesund. Ingenting av dette ble fulgt opp med stor suksess. Vi rykket ned i kvalik ikevel. Det visste du kanskje.

Denne gang skal to seire forsøksvis følges opp med en trepoenger i Stavanger mot et Viking-lag som er i form med tre strake seire og 7-1 totalt på de siste to hjemmekampene. Det blir en utfordring kan man si..

Så er det mange som sier at «jammen det er usannsynlig at Start og Godset vil ta så mange poeng». Men er det nå det? Det skjer ofte mye rart i favør desperate bunnlag på slutten av sesongene. Hvem hadde sett for seg at Start nylig skulle slå både S08 (h) og Odd (b) på rappen? Ja hvem hadde sett for seg at Brann skulle ta tre poeng og score tre i Trondheim?

Et annet eksempel er Haugesund i 2014: Syv runder før slutt lå de på kvalik - ett poeng bak Brann, men avsluttet rimelig uventet med 15 poeng (5-0-2) på slutten og endte syv poeng foran oss. Hvem forutså at haugesunderne på de siste syv kampene skulle få like mange seire som på de første 23? Tromsø i 2017 lå på direkte nedrykk fem runder før slutt. De avsluttet sesongen med 13 av 15 mulige poeng og endte seks poeng over kvalik.

Godset - som altså er syv poeng bak oss - har utenom bortekampen mot Odd et høyst overkommelig program mot tre lag som har lite å spille for. En av dem er mot nedrykksklare Aalesund. De to andre er hjemme mot Haugesund og Stabæk som antagelig vil være på trygg plass og ha lite å spille for når den tid kommer.

Start - som er seks poeng bak oss - skal i de tre rundene etter kampen mot Glimt møte Mjøndalen, oss og i siste runde et VIF-lag som kanskje ikke har noe å spille for.

Teoretisk kan Godset ennå få nok poeng til at vi faktisk trenger hele seks poeng til. Så mange tar nok drammenserne ikke, men la oss si at de f.eks. tar ni til (3-0-1), mens Start tar åtte (2-2-0). Da trenger vi tre til for å være trygge.

Og hvor er de tre sikre poengene til oss? Hva om vi taper de to bortekampene og bare klarer uavgjort i de to hjemme?

Men før folk kaller meg festbrems og pessimist og surpomp og fjomp og det som verre er, får jeg skynde meg å legge til at det selvsagt er en stor mulighet for at dette vil ende bra. Det er mye som må gå galt - og mange kamper som må gå i vår disfavør - for at vi skal havne på kvalik nå. Sannsynligheten taler for at Brann spiller i Eliteserien også i 2021. Og sannsynligheten er vesentlig større enn for mindre enn en uke siden.

Fansen må gjerne slå seg til ro med at plassen er i boks nå. Men spillerne må ikke gå i den fellen. De siste poengene må vi jobbe for. Nå stiller vi forhåpentlig topp skjerpet mot Viking og S08 fordi vi ennå ikke er trygge, men samtidig er vi ikke så nære på nedrykk at spillerne vil drite i buksen av nerver og nedrykksangst.

Dessuten kan vi også stille med selvtillit etter to strake seire. Jeg håper dette samlet er en fin miks som gir gode forutsetninger for å prestere også i de neste kampene. Og at spillere som Robert Taylor og Daouda Bamba har begynt å prestere, taler selvsagt også i vår favør for sesongens avslutning. Fortsetter de som i de siste kampene, vil dette antagelig gå bra!

Hadde ikke Odd - Godset kommende onsdag blitt utsatt til senere, hadde vi kunnet redde plassen definitivt allerede på onsdag. Nå kan vi bare «redde plassen» med forbehold om at målforskjellen fremdeles kan bli tatt igjen. Med seier over Viking på onsdag - mens Start taper for Glimt, vil vi nemlig være ni poeng foran dem med tre kamper igjen.

(Se for øvrig i avsnittet «slik redder vi plassen» lenger nede)

Brann var klart best mot Lars Arne Nilsens nye klubb. Vi vartet til tider opp med flere fine angrep og seieren kunne fort ha blitt større. Daouda Bamba scoret tre - BAM! BAM! BAMba! - og ble den første som scoret hat-trick i Eliteserien for Brann siden Bård Finne scoret tre da vi slo Sandnes Ulf 6-1 for syv og et halvt år siden. Vi klarte til og med å vinne over et lavtliggende lag og mot en trener som visste alt om våre styrker og svakheter.

Nå er det plutselig en god del lettere å være Brann-supporter enn det var for mindre enn en uke siden.

-

(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Det ble ikke gjort noen endringer i startelleveren fra seieren over Rosenborg.

Det skjedde ikke mye spennende det første knappe kvarteret, men Brann dominerte i banespillet. I det 15. minutt hadde vi en fin overgang der Sander Svendsen spilte igjennom til Daouda Bamba som skjøt like utenfor fra vel tolv meters ganske skrå vinkel.

Brann fortsatte å føre kampen og etter nitten minutter fikk vi straffe da Robert Taylor gikk over ende to ganger på få sekunder. Den siste gangen kanskje noe teatralsk, men det var uansett kontakt.

Kristoffer Barmen, som normalt er sikker på straffe, skjøt imidlertid i stolpen og stod litt i veien da han naturligvis ikke kunne ta returen selv. Taylor fikk dermed ikke til noen avslutning, og Gudmund Kongshavn i Aalesund-målet kunne redde uten for store problemer. Uansett skulle straffesparket vært tatt om igjen siden ålesundernes keeper gikk ut fra streken før skuddet.

Så det var den dagen i dag…?

Vi fortsatte å dominere, men slet med å komme til store sjanser og avslutninger i feltet. Det ble helst mindre gode skuddforsøk fra distanse. Både Daouda Bamba, Thomas Grøgaard, Petter Strand og Kristoffer Barmen hadde slike i en ti minutters periode før vår første scoring.

Og den kom etter 35 minutter da Ole Didrik Blomberg stjal ballen fra Izu Uzochukwu og ballen gikk videre via Taylor til Bamba som kom seg inn i feltet og avsluttet fra ganske skrått hold. Ballen gikk inn via lengste stolpe og til 1-0. Endelig!

Det var en lettelse å få den scoringen etter å ha bommet på straffe og ellers slitt med å gjøre total spilldominans om til store sjanser.

Men den lettelsen skulle snu til angst igjen mindre enn tre minutter senere. For da ble Ruben Kristiansen rundet av Kasper Jørgensen som la 45 grader ut til en umarkert Vetle Fiskarstrand som på sunnmøringenes første mulighet i kampen banket ballen i nettaket fra syv meter.

Typisk Brann å rote vekk en ledelse etter total spillemessig dominans og forære motstanderen et mål på deres første sjanse. Dette var for øvrig åttende gang i år at vi hadde gitt fra oss en ledelse.

Tre minutter før pause fikk vi en sjanse til å ta tilbake ledelsen, men Taylors skudd fra skrått hold ble blokkert.

Vi skulle likevel ta ledelsen før hvilen, for i det 44. minutt ble Bamba åpenbart sur for at det ikke ble blåst hands på Karamoko. Men i stedet for å gå til klage sin nød, brukte han i stedet kreftene på å rive til seg ballen fra Uzochukwu og storme frem til sekstenmeteren hvor han satte ballen nede i høyre hjørnet. 2-1! Viktig å få den raskt etter utligningen og før pause!

Og 2-1 holdt seg også til halv tid. Men første omgang hadde vist at AaFK kunne score mål ut av ingenting og at vi ikke klarte å komme til så voldsomt mange sjanser, så her var ingenting avgjort.

Foran andre omgang gjorde Lars Arne Nilsen hele tre bytter for oransjetrøyene i blått. Blant annet et skifte av keeper.

Ni minutter ut i omgangen kom Taylor til skudd fra sekstenmeteren, men skuddet gikk like utenfor.Etter en knapp time var det tid for vårt første bytte: Ole Martin Kolskogen kom inn for Jón Gudni Fjóluson.

Og drøye minuttet etter skulle Bamba komplettere sitt hat-trick - Branns første i serien siden 2015 og første i Eliteserien siden 2013. Da stjal nemlig Taylor ballen etter et AaFK-innkast på Branns halvdel, raidet oppover høyresiden og la et innlegg keeperinnbytter Andreas Lie måtte bokse vekk. Ballen havnet hos vår «nye» superspiss som dunket inn 3-1 fra ti meter. Jaddaaaa!!!

(Fortsetter under bildet)

Da kunne nervene roe seg litt igjen. Nå måtte vel luften gå litt ut av ålesunderne? De kunne vel ikke score to til sånn som de hadde fremstått til nå?

Brann fortsatte å dominere og etter vel halvspilt andre omgang snappet Taylor nok en gang ballen fra bortelaget, fosset fremover og kom til avslutning fra noe spiss vinkel alene med Lie som fikk en fot på ballen.

Atten minutter før slutt kom Gilli Rólantsson inn for Sander Svendsen.

Etter 78 minutter fikk Taylor nok et forsøk fra sekstenmeteren, men det gikk utenfor.

I det 84. minutt ble dagens store spiller, tremålsscorer Daouda Bamba byttet ut til fordel for Mathias Rasmussen.

Rett før full tid fikk Taylor en mulighet fra spiss vinkel etter et kjapt kast, men skuddet gikk rett i keeper Lie som laget corner.

Ett minutt på overtid rotet Aalesund bak igjen og Rasmussen kunne snappe opp en feilpasning og skyte fra 21 meter, men Lie avverget det.

Det endte 3-1 til oss og vi tok tre nye og viktige - ja nærmest påkrevde - poeng i bunnstriden. Brann var klart best, og hos rødtrøyene var det naturligvis Bamba som imponerte mest. Ikke bare scoret han hat-trick og har nå fire mål på to kamper, men han er også første Brann-spiller som har scoret et tosifret antall mål i en eliteseriesesong siden Kim Ojo scoret elleve i 2012. Ikke engang i 1.divisjon i 2015 var det noen som scoret ti for oss…

Men også Robert Taylor var meget god og har fått et klart oppsving i kampene etter landslagspausen. Han og Bamba var involvert i det meste, og disse to har åpenbart hatt godt av en hvil!

Brann var mer på hugget, virket mer energifylte og hadde et høyere tempo enn det vi har vært vante med i lange tider. Men det skal sies at dette AaFK-laget var fryktelig dårlig også, og de rotet ballen vekk til oss i farlig posisjon flere ganger. Det var virkelig synlig hvorfor dette laget rykker ned med et brak!

(Fortsetter under bildene)

Slik redder vi plassen:

Dette er det som skal til for at vi redder plassen med ett poengs margin. Tar vi de budsjetterte 34 poengene i skjemaet under, holder det altså at enten Start eller Godset havner bak oss siden Aalesund og Mjøndalen ikke lenger kan oppnå 34 poeng:Po.

|


Po.

|


Po.

Nå ->

Brann

31

|

Start

25

|

Godset

24


mot


|

mot


|

mot


27.r.

Vik b

1

|

B/G h

1

|

Odd b

0

28.r.

S08 h

1

|

Mjø b

3

|

Hau h

3

29.r.

IKS b

0

|

Brann h

3

|

Aal b

3

30.r.

Odd h

1

|

VIF b

1

|

Stb h

3


Fra nå:


|

Fra nå:


|

Fra nå:0-3-1

3

|

2-2-0

8

|

3-0-1

9

Slutt:


34

|


33

|


33

(Dette er altså et budsjett - ikke er resultattips)

-

Redde plassen på målforskjell:

1) Skulle Brann bare klare to poeng til (0-2-2) og ende opp med 33 poeng, samtidig som at Start og Godset oppnår poengfangst som vist over, redder vi plassen på målforskjell hvis f.eks:

- Branns to tap blir på to mål hver. Da får vi 33 poeng og minus 12 i målforskjell…

og enten

- Starts to seire blir på totalt fem mål. Da får de 33 poeng og minus 13 i målforskjell…

eller

- Godsets tre seire blir på totalt fem mål og tapet blir på ett. Da får de 33 poeng og minus 13 i målforskjell.

2) Skulle Godset ta ti poeng til (3-1-0) og Start ta ni poeng til (3-0-1), så vil begge disse få 34 poeng. For at vi da skal slå disse med Brann-poengfangst som vist i skjemaet over, redder vi plassen på målforskjell hvis f.eks.

- vårt tap blir på tre mål. Da får vi 34 poeng og minus 11 i målforskjell…

og enten

- Starts tre seire blir på totalt syv mål og tapet blir på ett. Da får de 34 poeng og minus 12 i målforskjell…

eller

- Godsets tre seire blir på totalt fem mål. Da får de 34 poeng og minus 12 i måforskjell.

Trender:

* Brann har to seire på rad. Forrige gang det skjedde i serien var i de to første rundene mot Haugesund (2-1 borte) og Viking (3-0 hjemme). Sist vi ikke vant nå var 1-2-tapet for Haugesund på Stadion 7. november.

* Dette var vår første hjemmeseier siden 3-1 over Sandefjord 12. juli. I mellomtiden hadde vi ni strake hjemmekamper uten seier (0-4-5) og det er klubbrekord for oss i serien.

* Brann har scoret i fem seriekamper på rad og i elleve av de siste tolv. Unntaket var 0-2-tapet for Mjøndalen borte 17. oktober.

* Brann har scoret 6 mål på to seriekamper. Forrige gang vi gjorde det var sommeren 2018 da spilte 2-2 borte mot Glimt før vi slo Start 4-1 hjemme. Forrige gang vi scoret minst tre mål i to kamper på rad var i mai 2017 da vi slo Sandefjord 5-0 hjemme før vi slo Sogndal 3-2 borte. Brann har også scoret ti mål de siste fire. Forrige gang vi scoret så mange mål på fire kamper var på sensommeren 2017 da vi scoret 11.

* Dette var vår sjette strake hjemmekamp - og 15. siste 16 - med scoring for oss. Unntaket var 0-1-tapet for Mjøndalen 16. august.

* Brann har sluppet inn mål i elleve strake seriekamper og i 20 av de siste 21. Unntaket var 2-0-seieren over Stabæk borte 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i elleve eliteseriekamper på rad var i de elleve siste i 2014.

* Dette var vår 12. strake hjemmekamp med baklengs. Vi har ikke holdt nullen på Stadion siden årets første hjemmekamp mot Viking 21. juni da vi vant 3-0. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange strake hjemmekamper, var fra mai 2010 til mai 2011 da vi slapp inn mål i fjorten strake. I en og samme sesong var sist gang i 2002 da vi slapp inn mål i samtlige 13 hjemmekamper den sesongen.

* Daouda Bamba scoret hat-trick mot Aalesund. Den forrige Brann-spilleren som gjorde det i en eliteseriekamp var Bård Finne 29. juni 2013 som scoret i det 22., 39. og 45.+1 minutt i 6-1-seieren over Sandnes Ulf på Stadion. Imidlertid gjorde Jakob Orlov hat-trick i 1.divisjon i det 22., 53. og 81, minutt i 4-1-seieren over Ranheim på Stadion 30. april 2015.

Tabellsituasjon i forhold til tidligere år:

* Vi har 31 poeng. Etter 26 kamper er det seks færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 23 i 2014.

* Vi har 13 hjemmepoeng. Etter 13 hjemmekamper er det fem færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 10 i 2014.

* Vi har scoret 36 mål. Etter 26 kamper er det seks flere enn i fjor, men tre færre enn i 2018.

* Vi har scoret 18 mål hjemme. Etter 13 hjemmekamper er det seks flere enn i fjor, men to færre enn i 2018.

* Vi har 44 baklengs. Etter 26 kamper er det 19(!) flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 47 i 2014.

* Vi har 18 baklengs hjemme. Etter 13 hjemmekamper er det syv flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 18 i 2014.

* Vi har åtte minusmål. Etter 26 kamper er det 13 dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt siden minus 13 i 2014.

* Vi har null plussmål hjemme. Etter 13 hjemmekamper er det ett dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt siden minus fem i 2014.

Brann innbyrdes mot AaFK i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

13

9

3

1


26

9

Ålesund

13

3

4

6


19

27

Totalt

26

12

7

7


45

36

* Brann er uten tap i de elleve siste seriekampene mot AaFK (7-4-0). Sist de slo oss var da vi tapte 0-2 i Ålesund i 2012. Før lørdag var vi uten seier mot dem i de tre siste (0-3-0) og hadde ikke slått dem i serien siden 6-0 på Stadion i 2016.

* Brann er uten tap i de ni siste hjemmekampene mot AaFK (7-2-0). Vårt forrige og eneste hjemmetap mot dem i serien kom i 2008 da de slo oss 2-1.

* Brann har scoret i de åtte siste seriekampene mot AaFK. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi spilte 0-0 i Ålesund i 2013.

* Brann har scoret i de elleve siste hjemmekampene i serien mot AaFK. Eneste gang i historien vi ikke har scoret mot dem i seriekamp på Stadion var i 2005 da vi spilte 0-0.

* Brann har sluppet inn mål mot AaFK i de fire siste seriekampene mot dem. Sist vi holdt nullen mot dem i serien var da vi vant 6-0 hjemme i 2016. To av disse fire med baklengs har vært på Stadion.

Rimet:

*

Jumbo-laget ventet

etter bortebragden sist

Ja nedtur-angsten lurte

Tap var klassisk oss, javisst

Men skulle vi nå snarest

vinke bunnstriden farvel

burde vi begynne med

en seier lørdag kveld

*

Vi førte an på banen

Etter tjue fikk vi straffe

Men ellers sikre Barmen

fikk det ikke til å klaffe

Han satte den i stolpen

Men kvarteret gikk, og så…

skjøt Bamba stolpe inn:

En-null mot LAN sitt AaFK

*

Men tre minutter gikk

og deres aller første sjanse

ga AaFK en scoring

- det var nok en gang balanse

i scoringsprotokollen

Skulle dette rotes vekk?

sjansesløseri

og våres forsvar som var lekk?

*

Men ett minutt før pause

så var Bamba der igjen

Da fikk han nok en mulighet

og satte også den

Og ledelse til pause

det var balsam rent mentalt

Men ett mål var jo knapt,

det kunne fortsatt ende galt

*

Men Bamba fikk sitt tredje

- da gikk pulsen noe ned

Og tre poeng det ble det

Det gir nervene litt fred

Og endelig en seier

på vår egen hjemmebane

Å luske skuffet hjem,

det var jo blitt en ekkel vane

*

Med seks poeng på to

så nærmer Brann seg ny kontrakt

Men ingenting er avgjort

det er fortsatt litt kontakt

For syv poengs distanse

det kan fort bli rotet vekk

tre poeng mot Viking

det bør bli vårt neste trekk!

*

-

Kampfakta:

Brann – Aalesund 3-1 (2-1)

Eliteserien fotball, menn. Brann Stadion, 600 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen.

Mål: 1-0: Daouda Bamba (35:32). 1-1: Vetle Fiskerstrand (38:20). 2-1: Bamba (43:22). 3-1: Bamba (60:12).

Gule kort: Ole Martin Kolskogen, Brann. Gudmund Kongshavn, David Olafsson, Aalesund.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Jón Gudni Fjóluson (Ole Martin Kolskogen fra 60.), Vegard Forren, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Petter Strand – Sander Svendsen (Gilli Rolantsson fra 73.), Robert Taylor, Thomas Grøgaard – Daouda Bamba (Mathias Rasmussen fra 84)

Aalesund (4-3-3): Gudmund Kongshavn (Andreas Lie fra 46.) - Kasper Jørgensen, Benjamin Karmoko, Dan Klinkenberg, David Olafsson - Parfait Bizoza, Izunna Uzochukwu, Nenass (Jonas Grønner fra 46.) - Jørgen Hatlehol (Mamadou Tiaw fra 59.), Vetle Fiskestrand (Peter Orry Larsen fra 74.), Markus Karlsbakk (Shaquill Sno fra 46.)

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-1 til Brann (VG Live)

Ballbesittelse: 52 % til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger: 23-4 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 9-1 til Brann (NTB og VG Live)

-

Hendelsene:

08:14 - Brann: Vegard Forren får såvidt hodet på ballen på fem meter på en corner fra Robert Taylor, men det blokkeres i samme øyeblikk av Parfait Bizoza.

12:07 - Brann: Robert Taylor forsøker tydeligvis å skyte fra skrått hold rett utenfor feltet, men det blokkeres med en gang.

14:24 - Brann: En fin overgang der Sander Svendsen spiller frem til Daouda Bamba på høyresiden av feltet. Ivorianeren skyter fra tolv meters ganske skrå vinkel, men det går dessverre i nettveggen like utenfor stolpen.

15:30 - gult kort, AaFK: David Kristján Ólafsson for å legge Svendsen i bakken med en trøyeholding når førstnevnte mister ballen.

18:55 - Brann: Taylor blir løpt ned av Ólafsson på høyresiden av feltet mens Bamba har ballen noen meter unna. Spillet går videre og etter hvert får Taylor ballen og blir lagt i bakken på nytt - denne gang av Daan Klinkenberg nede ved dødlinjen. Finnen faller nok noe teatralsk, selv om det er tydelig kontakt på foten hans. Dommer Ola Hobber Nilsen peker på straffemerket.

20:18 - Brann: Kristoffer Barmen tar straffesparket. Han stopper i tilløpet og skyter til venstre når Gudmund Kongshavn går motsatt vei. Men ballen går i stolpen. Da kan selvsagt ikke Barmen ta returen, så han lar ballen gå videre til Taylor som kommer bak ham. Men Barmen står likevel litt i veien og Taylor får aldri til noen avslutning fra tolv meter. Kongshavn redder.

21:57 - AaFK: Bizoza med det som antagelig var et forsøk på innlegg fra siden av sekstenmeteren, men ballen går bak mål.

24:36 - Brann: Ruben Kristiansen utfordrer og kommer seg til innlegg fra dødlinjen, men det går såvidt over Bamba som er to meter fra mål.

26:35 - Brann: Bamba skyter fra tyve meter, men det går langt over og til siden.

27:08 - gult kort, AaFK: Gudmund Kongshavn for uthaling av tid allerede! Det var nå gått 33 sekunder siden Bambas skudd og Kongshavn hadde fremdeles ikke fått ballen i spill.

30:08 - Brann: Thomas Grøgaard forsøker et skudd fra 22 meter, men det blokkeres før det når sekstenmeteren. Åtte sekunder senere demper Bamba på brystet og skyter fra 13 meter, men Klinkenberg blokkerer umiddelbart og det blir corner.

32:40 - Brann: Grøgaard skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Det går to-tre meter over og utenfor lengste kryss.

34:03 - Brann: Petter Strand skyter fra 22 meter. Det går et par meter over.

34:56 - Brann: Barmen skyter fra 22 meter. Også han langt over og utenfor.

35:32 - 1-0, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Endelig sitter den! Ole Didrik Blomberg stjeler ballen fra Izu Uzochukwu ute på siden vel halvveis inne på bortelagets banehalvdel. Ballen går til Taylor som slår videre til Bamba. Ivorianeren mottar ballen 25 meter fra mål, avanserer inn på høyresiden av feltet og med Bizoza på seg skyter han fra 11-12 meters ganske skrå vinkel. Skuddet går mellom beina på Klinkenberg og inn via lengste stolpe!

Dette var vår tredje avslutning i feltet. AaFK hadde hatt null.

37:08 - AaFK: Nenass skyter fra 28-30 meter. Det går høyt over.

38:20 - 1-1, SCORING AAFK; VETLE FISKERSTRAND: Kasper Jørgensen kommer seg rundt Ruben Kristiansen og til innlegg fra deres høyre side. Han slår 45 grader ut fra dødlinjen og finner en umarkert Fiskerstrand som klinker til fra syv meter og opp i nettaket når Jón Gudni Fjóluson kommer for sent til å hindre ham i det.

Dette var altså Aalesunds første avslutning i feltet.

41:54 - Brann: Bamba nærmer seg feltet, men gir til Taylor som han har med seg på venstresiden av feltet. Finnen skyter fra 12-13 meters skrått hold, men det blokkeres av Ben Karamoko. Etter hvert kommer vi til et nytt innlegg som Barmen forsøker å hælsparke videre, men ballen stoppes før den når frem til Bamba.

43:22 - 2-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Bamba blir tydelig irritert over at det ikke blåses hands på Karamoko. Men i stedet for å sutre til dommeren, bruker han energien til å stjele ballen fra Uzochukwu midt på AaFKs halvdel. Så stormer han frem mot feltet hvor han til slutt skyter fra noe skrått hold såvidt utenfor sekstenmeteren. Ballen går inn nede til høyre og Kongshavn kan bare se på.

45:00 + 2:18: Pause. 2-1 til Brann. 4-1 til Brann i avslutninger i feltet - straffesparket ikke inkludert.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte AaFK: Jonas Grønner inn for Nenass.

45:00 -> bytte AaFK: Shaquill Sno inn for Markus Karlsbakk.

45:00 -> bytte AaFK: Andreas Lie inn for Gudmund Kongshavn.

49:49 - Brann: Taylor med et frispark fra venstre. Barmen når det med hodet midt i feltet, men ballen går bare videre bakover og langt utenfor.

50:57 - Brann: Vi får et pent angrep på høyresiden som ender med at Blomberg kommer på tvers inn i feltet, men mister ballen.

53:42 - Brann: Taylor avslutter fra noe skrått hold på sekstenmeteren. Det går like utenfor krysset.

58:30 -> bytte AaFK: Mamadou Diaw inn for Jørgen Hatlehol.

59:02 -> bytte Brann: Ole Martin Kolskogen inn for Jón Gudni Fjóluson.

60:12 - 3-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Bortelaget misser på et innkast et par meter inne på Branns halvdel. Taylor snapper ballen og stormer nedover høyresiden. Han skjærer til slutt inn i feltet og utfordrer Ólafsson før han får lagt inn fra nesten ved dødlinjen. Andreas Lie bokser vekk, men ballen havner hos Bamba som noe feilvendt demper ballen på vel tolv meters hold, vender om og skyter fra vel ti. Ballen går såvidt via Jonas Grønner og inn til venstre.

Dette var vårt sjette angrep med avslutning i feltet. AaFK hadde fremdeles bare hatt én.

62:14 - Brann: Taylor vinner nok en gang ballen og fosser oppover halve banen før han sender til Svendsen på høyresiden av feltet. Moldenseren forsøker å legge inn til Bamba som er ved straffemerket, men Grønner blokkerer.

65:38 - Brann: Svendsen skyter fra 25 meter. Det går fire meter utenfor.

68:13 - Brann: Taylor snapper ballen fra AaFK nok en gang og stormer fremover og kommer seg inn på venstresiden av feltet før han avslutter fra vel ti meters noe spiss vinkel. Lie redder med en fot. Noen sekunder senere kom Svendsen til avslutning fra seksten meter, men det ble blokkert umiddelbart av Uzochukwu.

70:07 - Brann: Blomberg slår inn fra høyre, men det blir for høyt til at Bamba får skikkelig treff med hodet på fem meters hold. Ballen går bare opp i luften og over mål.

72:18 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Sander Svendsen.

73:44 -> bytte AaFK: Peter Orry Larsen inn for Vetle Fiskerstrand.

75:11 - AaFK: Diaw skyter fra 23 meter. Det går åtte-ti meter utenfor.

77:59 - Brann: Taylor skyter på direkten fra sekstenmeteren. Han skyter ned i bakken og ballen går tre meter utenfor.

79:42 - AaFK: Etter et kast kommer Karamoko til heading fra vel åtte meters skrått hold, men det går langt over.

80:26 - Brann: Barmen skyter fra 25 meter. Fem meter utenfor.

82:28 - AaFK: En småfarlighet fra bortelaget, men den blir heldigvis ødelagt av et elendig innlegg fra Kasper Jørgensen.

83:25 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Daouda Bamba.

84:33 - Brann: Taylor, nok en gang, denne gang fra skrått hold rett utenfor feltet. Men skuddet går rett på Lie.

88:32 - gult kort, Brann: Ole Martin Kolskogen for en høy støvel som treffer i hodet på Diaw.

89:46 - Brann: Det kastes kjapt til Taylor som i mangel på medspillere i feltet må avslutte fra seks meters spiss vinkel. Det går rett i Lie som kommer ut ut avverger til corner.

90:00 + 0:26 - Brann: Blomberg skyter fra 26-27 meter, men det går halvannen meter over.

90:00 + 0:58 - Brann: Enda en feilpasning i AaFKs bakre ledd og Rasmussen snapper ballen 25 meter fra mål og skyter fra 21. Lie stopper skuddet.

90:00 + 1:55 - Brann: Rasmussen skyter fra 30 meter. Rett i fanget til Lie.

90:00 + 2:56: Kampen er slutt. Vi har vunnet 3-1 etter 10-2 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Kamp = antall kamper spilt.

Start = antall kamper startet.

IKS = IK Start.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15


492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

9090
900

10

10


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90

90

87

83


2160

26

26

10

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

90


90

90

90


1584

22

17

2

4

Barmen

Blomberg
30

45
90

90


255

4

3Blomberg

Eide

1212

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90

90

90

59


689

8

8


1

Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90

90

90

90


1645

21

21


3

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1467

20

15

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90

83
1173

19

12

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


277

3314

18


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

90
31


1563

20

18


3

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

311401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45
90

90


1435

18

17


2

Kristiansen

Kvinge
21

7899

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2
31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90


90

90


1170

13

13


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90
820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90

90
1592

19

19

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

557


214

4

3Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39

288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12

7

13

18


188

10
Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2103

26

23

4

3

Strand

Svendsen

45

62

78

68

77

72


402

6

5

1


Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35

22

90

90


1837

26

20

5

3

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4

526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90

83
1110

17

12

1

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-

-0-

-3-

-3-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3

1-2

3-2

3-1
-

Målstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer antall mål.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Bamba


1

2
1
1

1

1

3


10

Bamba

Barmen
1


1


2

Barmen

Grøgaard


1


1

Grøgaard

Haugen1

1

Haugen

Hustad


1


1

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

1

8

Koomson

Pedersen

1
12

Pedersen

Strand
1

1


1

1
4

Strand

Svendsen

11

Svendsen

Taylor

1


1
1
1


15

Taylor

Tveita

11

Tveita

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

AaFKs hjemmeside

Kommentarer til denne saken