Det opplyste statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget mandag. Det åpnes altså for trening for barn og unge under 20 år. Både ute og inne. Det kan også gjøres unntak for en-meters-regelen.

Idrettsarrangementer for barn og unge bør fortsatt avlyses eller utsettes om arrangementet vil samle personer fra ulike bydeler eller kommuner, eller om arrangementet vil kreve unødvendig innenlandsreise

– Unødvendig

Regjeringen ba også om at toppidretten skal utsette alt av kamper de neste ukene. I første rekke vil det gjelde Fana og Tertnes sine kamper i eliteserien i håndball, TIF Vikings herre- og damevolleyballag, samt klubbens 1. divisjonslag i håndball. Det er også eliteserielag i basketball i byen, som vil måtte utsette sine kamper.

Branns treningskamper mot Øygarden og Sotra kan også bli rammet av denne anbefalingen.

– Nå er det kun en anbefaling, men jeg klarer ikke helt å se hva en stans i toppidretten skal være godt for, sier leder i Fana håndball, Catharina Furnes, til BA.

– Vi har tre kamper de neste to ukene, og det er allerede flere lag som er på etterskudd. Skal man stanse seriespillet nå og havne enda mer på etterskudd, så kommer med en gang spørsmålene om man i det hele tatt får fullført sesongen, fortsetter Furnes.

Heller ikke i Tertnes ble budskapet til regjeringen mottatt med jubel.

– Det er synd om vi må stoppe opp igjen, men hvis myndighetene mener dette er riktig vei å gå, skal vi forholde oss til det. Akkurat som vi har forholdt oss til, og fulgt regler og tiltak i hele koronatiden, sier daglig leder Marit Brox.

Hallene forblir tomme

I tillegg til anbefalingen om stans har FHI og Helsedirektoratet anbefalt at antallet idrettsutøvere som er omfattet av unntaksregelen, begrenses. Det er foreløpig ikke kjent hvordan regjeringen vil respondere på denne anbefalingen.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.